Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

akcie - modelové portfolio


stavodesign

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,
tak mě napadlo, že tu založím vlákno s modelovým portfoliem, kde budu zveřejňovat všechny obchody s akciemi, které v rámci něj provedu a zároveň tu budu průběžně sledovat jeho výkonnost. Je to vlastně takový on-line paper trading. Jelikož ztráta na papíře tolik nebolí tak nebudu příliš konzervativní a místo na hodnotové akcie a zaměřím se spíš na kratší swingy s růstovými akciemi. Vklad do portfolia budu uvažovat 10000 USD, komise budu počítat dle IB ( 0,005 PS ). Jakožto začátečník si stanovuju pomerně vysoký cíl zhodnocení portfolia alespoň ve výši růstu S&P500.
Pokud se budete chtít někdo připojit tak budu jen rád, trocha soutěžení nás určitě nezabije. ;)

Úspěšné obchody

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 35
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Zdravim, dobrý nápad. Jen by to ještě chtělo upřesnit jaké burzy a akcie - USA? Nebo i Evropa? No ale pod pojmem "vysoký cíl" bych si já osobně představoval něco lepšího než "pouze" výkonnost indexu SaP500 (která může být mimochodem i záporná). Pokud by platilo zhodnocení jenom "alespoň jako SaP500", tak by se nakoupil index a pasivně by se sledoval a já předpokládám, že chcete obchodovat aktivně, a to i shortovat. Takže bych dal cíl spíše např. min 15 - 20 procent p.a., jelikož dlouhodobá průměrná roční výžkonost akcií je kolem 10 procent, tak by to chtěl něco více. Krom toho bych se neomezoval jenom na index SaP500, papíry z NASDAQu nelze opomenout.

Přeju úspěšné obchody - i ty papírové

Honza




Link to comment
Sdílet pomocí služby

podle me se nejedna o klasicke portfolio v pravem slova smyslu, portfolio totiz znamena ze rozhodis investici do vice instrumentu (akcie, dluhopisy, money market apod). Takze bych to spis nazval zhodnocenim fin. prostredku. Ale to jseou jen slovicka. Vsichni vime o co jde ze? No USD 10.000 se mi zda trochu malo na nejake vetsi obchody. Jinak souhlas chtelo by to neomezovat se jen na ameriku, ale koukat i po evrope a taky i po prazske burze. Vzdyt i tady se daji vydelat nemale penize. Dale by mozna bylo dobre i zduvodnit ten nakup nebo prodej. Tzn. treba ze to bylo podle TA nebo jen proto ze kavova sedlina byla takova a takova : - ). Jak uz jsem nekolikrat psal ja delam hlavne CR, ale letos jsem se zacal zajimat i o USA a uz jsem udelal dva ziskove obchody.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honzas : je to trening a simulace, takze nebudu kupovat index a cekat kam pujde, ale budu aktivne obchodovat. Ani diverzifikace nebude prilis velka, pocitam ze soucasne budu tak 6 titulu. Velikost cile je subjektivni, ale pokud to poroste vic nez indexy tak budu spokojen. Akcie budou pouze USA, vsechny burzy, ktere IB nabizi.

Startovaci hodnoty indexu pro porovnani budou vcerejsi close ceny
S&P500 – 1273,48
Nasdaq comp.– 2276,87
DJIA – 10882,15

Uspesne obchody

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

oldas : pojedu pouze US akcie, pro nemecke si neplatim data a CR ted uz vubec nesleduju. Penize se samozrejme daji vydelat i u nas stejne tak na kterekoliv jine burze, ale US trh je nejvetsi a nejrozvinutejsi proto zustanu u nej. Mezi US akcie samozrejme pocitam i veskera ADRka, tem se rozhodne nevyhybam. 10000 je podle mne pro zacatecnika primerena castka a odpovida realne vysce uctu, ktery jsem si u IB oteviral pro komodity. Osobne neznam zacatecnika, ktery by hned v zacatcich oteviral ucet se 100k. Neresim absolutni zisk/ztratu, zajima mne procentualni zhodnoceni, takze vyska uctu nehraje prilis velkou roli.

portfólio ( viz. slovník cizích slov ) - rozdělení investičních zdrojů s cílem snížení rizika, skladba cenných papírů

Uspesne obchody

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,
zatim to neni zadna slava, proti indexum hodne zostavam - SUNW vcera pokles kousek nad SL, BWNG jen lehky vzestup.
Dnes planuji dalsi vstup : short sell GM 21,90 ( zadavam pred otevrenim stop prikazem ) stop 22,51. Celkove je v down trendu, ted probehla korekce, ale na otoceni to moc nevypada.

Uspesne obchody

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...