Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Bitcoin


Miro1331

Doporučené příspěvky

Ahojte,

otvaram tuto diskusiu pre vsetkych, ktory sa zaujimaju o investovanie do KryptoMien, konkretne najviac doveryhodnu aj obchodovanu a to Bitcoin.

Mam nejake skusenosti:

- kupa BTC za EUR-a, klasicky SEPA prevod v EU

- prevod do USA na americku burzu BitFinex (tu sa obchoduje najviac BTC / volume spolu s EU burzov Kraken, nepocitam cinske burzy, ktore su prilis nedoveryhodne).

- K tomu som pouzil vlastnu Bitcoin penazenku ELECTRUM (nie na webe)

- Obchodovanie na BITFINEX s pakou ako ste zvyknuty u klasickych futures mozna paka 1:3

BTC chcem obchodovat z viacerych dovodov:

1) staci velmi maly vstupny kapital, aby ste mohli LIVE obchodovat (dnesna cena bitcoinu je $2 297 a mozte obchodovat uz s 0.01 BTC to znamena, ze Vam staci na testovanie LIVE obchodu uz $ 23, je este mozna paka) samozrejme nejde tu o zisky, ale osahat si LIVE obchodovanie + naucit sa bojovat so psychologiou obchodovania

2) este to nie je take profi prostredie ako US burza na Indexy a ine futures, takze tam nie je este taky nemilosrdny boj (a hlavne tolho Atomatov), ale postupne ako je BTC znamejsi z medii tak laka viacerych vacsich investorov

Mam vlastne tickove data z burzy BITFINEX, samozrejme, ze burza ma aj WEB aj samostatne API na obchodovanie. Mam na to naprogramovanu applikaciu, ktora cita priamo data z burzy do mojej DB (DB MS SQL, kod pisany .NET C#)

Vzhladom na to ze BTC sa obchoduju 24 hodin denne, vacsinou najlepsie obchody su v noci a nad ranom, chcel by som vybudovat automaticky obchodny system. Otazka znie ze ktory SW je vhodny pre import BTC dat, lebo v tomto smere este ziadna z firiem nevyrobil SW vhodny priamo na obchodovanie BTC. Su nejake webove sluzby, ale to je na serioznu analyze nedostacujuce.

Cize moja otazky:

1) vhodny SW na import dat (level II, ciza BID / ASK volume) z txt (ASCII)

2) vhodny SW na automaticky BACKTESTING s lastnym mozno co najjednoduchsim jazykom pre tvorbu strategie

Tickove data viem poskytnut, co sa tyka SW, tak momentalne testujem demo Multicharts .NET, ale mam tam problem s IMPORTOM AKS / BID dat. Mozno by MCH mohol byt vhodny na automaticke testy BTC.

Privitam vsetky postrehy, rady a vsetkych nadsencov investovania, ktory sa zapoja do tejto diskusie.

Miro

 

 

 

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Ahojte,

nejaky cas som sa venoval mojim otazkam a prisiel som na to, ze do multicharts dokazem dostat (importovat) moje level II Bitcoinove data, ale nedokazem to automaticky testovat (myslim volume profile) ani v Easylanguage ani v PowerLanguage. Jednoducho tato platforma nie je este vo vyvoji takto daleko. A aby som nekrivdil len tejto platforme, tak ostatne nie su na tom o nic lepsie.

Takze som si naprogramoval vlastnu vizualizaciu Bitcoin level II dat za poslednych 24 hodin aj s volume profile. Nie je to uplne dokoncene (je tam este vela prace, ale ide to pomaly a neviem ci to vobec ma vyznam dalej zlepsovat, kym to nebude mat zisk, cize v tom nenajdem edge oproti ostatnym obchodujucim). Je to screenshot z mojej SW aplikacie.

Takze skuste sa na tento graf pozriet a navrhovat strategie na kupu ci predaj. Budem tu pravidelne davat screen grafu BTC a mozme to tu analyzovat. Pokial bude o to zaujem, budem to tu davat castejsie. Jedna sa o burzu Bitfinex.

Bude to stale aktualny cas (screenshot), cize cas - 2 hodiny (lebo je to UTC cas) vidiet v lavo dole, kde je datum a cas vlavo vedla zobraz tlacitka, toto je cas poslednej modrej usecky - price. Jedna sa o 2min graf (TF) za poslednych 24 hodin. Vlavo je 24 hodinovy volume profile a v pravo 1 hodinovy volume profile zlozeny z Bid (zelena) a Ask (cervena) obchodov. Takisto je dole rozdeleny graf na Bid a Ask Volume. V pravo dole su este 2 boxy s cislami kde jedno je maximum z grafu a druhe minimum v dolaroch. Zvisla zelena ciara su data za poslednu hodinu.

Ja mam v aplikacii pri posuve kurzoru (mysi) aj presne cas daneho stlpca a jeho min max ale to Vam tu neviem dat, ale aj tak si myslim, ze na zakladnu analyzu to postacuje, popripade niekedy zakreslim cenu rucne do grafu. Keby to niekomu velmi chybalo tak si to priblizne vie odratat z pixelov (pri zvetseni), berte to tak, ze je to free a nechcite vediet kolko casu som stravil na komunikacii (zbere dat) a samotnom vykresleni do grafu :-)

 

Miro.

VolProf_BTC.png

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Vyzera ze sa bude dat zachvilu obchodovat Bitcoin aj na Tradestation/Ninjatrader a pod. CME group ohlasil plan na vytvorenie Bitcoin futures produktu v 4tom kvartali tohto roku. Tak hadam na zaciatku buduceho roku by to uz mohol byt dostupny produkt.

http://www.cmegroup.com/media-room/press-releases/2017/10/31/cme_group_announceslaunchofbitcoinfutures.html/

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Předpovídat bitcoin poháněný spekulanty z bankovních institucí je velmi složité , poslední dobou ale funguje skvěle technicky a proto je predikce trochu snadnější .
Momentálně mám před sebou dvě ceny , jedna bude brzdit současnou korekci a druhá bude brzdit UP reakční pohyb .
První co může zastavit současný pokles a bude to vhodná cena pro nákup BTC je TEST cena 11667,00 zde budu také nakupovat další BTC .
V reakci na tomto levelu věřím ale všechno má své ale......
Cenu musí prorazit H4 svíce a tato svíce at dosáhne jakkoliv hluboko musí zavřít nad Test cenou 11667,00 například 11667,50 to bude jako signál stačit . V případě že cena prorazí TEST cenu 11667 a zavře pod ní (nebudu nakupovat )budu čekat dál na další svíci která mi dá stejný signál tedy její close bude opět nad 11667,00.
Pokud se však odrazí a já vstoupím do trhu bude mne zajímat reakce na druhém břehu a tím bude TEST cena č2 - 13942,50 která bude nebo může brzdit následný pohyb UP.
Opět platí že při pohybu UP bude rozhodující překonání 13942,50 a uzavírání svíček nad touto cenou . |To bude pro BTC zcela rozhodující a bude to zřejmě ukončení současného poklesu , tz. že následující korekce už by se později neměla podívat pod 13942,50.

Co se stane pokud korekci neukončí 11667,00 ? Můžeme se dočkat propadu až k 8K

PS: přikládám  graf s popisem těchto dvou úrovní , sledovat více informací v grafu ted není potřeba , naprosto postačí tyto dvě důležité ceny a sledování H4 TF

BTC abraka dabra.jpg

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Někdy se stane , že určené pásmo trh využije na 80% a pak se vrátí zpět na vstupní TEST cenu . Přesně to ted BTC udělal a je konečně připravený na cestu dolů k druhé TEST ceně vytyčeného pásma . Zatím nechci prozradit jak ty pásma počítám ale funguje to skvěle . Jen pro zajímavost sledujte druhou TEST cenu až se tam dostaneme . 
Bude nás tedy zajímat close svíce H4 při ataku TEST ceny 11667,00.Pokud se close svíce bude nacházet nad 11667,00 bude to signál k nákupu . Cena BTC se poté vydá zpět k první TEST ceně našeho pásma zde se bude lámat chleba :) a napoví nám to kam se BTC vydá . Pravděpodobně zamíří do první resistance kolem ceny 16800 a možná znovu otestuje cenu 20000 ale to je ještě daleko .

Ještě bych dodal že tento proces nesmí trvat moc dlouho 1-2 dny max pokud by to trvalo třeba týden , mohlo by dojít k technickému otočení trendu tz nastal by DOWN trend ( zatím stále platí UP trend) a pak by se současná korekce přetvořila do začátku trendu a to by skutečně mohlo vyvolat pád k 8000 a možná i níže . Zatím to na daily není změna trendu zatím je to pořád korekce ale bohužel změna trendu je teď na 70% finálního technického přetočení . Pokračování současného stavu tedy pomalý sestup který by trval déle než třeba 1-2 nebo 3 dny by mohl seřadit všechny atributy ( určující trend) do správného pořadí a technicky by se potvrdila změna trendu .

BTC TEST ceny1.jpg

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Já jsem si poslal menší částku na Binance. Tu jsem ještě rozložil mezi dalších zhruba 10 měn, které ještě nejsou tak známé, ale líbil se mi jejich background, programátoři atd. Nakoupil jsem již dávno a teď vůbec neřešim nějaké výkyvy a jenom holduju. Mrknu na to za rok, za dva a uvidíme, jestli tam něco bude nebo ne. Ještě nějakou dobu potrvá, než se tento trh trošku uklidní a stabilizuje. Jestli vůbec...

Ale samozřejmě přeju hodně štěstí všem, co to zkoušejí. To je na tom finančním světě krásný, že neexistují žádné hranice.:-)  

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 10 months later...
  • 2 týdny později...
  • 3 týdny později...
  • 3 týdny později...
×
×
  • Vytvořit...