Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Petre,

kdyz do pozice vstoupite, tak je samozrejme velmi rozumne zadat STOP na prislusnou nizsi/vyssi hodnotu (stop-loss). Nejak mi ale unika duvod zadavani toho LMT na 10.4... Pokud byste chtel z nejakeho duvodu navysit pocet kontraktu, tak to je samozrejme mozne. Muzete bez problemu zadat tolik prikazu, kolik chcete. :-) (Jen v pripade obchodovani na pitovych trzich neni vhodne zadavat desitky prikazu kazde dve minuty, jinak broker asi nebude mit radost...)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,

to co uvadite je bezny postup pokud obchodujete se stanovenym profit targetem.
Do trhu jste vstoupil za 10,2. Na 10 jste pojisten prikazem STOP proti opacnemu pohybu a na 10,4 mate prikazem LIMIT stanoveny profit.
Tyto dva prikazy, ktere cekaji na vykonani je dobre zadat jako OCO (one cancels other), aby po vykonani jednoho nedoslo tim druhym k nechtenemu otevreni nove pozice. Nektere platformy dokonce umoznuji navesit tyto prikazy k tomu, ktery pozici otevira jako OTO (one trigers other), kde vstupuji v platnost automaticky po otevreni pozice, takze ji uz nemusite tak peclive hlidat.

Jarda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobry den,

pomoci dvou prikazu se spekuluje na prorazeni kanalu.
Pokud se cena pohybuje v nejakem rozmezi a je pravdepodobne, ze dojde k vychylce na nekterou stranu, zadam na obe strany prikaz k otevreni pozice. Nahoru buy stop a dolu sell stop. Doporucuje tyto prikazy propojit vazbou OCO (one cancels other) nebo ten druhy muzete nechat jako StopLoss k otevrene pozici. Timto zpusobem se napriklad obchoduji projevy politiku na forexu (nevite co rekne, ale urcite to bude mit razantni dusledky).
Nelze v tomto pripade pouzit prikaz limit, tak jak to uvadite. Buy 205 limit je totiz "kup za 205 nebo levneji" a sell 195 limit je "prodej za 195 nebo draz". Pokud tyto prikazy zadate do trhu pri cene 200, oba se vykonaji a pozice se navzajem vyrusi. Prikaz limit je vhodne pouzivat jako PT, k otevreni pozice je lepsi prikaz stop nebo stop limit.

Jarda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...