Jump to content
Co nového? Mé kurzy

hornys

Members
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. hornys

    OPCE

    Moger: Jak dlouho už obchoduješ opce?
  2. hornys

    OPCE

    Tak zkus přerolovat nebo to odprodat s malou ztrátou. Jestli bylo ale earnings, tak asi premia hodně spadly.
  3. hornys

    Opce a dividendy

    Díky. Ale s mojí angličtinou to asi nedám. To mě mrzí. Leda by to bylo někde online a mohl jsem to prohnat google překladačem. :-)
  4. hornys

    Opce a dividendy

    Mapler: Někde jsem četl, že jsi doporučoval jednu a pouze jednu knihu o opcích a jejich obchodování, ale nemohu to teď najednou najít. Mohl bys to, prosím, ještě zopakovat?
  5. hornys

    Směrové opční strategie.

    Já už pomalu začínám přicházet na to, že TOS je nepostradatelný. Jen mě trochu děsí, co se stane až to zatrhnou a nebude jejich demo takhle přístupné.
  6. hornys

    Směrové opční strategie.

    To radim2: Něco je tady: www.elitetrader.com/et/index.php?threads/backtesting-with-interactive-brokers.223596/ www.interactivebrokers.com/cn/software/releaseNotes/Betanotes2.php
  7. hornys

    Směrové opční strategie.

    Já osobně si myslím, že pomocí TWS se dá udělat hodně a lidé, kteří ztrácejí čas prováděním analýz pomocí ToS a jiných si výrazným způsobem nepomáhají. Krásné jsou obrázky obchodního "pracoviště" se sešti monitory (také by se mi to líbilo), ale nejkrásnější by bylo obchodovat z mobilu, kdekoli na světě, zadáním a kontrolou pozic během čekání až číšník přinese na stůl večeři.
  8. Ohledně danění zisků z obchodování je situace asi víc složitá než se na první pohled může zdát. A hlavně se to rok od roku mění. Vzhledem k tomu, že tady spousta lidí obchoduje live a pravděpodobně mají i zisky, protože jinak by to těžko někdo dělal, musí také docházet ke zdanění příjmů. Už to, že významní brokeři jsou registrovaní a s velkou pravděpodobností jim nečiní problém dostát svým oznamovacím povinnostem, zadává danění zisků jako prioritu. Než se toto vlákno zase uzamkne, chtěl bych se zeptat na pár věcí: Pro obyčejného člověka buď zaměstnaného, nebo nezaměstnaného (registrovaného na Úřadu práce) 1. Jak je to s placením sociálního a zdravotního pojištění. 2. Danění akciového obchodování a opčního se musí od sebe oddělit a nelze ztrátu z akcií kompenzovat ziskem z opcí. Sám za sebe předpokládám, že se má zdanit každý zisk z akcií, pakliže nedošlo na dodržení časového testu tří let a překročil se obrat 100 tisíc korun. U opcí je to pak celkový zisk ze získaných prémií minus za zaplacené prémia. Tam žádný časový test ani limit obratu neplatí. Ideální by bylo, kdyby se to dalo celé spojit a daně platit z celkového zisku, který broker vykáže na účtu na konci roku, ale asi to nepůjde. Velká položka je pak také soc. a zdr. poj. které vychází v základu tak cca 5 tisíc korun měsíčně. Pokud by se paragraf 10 v daňovém přiznání těchto pojištění netýkal, byl by to aspoň malý bezvýznamný přínos. :-)
  9. hornys

    setkání traderů

    Nebude nějaké setkání v tomto roce? Tady je poslední příspěvek z roku 2006. Jak to, že vlákno není ještě uzamčené jako několik jiných o danění příjmů (zisků)? Sám bych o danění chtěl diskutovat, ale z nějakého důvodu to vždycky zatrhne vyšší moc. Zaklínadlo finančního poradce je jasné, ale spousta lidí třeba nechce sdílet svou radost ze zisků s nikým cizím. :-)
  10. hornys

    Přerolování??

    K rolování pozic mám jen malou poznámku a to, že bych chtěl potkat člověka, který to dokáže backtestovat a popovídat si o tom. Nikdy není situace při rolování stejná. Záleží na tolika proměnných, že je to naprosto nahodilé. Už jen to že VIX se pohybuje v závislosti na globálních příhodách, dává důvod k tomu, aby se cena opcí pohla výrazněji než při klidném období.
  11. hornys

    Obchodování přes smartphone

    Na jednoduché obchody je mobilní MT4 dostačující, ale v případě AOS si už neškrtneš.
  12. hornys

    Začínám ...

    To Milan: Milane, jestli nemáš žádné prachy, začni šetřit a nevyhazuj za pochybné kurzy. Všechno můžeš v klidu nastudovat na internetu a tady na Finančníku najdeš všechno co potřebuješ včetně této diskuze. Každý ti rád poradí a pomůže.
  13. hornys

    FIO

    Zmiňovaný poplatek 40,- za něco a další... Já u IB vypíšu opci třeba na akciový podklad AAPL a v případě že dojde k přiřazení mám na kontě 100 ks akcií. Za výpis opce zaplatím 0,79$ a dostanu prémium v řádu desítek dolarů. Dá se to porovnat s podmínkami u FIO?
  14. hornys

    Banky v USA

    A není lepší otevřít si účet třeba v nějaké švýcarské bance? Přece jen je to trochu blíž.
  15. hornys

    CO VÁS V TRADINGU TRÁPÍ?

    Mě v tradingu trápí to, že doma si nemám s kým o těchto problémech pokecat. :-) Jinak je snad vše OK.
×
×
  • Vytvořit...