Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

dotaz - cukrove warranty (aj.)?


oddTom

Doporučené příspěvky

Zdravim,

muze mi prosim nekdo poradit, na jake burze (resp. pod jakym oznacenim) mohu koupit warranty/akcie/futures na cukr?

Pokud nevim kod, nemuzu toto dost dobre u sveho on-line brokera najit. Presto ale predpokladam, ze ta moznost existuje, aniz bych nutne musel menit obchodnika.

Diky.

Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Tomáši,

širší nabídku produktů (waranty, certifikáty), jejichž podkladovým aktivem je cukr najdeš na www.boerse-stuttgart.de/. Tam už stačí pouze zadat do vyhledávače sugar.
Ale musím tě přátelsky upozornit, že u warantů (=opce), turbo certifikátů na tebe číhají i jiná rizika než je tomu při klasických future obchodech. Cenu totiž ovlivňuje více faktorů a ne pouze cena podkladového aktiva (např. strike cena, datum splatnosti, implicitní volatilita).U turbo certifikátů strike cena (=cena za kterou máš právo si koupit podkladové aktivum) neexistuje,je nahrazena Knockout hodnotou podkladového aktiva = hodnota podkladového aktiva při které cenný papír ztrácí 100% své hodnoty a ty přicházíš o 100% investovaného kapitálu. Knockout certifikáty mohou mít neomezenou dobu trvání.

Na druhou stranu nemůžeš přijít o více něž jsi investoval (maximálně můžeš ztratit 100% investovaného kapitálu). Ale to by se ti při klasickém obchodováním s komoditami nemělo stát, pokud totiž budeš dodržovat základní pravidla, která jsou tu na finančníkovi neustále zmiňovány.

Nechtěl jsem tě samozřejmě odradit od investování do warantů nebo turbo certifikátů, chtěl jsem tě pouze seznámit se všemi riziky, které na tebe číhají při investicích do těchto cenných papírů a se kterými musíš vážně počítat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za reakce (pro Luboše - cukrovými warranty jsem myslel warranty s cukrem jako podkladovým aktivem, dovolil jsem si poetickou zkratku :) ).

Přes seznam od Piti (díky!) se mi povedlo něco přes mého brokera najít. Bez toho seznamu (ISIN) bych obtížně vyhledával ty správné certifikáty. Díky i za "varování", ještě si ty nástrahy zkusím samostudiem objasnit. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...