Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodování s pivoty


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny zkušené a žádám o radu. Chtěl bych obchodovat podle pivotů, (tedy suporty a rezistance), protože systém mi připadá velmi zajímavý. Není problém pivot, suporty a rezistance vypočítat, vzorec je vcelku jednoduchý, ALE - je potřeba do něj zadat high, low a close předchozího dne. Získat tyto hodnoty také není problém, ALE - jejich variant je bohužel moc. Tedy jak komoditní burzy, tak stránky s grafy, nebo grafy samotné, tak i stránky brokerů uvádějí jiné hodnoty těchto údajů. A to nejen close, ale i high a low. Takže i výpočty jsou velmi různé a nedají se vzít jako směrodatné. Dokáže mi někdo z Vás poradit, kde vzít správné hodnoty? Jde mi hlavně o mini Dow a mini Russel 2000. Děkuji za ochotu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Retro,

nejlepsi je pouzit nejakou studii, ktera pivoty vypocita za Vas. V takovem pripade se pouzivaji k vypoctu data z Vaseho grafu (tedy data poskytovana brokerem). Ta se mohou - v zavislosti na poskytovateli - nepatrne lisit od presnych dat z burzy. Pokud tedy chcete pocitat pivoty sam a co nejpresneji, pak je mozne zvazit pouziti dat z burzy. Pak budete mit pivoty zhruba na stejne urovni, kde je ma vetsina obchodniku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za nezištnou pomoc.
Po dalším zkoumání jsem zjistil, že na některých stránkách jsou uváděné hodnoty odvozené z plných kontraktů, a ty se liší dost podstatně. Např. High z 5.7. pro Russel bylo 736 a pro mini pouze 728. To už je dle mého názoru dost velký rozdíl (údaje převzané z burzy). Ještě na Vás mám jeden dotaz. Používáte někdo ve svém obchodování pivoty nejen jako potvrzení trendu průrazem, ale i např. jako vstup do trhu při částečném návratu (pullback) ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Retro, jak kdo. Já třeba pivoty v současné době ignoruju, protože v testech jsem zjistil, že mě zbytečně ovlivňují při vstupech do obchodů. Sice 2x ušetřím, ale 1x přijdu o profit a to už s dá jednoduše propočítat, že to je negativní. Ale obchoduju systém, kde jsem pivoty používal jen jako varování, kde se trh může přibrzdit, nebo otočit, takže každý bude mít zkušenosti jiný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...