Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Carousel46,

zkusil jsem otestovat jednoduchý model založený na pravidlech, které zmiňuješ výše. Otestoval jsem to na 3 párech (USDCAD, AUDCAD, USDJPY) a vychází to velice slušně už i teď. Cca 1900 pips (USDJPY), pak 1700 pips (AUDCAD) a 1300 pips (USDCAD), každý pár má přes 100 obchodů za období 3.1.2014 až 28.11.2014 (11 měsíců).

Moje pravidla (pokud to někoho zajímá):
- použil jsem 3 plně mechanické filtry, které kombinuji taky, aby se vzájemně nepřekrývaly
-- 1. filtr je směr premarketu od 23:00 Open - 5:00 Open, možné hodnoty pouze Up/Down, jednoduše porovnávám Open/Close
-- 2. filtr je trend na Daily (Up/Down)
-- 3. filtr je trend na Weekly (Up/Down)
- zatím testuju bez SL, přidám do modelu později
- na každém páru je v rámci jednoho dne vždy 1 obchod, neobchoduju revers

Moje otázky (na Carousel46):
1) Počítáš směr premarketu stejně jednoduše jako já nebo to děláš sofistikovaněji? (porovnávám Open/Close)
2) Někdy je určitá kombinace filtrů páru (ziskových filtrů mám X na každý pár) velmi zisková (např. průměrný obchod větší jak 20 pips), ale obchodů je relativně málo, např. 20-30. Máš to taky tak podobně? Občas mi přijde, že výsledky jednoho páru se měsíc od měsíce velmi různí a nejsou (statisticky) dostatečně "robustní", ale celé portfolio asi funguje hezky (cca 1500-2000 obchodů ročně?).
3) Chybí mi v těch mých pravidlech nahoře nějaká zásadní myšlenka (filtr)?

Díky moc

• Odpovědí 49
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 1 month later...
Odesláno

Velmi ma zaujala tvoja metoda, momentalne vsetko testujem a prepocitavam, ale vsetko robim pracne bar po baru a trva to vecnost, mohol by si mi prosim ta trosku priblizit ako to riesis v exceli cez vzorce a makra ako si spominal. Dakujem za odpoved

• 2 týdny později...

• Vytvořit...