Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Dlouhodobe pozice


Doporučené příspěvky

Ahoj vsem,
jakozto novacek generuji sve prvni dotazy:

1) Jak a podle ceho {do jakeho data} muzu drzet svoji pozici v trhu?? Napriklad budu spekulovat na trhu v lednu pristiho roku {dnes je rijen}...do kdy budu moci kontrakt drzet?? Podle ceho se to urcuje...Kazdy trh kazdeho mesice ma posledni dny drzeni kontraku urcene zlvast? Kde to vyhledam?
Kdo mi pohlida {casove} me Spreadove obchody?? Jen ja sam?

2) Dival jsem se na grafy...proc ma CORN jen obchodovatelne mesice DEC, MAR, MAY?? kde jsou zbyle mesice? Kdy je volume nejvyssi - pro kolik mesicu dopredu ?

Predem dekuji za jakoukoliv odpoved...

Dekuji za super stranky. Poradne jsem si prostudoval manual, zatim se snazim oriantovat v grafech. Papertrading jsem zatim nezkousel. Libi se mi strategie: prumery, klasicke vizualni ukazatele {dvojite dno apod}. Diskuzi navstevuji {procitam} pravidelne. Ale jsem zatim trochu skepticky diky tomu, ze vetsina MUSI na burzach {a komoditni zlvast} ztracet penize.
Jako info jeste uvadim par veci o sobe. Je mi 25 let, VS, touzici po dynamickem rustu svych investic.

S pozdravem,
GLADER

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den GLADERe,

Pokusím se zodpovědět vaše dotazy. Každou pozici můžete držet do té doby než je LTD - last trading day. Má to ale háček. Není vůbec zaručeno, že v LTD svoji pozici uzavřete. Proto je zde FND - first notice day. Je to jakási hláška, že se LTD blíží a daný kontraktní měsíc pro danou komoditu se blíží ke svému konci. Proto většina obchodníků hlídá raději volume a OI tak aby mohli své pozice zlikvidovat (pokud možno bez slipage) co nejrychleji. Tím pak mají své zisky/ztráty daleko více pod kontrolou. Samozřejmě lze být v pozici klidně rok - pro obchod si pak vybrat vzdálenější kontraktní měsíc, ale tomu je potřeba přispůsobit a otestovat obchodní systém.

Vypsané kontraktní měsíce řídí vždy burza , kde se daná komodita obchoduje. Proč je jich jen tak málo/hodně to nedokážu posoudit, ale je třeba se stím smířit.

Jinak doporučuju ještě několikrát přečíst manuál - spoustu věcí se vám ujasní.

Hezký den přeje
Zbyněk


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jinak doporucuji pouzivat Financnikuv slovnik, je to nenahraditelny pomocnik...

[ital] Slippage
(Naposledy upraveno: Sunday, 9. October 2005, 16:55)


Anglický výraz Slippage, česky přeložitelný jako skluz, označuje rozdíl mezi požadovaným a skutečně získaným plněním.

Zejména v rychlejších trzích se běžně stane, že příkaz dostane "skluz" několik ticků - někdy i více, což může podle trhu znamenat rozdíl i několika desítek dolarů. Konkrétní dopad skluzu záleží samozřejmě na strategii, kterou obchodník využívá. Kritické je to v případě intradenního obchodování, kde obchodník spekuluje na relativně malý pohyb a pracuje s malým stop-lossem. Zde může slippage skutečně změnit původně ziskový obchod do ztrátového.
Další informace:

Článek: Obchodní základy: Slippage a Open range: www.financnik.cz/art/fin_home/slippage.html
[/ital]

Dimi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

Pro všechny, kteří se účastní diskuze v tomto vláknu navrhuji přesunout se tam kam patří - futures, obchody (ať v tom neděláme zmatek).

Co se týče informací ohledně FND A LTD bylo to již několikrát prezentováno. Já už osobně spíše sleduji OI/Volume. Pro další informace uvádím link www.financnik.cz/forum/read.php?5,1045,1059#msg-1059 kde je tato problematika již probírána nebo stačí zadat do vyhledávání LTD nebo FND.

Hezký den přeje
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...