Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  • 0

Hedge účtu v CZK proti posilovaniu


Porentius

Otázka

Zdravím,

Mám účet v CZK a na základe automatickej trading stratégie, ktorú som si vytvoril a testoval posledné mesiace, budem obchodvať EURUSD.

Drvivá vačšina hráčov na trhu očakáva, že CZK voči EUR aj USD bude tento rok posilovať. Toto je ale pre mňa nevýhodné pretože v čase otvárania pozície do nej investujem relatívne viac eur ako z nej získam späť. Preto rozmýšľam o nejakej forme hedgu.

Jediné čo ma napadá (opčná strateégia je momentálne pre mňa neschodná pretože môj broker obchodovanie klasických opcií neponúka) je zároveň s pozíciou v EURUSD otvárať aj short pozíciu v EURCZK s rovnakou hodnotou a tým si poistiť CZK market risk. Avšak za každú pozíciu platím spread a prípadne aj swapové body a týmto "hedgovaním" v podstate len vytváram akúsi syntetickú pozíciu v USDCZK - keby som rovno obchodoval s týmto menovým párom, mal by som menšie náklady, ale zase by som si musel vytvárať úplne novú stratégiu...

Môžete mi prosím poradiť či sa vôbec oplatí toto riešiť a keď, tak akú formu hedgu si mám na to vybrať, samozrejme je dôležitý pomer cena/efektivita.

Ďakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

0 odpovědí na tuto otázku

Doporučené příspěvky

K této otázce nejsou zatím žádné odpovědi.

×
×
  • Vytvořit...