Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodní příkazy a gapy


Doporučené příspěvky

Dobrý den,
v současné době teprve sbírám informace o obchodování s komoditami, ale už teď mi leží v hlavě pár nejasností. Na tu největší, na kterou jsem zatím marně hledal odpověď, bych se nyní rád zeptal. Hodně se mluví o tom, co když gap přeskočí můj stop-loss (příkaz typu STOP). To už je mi jasné. Nechápu ale, jak to funguje, když chci vstoupit do long pozice těsně nad high včerejšího dne, ale gap můj STOP příkaz přeskočí. Logicky by to mělo fungovat stejně jako u stop-lossu, takže vstoupím do pozice na open následujícího dne. Je to tak?

Reálný příklad: květnová kukuřice CK06 (používám denní graf)
30.3. jsem usoudil, že trh půjde nahoru a zadal jsem příkaz BUY 1 CK06 228,1 STOP (těsně nad high)
31.3. trh směr potvrdil, ale vytvořil gap (cca 7 bodů)
Protože se trh mé ceny nedotkl, ale přeskočil ji, vstoupil jsem do pozice na open 31.3., což byla cena 240. Oproti mému původnímu záměru skluz dobrých 12 bodů! Často je potom lepší, abych vůbec do této pozice nevstoupil.

Jestliže to funguje tak, jak jsem popsal, lze se proti takovému vstupu do pozice nějak bránit? Například použitím příkazu STOP LIMIT?

Děkuji předem za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Stanley,
obrany mohou byt:

1] vstupni prikaz Stop-Limit [pokud jej dana burza akceptuje, resp. pokud je dany broker akceptuje]
2] zadat prikaz pro vstup Stop, avsak prikaz zadat az po otevreni trhu.

Ja osobne vynechavam vstupy do pozice, kde byl gap pres muj vstup. Jedinou vyjimkou je, vrati-li se cena v danem dni, kdy doslo ke gapu do range bar predchoziho dne, tj. ja umistim entry prikaz na predem zamysleny bod [high nebo low breakout].

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...