Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Platforma snů


akcizur

Doporučené příspěvky

Možná vám budu připadat jako blázen, ale třeba mi bude přát štěstí.
Hledám brokera - platformu. ( Spíše pro Intraday )
Kde jsou :
1, Nízké objemy - nejlépe kde si mohu sám určovat množství ( pod 10 000 v FX a méně než 100/lot v komoditách )
Nízké marginy cca 50 USD na 10 000 FX
2, Pohyblivá páka ( abych si mohl sám určovat jakou pákou daný obchod provedu ) nebo alespon možnost využití pák
1:50, 1:100, 1:200 a neměnit platformu
3, Velké množství různých i exotických FX, Komodity, Futures, Akcie, Indexy, Warrants, Certifikáty
Čím více, tím lépe. ( pokud bude CZK budu rád )
4, Obchody na spread, nebo nízké poplatky při obchodování elektronicky
5, Asi dnes už běžné REAL chart, news, 24 h support , Ocením historické křivky


Velice mi pomůže, dá li mi někdo link na platformu,
která se výše zmíněné alespoň podobá a nemějte mě za blázna.
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Tomáši, no docela dobrý :) Ale vážně, každá platforma má svá specifika, některá je výborná na trading, některá zase na charting, backtesting apod. Já dal spíše na doporučení zkušených traderů než abych strávil měsíce hledáním ideální platformy. V současnosti používám dvě platformy - IB (TWS) a Tradestation. Troufnu si tvrdit, že jde o dvě nejlepší platformy co existují, IB na trading, TS na zbytek (i trading :) ). IB je velmi rychlá a spolehlivá, pokud jsi daytrader a obchoduješ nízké timeframes, tak u IB zmáčkneš klávesu a do půl sekundy jsi na trhu (pokud nemáš pomalé pingy, tedy vinou tvé strany). TS se hodně lepší, ale je fakt, že někdy mívá s order execution problémy, stává se, že jde příkaz na trh 5 - 20 sekund a to je pro skalpování neúnosné. Nicméně je to čím dál vzácnější. Co se týče možností TA, troufnu si označit TS za nejlepší platformu na světě, má neskutečné možnosti, vlastní programovací jazyk, pomocí kterého si můžeš vytvářet vlastní indikátory a strategie, prostě paráda. Dokonce jdou přes externí aplikace obě platformy propojit, takže můžeš posílat data z IB nebo třeba eSignalu apod. do TS a v TS může např. běžet automat, který pošle order zpátky do IB...
Co se týče poplatků a možností obchodovat různé trhy, tak jednoznačně IB, neznám nic lepšího i když nevylučuji, že najdeš něco lepšího.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

to akcizur:
...kdo hledá prý najde, ale zkusit toto vše vařit a z jednoho hrnce...ohromný výběr obchodních možností může být lákavý, ale limitem podstatným je ČAS a omezené lidské možnosti zvládnout efektivně pouze jistou záplavu údajů. Mít až tak široký záběr je sice určitě pro někoho možné, stejně jako je věcí každého co od právě tohoto počínání očekává.
Není rada:
pozor na "přecpání"=zahlcení vším možným, z toho vyplývající stres co ano a co už ne a do čeho vlastně vlézt, a z toho vyplývající úspěšnost obchodu...
:-))

udělejte si to jednoduché jak jen to jde

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...

pre Honza K.:

je to sice davno od prispevku s datumom 27.1.2006, ale aj tak - vysvetli blizsie, co zn. "IB na trading, TS na zbytek (i trading)" ...ja momentalne zhanam nieco na online obchod (s moznostou priamo z grafu) a neviem si predstavit, zeby som sa zaoberal este aj programovanim alebo snad vzajomnym prepajanim 2 ci viacerych platforiem. Aky to vlastne ma zmysel ?
Vdaka za odpoved.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

TS míval v minulosti dost problémy se zamrzáním platformy v rychlém trhu, takže zadání příkazu mohlo mít velké prodlevy v řádu sekund až desítek sekund. Toto je dneska už vyřešeno a za poslední rok jsem prakticky problémy s exekucí příkazů nezaznamenal. Takže si troufnu tvrdit, že je to dnes už spíše o penězích vs. konfortu, IB má univerzální účet a je levnější, TS zase poskytne větší komfort, více možností při programování / TA.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...