Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Dobry den,

chtel bych se zeptat, jaky je rozdil mezi maximalnim procentem riskovaneho kapitalu a maximalni velikosti risku na 1 obchod? Ja si nejsem jist jestli jsem to spravne pochopil, podle mne je to prvni tolik penez kolik jsem ochotny riskovat na vice obxhodu a to druhe to same, ale na jeden obchod. Ale vazne to nejak presne nevim, prosim mohli by ste mi to objasnit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

A take bych se chtel zeptat, nevylucuje se to trosku? te dj ak poradne ctu tak mi pride neco dost divne. Kdyz je me procento risku na 1 obchod dejme tomu 4% a to dela 200, tak jak muzu umistit STOP-LOSS na 100? Pravdepodobne jsem to spatne pochopil ale netusim vubec jak to je, tak mi prosim poradte.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V seriale se pise, ze Maximalni procento riskovaneho kapitalu je castka, kterou jsme ochotni riskovat v ramci jedineho obchodu s vymezenym riskem. Ale me nejde do hlavy, co budu riskovat, kdyz uz je ten risk vymezeny? Podle me kdyz si dam STOP LOSS treba 100 dolaru tak neriskuju vic jak 100 dolaru a nebo ano?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Maty,
maximalni risk na jeden obchod se vaze k Vasemu uctu a risk na dany obchod se vaze k danemu obchodu. Mate-li ucet 1 Mil USD a riskujete na kazdy obchod 1% znamena, ze by jste daval stop-loss 10,000 USD daleko od Vaseho vstupu. Risk na dany obchod rika, ze umistujete svuj stop-loss na nejakou hranici, rekneme swing point nejblize k Vasemu vstupu, nebo treba hodnota ATR [pripadne jeji nasobek] od Vaseho vstupu atd. atd. Je-li napr. hodnota ATR v nejake komodite 1,000 USD a Vy umistujete svuj SL na hodnote ATR od Vaseho vstupu, pak muzete obchodovat 10 kontraktu dane komodity, coz znamena, ze riskujete 10,000 USD na tento obchod, coz je 1% Vaseho uctu.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kdyz si date SL 100 dolaru, tak riskujete 100 dolaru, pokud trh neudela gap proti Vam nebo limit pohyb. Znovu opakuji, risk na obchod a risk na ucet jsou dva rozdilne pojmy. Kdyz si date risk na obchod 100 a Vas ucet povoluje riskovat 1% z jeho vyse a Vas ucet je ve vysi 10,000 USD pak muzete obchodovat 1 kontrakt, dokud Vas ucet nebude 20,000 USD kdy muzete obchodovat dva kontrakty atd. atd. Je-li Vas ucet 5,000 USD a Vas risk na jeden obchod 1%, pak muzete obchodovat pozice, kde budete umistovat svuj stop-loss na hodnotu 50 USD od vstupu. Obchodujete-li mini account na FOREXU, kde bude Vas stop-loss hodnota 10 USD, pak muzete s 5,000 USD a 1% risku na obchod obchodovat 5 kontraktu.
Risk na obchod stanovujete dle chart. Chart je chart a dle chart umistujete svuj stop-loss. Risk na account stanovujete dle accountu. Na zaklade risku na account a risku na obchod stanovujete pocet obchodovanych kontraktu nebo treba komodity ktere muzete v ramci sveho accountu obchodovat.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...