Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Peníze nikdy (a nikde) nespí #2: SGX


Doporučené příspěvky

Velice zajimave čtení. Je to pro mne velika náhoda. Momentalne jsem na dovolene v Malajsii a dnes jsme s rodinkou courali po KL. Vzpomněl jsem si na Váš minulý článek o malajsijske burze, ze jsem vlastne docela blízko. No a zitra letíme na jednodenní návštěvu Singapuru.
Bohužel na burzu se asi nedostane.

Pěkný článek Tomáši.

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pěkné čtení, ale nějak mě to přejelo "marketingovou břitvou"

z článku:
A samozřejmě má nejdůležitější otázka směřuje na to, jak vůbec může nejrychleji náš trader začít na burze SGX obchodovat. Nezapomenu zmínit, že mezi lokální nejoblíbenější brokery pro seriózní tradery patří Interactive Brokers. Na řadu se tedy dostává i ředitelka pro mezinárodní prodej Adeline Eu Mui Kim, se kterou situaci vzájemně chvilku (během následujících pár dnů) řešíme – u čehož mě velmi těší, že i ČR zde berou velmi seriózně a snaží se prakticky okamžitě zajistit způsob, jak naši tradeři mohou začít využívat produkty SGX. Výsledek je potěšující – ano, seriózní tradeři mají zelenou, s okamžitou možností začít produkty SGX obchodovat právě přes Interactive Brokers.

Nejdůležitější otázka byla zodpovězena dvojnásobným odkazem na IB.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ASDF:
i kdyby to bylo 100X pravda tak jak píšeš, tak by na tom nebylo nic špatného. Je to Tomášův web, takže má plné právo nakládat s ním, jak uzná za vhodné. Tomáš používá k obchodování, jak je z jeho článků patrné, mimo jinými i IB. Tak je celkem logické, že je IB v článku zmiňováno. Kdyby obchodoval třeba přes Infinity, dá se předpokládat, že by bylo v článku zmiňováno Infinity.
Mimo jiné je v článku použito také 2x SGX, 4x slovo trader, 2x slovo produkt = zdá se, že to bude nějaké spiknutí :)

Nebylo by lépe zase břitvu zastrčit do kapsy ? ;)

H.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hansi:

Nebylo :)

Když je něco nejdůležitějšího, potom tomu má být věnována největší pozornost. A to nemá s Tomášem a jeho brokerem nic společného. V tomto odstavci měla být udělaná malá komparativní analýza nebo alespoň nějaký seznam s komentářem, to by čtenáře maximálně zajímalo. Čekal jsem na to od prvních řádků článku. Všechny ostatní informace v textu jsou na webu zcela běžně dostupné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Výhľad z Marina Bay stojí za to.
O polnoci, keď idem spať tam pozriem na mobil a v SG je 7 am.
Kto bude sedieť pri kompe cez noc a ničiť si zdravie nezdravým ponocovaním? Ledaže by mal krásnu frajerku, tak potom SGX je výborná burza aj poplatky majú nízke a marginy sa dajú vynulovať :-).
Vážne, dobrý článok, v SGX vedia kde sú Čechy.
Čo je Slovensko vedia už dávno! Pri registráciu hociakého softu je pod Singapurom.

A mimo tému - že ste neboli Tomáš v tom tričku a kožených sandáloch na stretnutí ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Singapur je super krajina. Má svoje špecifiká. Napríklad ak urazíte ženu na verejnosti, hrozí vám trestné stíhanie. Alebo že ak kúpite nehnuteľnosť, tak môžete ju vlastniť a zanechať deťom iba na 99 rokov. Potom trest smrti ak u vás nájdu drogy aj tráva sa ráta ako droga - problém s tým mal jeden Holaňdan, ktorý si akosi to pozabudol u seba. Zo zákona máte povinnosť sa starať o rodičov, keď im nestačí dôchodok a podobne. A za rok 2014 je to najdrahšie mesto na svete. A v minulých rokoch mali vysoké ak nie najvyššiu mieru detských samovrážd na svete - asi je to tým tlakom zo strany rodičov na svoje deti. Byty sú maličké a drahé. Na svete Singapur má najvyššiu hodnotu bankovky na svete 10 000 SGD cca 180 000 CZK. A ľudia, ktorí majú AIDS majú vstup do krajiny zakázaný. Singapur ohľadne bezpečnosti spolupracoval aj s Izraelom. Pitnú vodu nemajú - odoberajú ju zo susedných krajín - čistia ju a potom predávajú naspäť - zaujimavý bussiness model.
Je to krajina, kde segregácia účtu niečo aj znamená - nie je to len nejaká bezduchá fráza na webstránke brokera. Singapurský fx brokeri sú v pohode s poplatkami. Avšak ak chcete Singapurského brokera priamo v Singapúre sú tam dosť vysoké poplatky na futures. Bankový sektor veľmi stabilný, avšak ak chcete otvoriť účet v banke aj cez nejakú firmičku tak je nutné tam ísť osobne. Je to podľa mňa raj pre traderov. A to pred 50-timi rokmi bola iba rybárska dedina. Fascinujúce.

To koliba
:) máš pravdu v anglických zoznamoch je Slovensko hneď pod Singapurom, a podľa mňa vždy to bude iba na tom zozname :)


s pozdravom nickirout

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to mr.mk
Presne poplatky majú vyššie, avšak to čo pýtajú singapúrsky brokeri je fakt veľa. Keď už by som mal mať účet na futuritách, tak by som chcel mať práve v Singapúre - aby som diverzifikoval riziko nech neni všetko v štátoch.

Raz pred rokmi som sa na tému Singapúru bavil so svojim známym, ktorý pracuje v brokerskej spoločnosti. Bolo to pred rokmi. Týkalo sa to brokera, ktorý skrachoval REFCO. Kým v Singapure klienti REFCO mali plnenie 98% kvôli segregácii, ostatní klienti REFCA, ktorý s ním robili trajdy mimo Singapuru mali plnenie - vysporiadanie po bankrote o mnoho nižšie - možno také aké budem ja na MtGOX :(

V tých časoch potom som sa ešte dostal k filmu Rogue Trader - dej sa odohrával tiež v Singapure a tak som sa začal o tú krajinu zaujímať viacej. Navyše pokiaľ mám dobré infor tak aj Jim Rogers spoluzakladateľ Quantum Fondu, teraz tiež býva v Singapure.

Čo sa týka tej "stabilnej meny", tak dnes žiadna mena neni stabilná - lieta to hore dole všade. 15,48 - 18,41 posledný rok SGD/CZK kurz.

Na tých poplatkoch by mohli určite viac zapracovať.


nickirout

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mr.mk Napsal:
-------------------------------------------------------
> SGX je super, ale brutalne drahe
> poplatky!!,(myslim ze svou politku jeste
> nezmenili),cfd na asii jsou o polovinu levnejsi

ako som napísal koncom roka 2016 ked spustia novy system SGX TITAN tak uviedli,že dôjde k redukcii burzovych a clearingovych poplatkov.

infopub.sgx.com/FileOpen/20141229%20SGX_next_generation_derivatives_trading_and_clearing_platform_to_use_Nasdaq_technology.ashx?App=Announcement&FileID=329694




Link to comment
Sdílet pomocí služby

tod otazka, kdyz se podivam ,na index nifty, v poctu kontraktu cislo jedna obchodovanejsi kontrakt sveta, hodnota kontraktu kolem 4000dolaru, pres indickeho brokra, jeden pokyn neomezeny pocet kontraktu fixni komise 17kč+spread 0,2-,0,6bodu cfd 3 body burza sgx pres cqg nebo ib 1-2spread s komisemi =8 bodu(zhruba pred rokem jsem to zkousel) jestli neni jednodusi si sehnat pan card a v indii vam otevrou ucet btw pro nas evropany je indie zhlediska obchodovani nejprijatelnejsi otviraji 4:45-zaviraji 11:00 prikladam minutovy graf indexu nifty 9-20milionu kontraktu denne

31046

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...