Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OptimusFutures


nojgic

Doporučené příspěvky

Ahoj,

kdyby někdo měl dotaz k tomuto brokerovi, rád zodpovím. Používám ho více než rok a jsem maximálně spokojen. Používám Sierru Chart, do ní mi jdou nefiltrovaná data Rithmic. Byl jsem i u OpenEcry, další zkušenosti s brokery mám jenom z doslechu od přátel. Z toho mi vyplývá, že jsem se rozhodl velmi dobře pro Optimus.

Je tu i někdo další, kdo využívá Optimus Futures? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

blahetal Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ahoj, jaky mas marginy a komise (RT) u Optimusu na
> emini?

Ahoj,

omlouvám se za pozdní odpověď. Margin je klasický jako u ostatních brokerů, osobně ho neřeším, množství pozic určuji skrze procentuální risk na jeden obchod z celkového kapitálu.

Komise u Optimusu jsou na základě dohody (zatím), brzo by měl být stanovený pevný "ceník", který prý bude na webu. Mně nabídli velmi dobré komise, oproti předchozímu jsem si výrazně polepšil. Nicméně přáním Optimusu je nesdělovat konkrétní částky a já to respektuji. Nejlépe uděláš, když je přímo kontaktuješ a zeptáš se jich.

Kromě komisí a marginů, hraje při výběru brokera také mnoho dalších věcí. Jestli se komise liší o desetiny dolarů a mohl bych mít někde třeba ještě nižší (což je vždycky možné), to jsem neřešil a radši se díval na zkušenosti ostatních, podporu, platformu a datafeed. To vše dohromady mi pomohlo se rozhodnout pro Optimus.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Ahoj,

právě řeším, kterého brokera zvolit a optimus mi zatím vychází nejlíp, ale chtěl bych se zeptat na pár věcí.
Jsi stále spokejen? Pořád obchoduješ u optimus? Vyskytly se nějaké potíže, zhoršení služeb nebo něco podobného?
Jaký je tvůj styl obchodování? Jakou platformu používáš pro exekuci obchodů (mimo SC máš napojený na Rtrader nebo)? jakou clearingovou společnost? Jaká je rychlost exekucí (skluzy)?
Spokojenost s rhitmic daty?

Díky moc za odpovědi.

Stig

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Stigu,

ano stále obchoduji u Optimusu, situace se nijak nezměnila, servis a služby jsou pořád na stejně dobré úrovni.

Obchoduji futures, konkretně ES, jako daytrader. Používám Sierru Chart což je poměrně levná a velmi dobrá platforma, do které ti Optimus posíla Rithmic data, která jsou perfektní. Clearing je přes Admis v mém případě. Pro exekuci je to rovněž Sierra, traduji přímo z grafu, ani nepoužívám jejich DOM, ale to je detail. Oboje funguje skvěle, rychle, bez skluzů a prodlev. To je na tom to nejlepší, prostě platforma se nezasekává, data za ty roky vypadly 2x (nic není 100%) a vše funguje super, neměnil bych to.

Měj se,

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...