Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Survivorship bias-free databáze Amibroker


Robert28

Doporučené příspěvky

Dobrý den, 

chtěl jsem požádat o radu, kde a jak bych mohl stáhnout Survivorship bias-free databáze pro Amibroker , tzn. databázi, která obsahuje delisted datumy, splity. Potřeboval bych to pro testování portfolií v Amibrokeru. Znamená to, že ta databáze musí obsahovat datumy u akcií, které byly delististovány z indexu Russell a splity. Potom s s tím Amibroker poradí. 

Z Quantopian, quantconnect to prakticky pro poloprogramátora nejde stáhnout a Norgatu platit takové nekřesťanské (křesťanské) peníze opravdu není možné).

Byl by někdo ochoten poradit, kde tyto databáze stáhnout, nebo pokud je někdo máte odprodat?

Děkuji Robert Pač

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Zdravím,

záleží v jakém timeframu potřebujete. Mě pomohla tato stránka.https://teddykoker.com/2019/05/creating-a-survivorship-bias-free-sp-500-dataset-with-python/

V ní je mimo jiné odkaz na stažení databáze zde.https://www.quandl.com/databases/WIKIP/usage/export

Nicméně je nutné si vytvořit bezplatný účet u quandl.com. Databáze obsahuje denní OHLC ceny, volume, dividenty, splity akcií za posledních více než 20 let včetně samozřejmě delistovaných akcií, atp...

Nicméně se jedná o jeden velký .csv soubor o velikosti 1,7Gb. Můžete mít problém s jeho otevřením. Mě pomohlo databázi rozdělit přes CSV Splitter a pracovat s ní po malých částech. Je ale velké množství možností. Nicméně takto je možné databázi získat. Databáze obsahuje data do konce roku 2018. Poté ji přestal quandl.com podporovat zdrama a je nutné si případně zaplatit. Peníze ale nejsou nikterak velké a dostanete navíc k dispozici data napříč různými trhy.

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...