Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  • 0

Otevření nové svíčky


Dalimil Brodský

Otázka

Zdravím přátelé.

Ačkoliv jsem se zdlouhavě snažil tuto primitivní informaci zjistit, nikde jsem nic nenašel. Tedy - v kolik hodin našeho času se uzavře svíčka na denním grafu? Popřípadě - je možné toto nastavení měnit v obchodním softwaru? A jak je to u jiných platforem (konkrětně Xstation) - je možné že různé platformy zapisují denní svíčky v jinou hodinu? 

Je to podstatná informace pro zpracování mé obchodní stategie, takže děkuju moc za odpověď. Ať se vám daří ;) díky. Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 odpovědi na tuto otázku

Doporučené příspěvky

  • 0

Záleží na tom, co obchodujete Dane!

Když hovoříte o xStation (broker XTB), produktem je vždy CFD, a to na indexy, akcie, či komodity, vždy ale CFD. CFD v zásadě kopíruje podkladové aktivum, ale ne u každého brokera stejné. Dá se říct, že čím solidnější broker, tím je kurs CFD a podkladového aktiva víceméně stejný. Ovšem u CFD je vždy rozdíl v kurzu a v tom, jak se tvaruje svíčka. 

Příklad: Broker A má řekněme 20 kurzů na 1 min., grafu, druhý broker také 20, hovoříme o CFD v obou případech. V průběhu minuty se budou kurzy lišit, směr nahoru a dolů ale bude zdánlivě přibližně stejný. Na konci minuty však bude svíčka brokera A odlišná od brokera B. Stejně je to i jiných časových frame. Rozdílnost je dána schopností brokera reagovat na likviditu trhu, počtem CFD traderů u každého brokera a také objemem jak short, tak long, myšleno také u obou. Složitější je to ještě v tom, že každý broker má svůj algoritmus na slippage, u CFD samozřejmě v neprospěch klienta. Stejně tak je tomu i s exekucí příkazů SL a PT. Jeden broker přidrží víc, druhý méně a naopak, s tím se musí u CFD počítat. Nastavit cokoliv v platformě týkající se kurzu nelze. Ten určuje u CFD broker a u podkladových aktiv trh. 

Na CFD nelze postavit profitabilní AOS!!!

Je potřeba také pochopit, že CFD kurzy broker otvírá a zavírá v rozdílné časy od podkladových aktiv. Představte si např. CFD na DAX, kde podkladovým aktivem je DAX Futures (burza EUREX). Broker svoje CFD zavře např. v 21:59 a burza v 22:00. Jiný broker ale může CFD produkt uzavřít např. i v 21:55. Je to rozdílné, nezbývá se než se dotázat a vypozorovat chování brokera. U brokera po uzavření zůstane kurz statický, na burze se ještě třeba i 15 min. po uzavření trhů mírně dopočítává. Finální burzvní hodnota tedy může být odlišná od času v 22:00. V noci se ale hromadí objednávky na podkladové aktivum, které ale trader na CFD nevidí. 

Příklad: FDAX zavírá v 22:00 na 12.500. Broker na CFD v 21:55 na 12.490. Přes noc se nahromadí objednávky na FDAX a ten otevře druhý den v 8:00 gapem na 12.600. Broker ale otvírá až v 8:05 na úrovni, která odpovídá cca FDAX v 8:05. OK, ale těěch 5 minut a rozdíl na gapu může ale znamenat i margin call. 

papo33 zde uvádí ještě link na CME Group, kde obchodují komodity, tak jen na upřesnění: Obchodujeme-li v xStation CFD na US ropu (OIL.WTI), podkladovým aktivem je u XTB britský regulovaný trh, není to CME Group, až by se to zdálo logické. Konkrétně XTB otevírá CFD (OIL:WTI) v 02:05, ale americký Crude Oil WTI Sep 17 se obchoduje již od 01:00 našeho času. Pro přepočet časů ještě nezapomeňte na fakt, že různé produkty v USA mají rozdílný čas (NYSE, NYMEX apod.) a že se mění i letní a zimní čas. A také, že rozdílně se otevírají a uzavírají akcie od Futures, indexy od komodit apod. 

 

 

 

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...