Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kontrahty a jak to s nimi je???


Doporučené příspěvky

Dobrý den jsem začátečník je mi 18 a finance mě hodně zajímají na tuto stránku jsem se dostal přes Peníze.cz Docela mě zaujaly komodity. Pročítám si tak vaše stránkya trošku jsem se díval na cbot. Zajímalo by mě, když tam jsou ty grafy třeba na kukuřici, jaké je množství uvedené v grafu teď je cena kolem 200 USD ??? A jaké množství obsahuje jeden futures konrakt?? Děkuji za Odpověď


x-lang

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

Dobrý den,
Chtěl bych požádat o rady, než udělám první obchod s komoditami, protože zatím mi to není jasné a odpověď jsem zatím nenašel ani v manuálu ani v diskuzi. A po několika hodinách hledání jsem raději napsal dotaz.

Tedy
1. Jestliže byla otevírací cena CORN 408, pak to znamená, že těch 5 tis. bušlů, na něž kupuji futures kontrakt má hodnotu 408 * 50 = 20 400$, je to tak? A jestliže závěrná cena byla 397,2, pak je to 50 * 397,2 = 19860$?

2. V manuálu je dále uvedeno, že při nákupu kontraktu na kukuřici se skládá záloha cca 338$. Tedy, pokud bych se rozhodl koupit za open cenu 408, tak se mi zablokuje na účtu 338$ ? A co se stane, když cena spadne o více než 6,5 bodu a já bych neměl stop loss? Budu požádán o navýšení zálohy, nebo se mi automaticky kontrakt prodá?

3. Když bych naopak kukuřici při openu prodal (na short), zablokuje se mi také těch 338$? A pokud bych kukuřici pak dokoupil za otvírací cenu, tak dostanu na účet zpět zálohu 338$ + cca 600$ zisku ?

4. Někde v diskuzi jsem četl, že pokud chci držet kontrakt na kukuřici otevřen více dnů, pak potřebuji 3000$? Je to tak?

5. Jinde jsem se dočetl, že naopak na intradenní obchodování mi rozhodně nestačí 5 000$. Jak je to myšleno? Je to kvůli riziku, nebo je podmínkou mít u IB složeno více prostředků pro obchodování komodit intraday?

Dík za odpověď na jakýkoli z těchto dotazů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Pepe01: myslim,ze na vsechny Vase otazky urcite odpovedi jsou ve foru i v manualu, chce to jen opravdu se snazit pochopit, co se v danem textu vlastne pise..

1. myslim, ze to chapete dobre, ale neni podstatne se tim nejak zabyvat, zda celkovy kontrakt kukurice ma hodnotu 20 000 nebo 150 000$.
2. vyse marginu nehraje roli, kdyz budete ve ztrate bez SL,ale zustatek penez na uctu po odecteni marginu.od tohoto zustatku se vam odecitaji penize, nebo naopak vam k nim naskakuji,pokud jste v plusu. margin po uzavreni obchodu dostanete zpet v plne vysi. Pri nedostatku penez na uctu(nektere brokerske domy maji nastavene nejake minimum napr. 500 nebo 1000 dolaru) se vam automaticky zrusi obchod,cili vyfasnete margin call.
3. ano,dojde k blokovani marginu,at jste long,nebo short... zbytek dotazu moc nechapu,ale myslim,ze cast jsem vysvetlil v bode 2.
4. ano, je treba mit pripravene vetsi kapesne na dlouhodobe drzeni pozice, velikost zaloh je individualni,doporucuji prolezt web.stranky jednotlivych brokeru. odkazu a jmen je zde na foru dostatek.
5. opet je to velmi individualni.. zalezi,co budete chtit za tech 5000 obchodovat intradenne,jaka je strategie,atd. nekomu muze stacit i 3000.hodne se pocatecni castka odviji od backtestu,ktery by mel ukazat,kolik budete potrebovat pro rozjezd.co se tyce brokerskych pozadavku,viz bod 4.

snad jsem to srozumitelne sepsal :),kdyztak zkusenejsi snad opravi..
Priste ale opravdu zkuste nejprve vse si radeji nekolikrat precist. i me ze zacatku delalo mnoho veci problemy a jeste i ted se k nekterym zakladum neustale vracim.

Robert

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to x-lang, Pepe01 a.....:-)
...internet a PC je výborná věc, nejen na byznys který vás možná zaujal, tak jak mnohé zde. Výborný je ale také papír a třeba mnohé z těch papírových publikací, o kterých se i zde píše či které si klidně můžete i vytisknout...a zdarma. Stránkami se dá krásně prohrabovat, listovat tam i zpět a učit se třeba, nebo si oživovat pozapomenuté, (taky někdy po prohraném boji na burze se oživovat nejen panákem ale i znovupřečtením toho co jsem měl umět a čeho se držet a nedopustit aby...:-).
Neváhejte a zkuste to i s papírem, najdete odpvědi na většinu toho na co se ptáte!
vše v dobrém a jen dobré dny a obchody všem!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den všem,

nejdříve velký dík autorům tohoto serveru. Již před lety (kupónová privatizace) mně zaujal "hazard" ve formě akcií. A jelikož jsem se skutečně choval jako v casinu, nemohl můj vývoj v oblasti akciových trhů skončit jinak, než jak skončil - tedy v mínusu. I když jsem se i tehdy snažil studovat různé předpovědi vývoje a různá doporučení, bral jsem trh jako hru, která mi přece "už musí nadělit velký balík, když mně předtím tolikrát zklamala". Hra mi nakonec balík nenadělila, já se začal věnovat jiným činnostem a na burzu jsem zapomněl. Když jsem ale zhruba před měsícem náhodou našel tento server a začetl se do manuálu a dalších článků, otevřel se přede mnou nový svět, kde hra není hazardem, ale oblastí plnou zákonitostí a logiky. Pohyby trhu se nepředvídají pohledem do pravého horního rohu místnosti, ale existuje mnoho a mnoho ukazatelů, které k tomu slouží.
I když vím, že jsem z pohledu vývoje komoditního obchodníka na samém začátku a nevím, jak světlá nebo černá bude moje budoucnost, "jdu do toho". Počítám, že i když studuji 10 hodin denně, ještě minimálně půl roku mi potrvá, než začnu pomýšlet na skutečné obchodování. Přesto bych se chtěl zeptat na několik otázek, na které jsem nenašel odpovědi, i když jsem vyhledával jak jsem uměl...

1. Pokud dám nějaký příkaz na nákup (prodej), jak dlouho je příkaz v platnosti? Mám na mysli, že se trh nečekaně otočí a za mnou udanou cenu se vůbec neobchoduje. Musím takový příkaz nějak zrušit?

2. Spekuluji na růst trhu, zadám příkaz BUY a hodnotu. Pokud je tato hodnota přeskočena (neobchoduje se) dostanu se nebo nedostanu do obchodu?

3. Stejné jako u otázky č. 2 platí i pro ostatní příkazy - SL nebo SELL.

Neexistuje někde na fóru přímo vlákno na problematiku zadávání příkazů a příslušné vysvětlení?

Děkuji moc za odpovědi

zdravím všechny

berg....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den, to co hledáte je zde: www.financnik.cz/komodity/fin_obchod/typy-obchodnich-prikazu.html

dobré je přečíst si další články přímo na finančníku, tedy začít manuálem (www.financnik.cz/serial/komoditni-manual-zdarma.html) a prokousat se přes další články (www.financnik.cz/clanky/zaklady/) a atd.

K vašim otázkám:

1. Příkaz trvá stále, musíte ho zrušit.
2.-3. Záleží na formě příkazu, viz. první odkaz. V případě intradenního obchodování likvidních trhů se nefunkčnosti SL bát nemusíte. Jenom např. k SL jsou zde tyto články:
www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/spekulace-jak-na-stop-loss.html
www.financnik.cz/komodity/fin_obchod/stop-loss-shrnuti.html
www.financnik.cz/komodity/manual/komodity-stop-loss.html
www.financnik.cz/forum/read.php?2,1051,1197

Hodně štěstí

Jarda101

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...