Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

jeste bych se chtel zeptat, jetli to je fakt aktualni se tema danama zabyvat, jestli to urady v pripadech tehle obchodniku fakt sleduji... jak vubec muzou zjistit, ze mam nejake prijmy z obchodovani? jen podle toho odkud mi chodi penize na ucet? co kdyz si zalozim nejaky ucet v zahranici a budu fungovat pres nej?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To je samozrejme na Vas. Nicmene banky v CR maji povinnost (!) ohlasovat "podezrele transakce", mezi nez patri napriklad i vyrazne skokove navyseni mesicnich prijmu. (Tak mi to alespon vysvetlil danovy poradce - Vam doporucuji take konzultaci s nejakym odbornikem.)

Ale jeste nez zacnete resit dane a danove ulevy, nebylo by mozna na skodu vyzkouset si obchodovani a zjistit, jestli Vam tenhle druh "podnikani" vubec sedne. Navic necekejte, ze tyden po zahajeni ostrych obchodu budete mit na uctu milion dolaru a budete muset resit dane...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Martinek
Krejčíř už ho nemá( to český),přišel o něho když získal cizí.Existuje dvoje občanství,ale je to taxativně jmenováno v zákoně.Pokud se v tom nikdo nešťourá tak je klid po pěšině,ale naopak víte jak to dopadlo s Krejčířem.A ten člověk,který má obě občanství USA-Český a žije vystěhovaný v USA a pak přišel sem(za předpokladu že žije v USA po 90 roce),tak se možná bude divit že budou chtít doplatit zdravotní pojištění včetně penále,pokud nedoloží že ho platil v cizině.Znám přípat žena provdaná do Kanady a na adresu kde bývala ji přišel výměr.Pak to splatili příbuzní.Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Pfeite,
myslite, ze lze nekde zit bez zdravotniho pojisteni? Ja ne. A mohu Vas ubezpecit, ze to nelze ani v Kanade, ani v USA, ani kdekoliv jinde na svete. Takze bud si platite v CR nebo v cizine. A pokud si platite v cizine, pak Vas v CR nijak nenahaneji! A pokud si platite v cizine, hodne brzy zjistite, ze si zase budete chtit platit v CR.

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Libic Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobry den Pfeite,
> myslite, ze lze nekde zit bez zdravotniho
> pojisteni? Ja ne. A mohu Vas ubezpecit, ze to
> nelze ani v Kanade, ani v USA, ani kdekoliv jinde
> na svete. Takze bud si platite v CR nebo v cizine.
> A pokud si platite v cizine, pak Vas v CR nijak
> nenahaneji! A pokud si platite v cizine, hodne
> brzy zjistite, ze si zase budete chtit platit v
> CR.
>
> Preji Vam mnoho uspechu!
>
> Libic

Lze,například USA.Mnoho lidí tam nemá žádné zdravotní pojištění,proto že nato nemají.Z našeho pohledu je to jiné,my
bychom asi neriskovaly.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to DrMozek:
zeptat si jistě může každý na cokoliv, založit také co chce, ale mám pocit že zde to zabíhá mimo úroveň seriozního fóra traderů (daně extra už zde řešeny dost pilně jsou, stačí se podívat)
Dovolím si jen zcela přátelsky doporučit více zde si toho přečíst - co takhle třeba manuály? - a možná zjistíte že to je opravdu Vaše parketa a na daňový ráj si zkusíte rychle vydělat?
Řešit daně aniž jsem vydělal cent, a asi aniž bych věděl v čemže to vlastně bych mohl kopat, no nevím nevím...
dobrou noc :-)
miciko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To jo, mate pravdu, v USA lze zit bez zdravotniho pojisteni do momentu, nez se Vam neco vazneho stane. Pak pochopite, ze zde nelze zit bez zdravotniho pojisteni. Kazdopadne asi nema vyznam se tu na toto tema dohadovat. Je mozne, ze kazdy mame jine zkusenosti se zdravotnictvim v USA a proto take zastavame jiny nazor. Mne moje zkusenosti vylecily na hooodne dlouho :)

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...
  • 1 year later...
×
×
  • Vytvořit...