Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka začátečníka II


Doporučené příspěvky

Zdravím,
mám kapku problém. V aktuální chvíli se nacházím ve fázi kdy testuji na paper kontu IB komplet portfolio na NJ při připojení přes TWS. Jedná se o AOS který mi běží právě přímo jako strategie v NJ. Problém je, že pokuď dojde k výpadku, tak strategie si neumí přečíst svoje staré pozice a to je vážný problém. Vím že se to dá ve strategii nastavit. Je tam možnost Sync account position, jenže to prostě nefunguje pořádně. Člověk který mi naprogramoval strategie se teď pokouší zjistit jestli se to dá vyřešit, ale vypadá to bídně.
Proto hledám, i když se mi do toho moc nechce, řešení včetně možnosti změnit platformu, v nejhorším brokera.
Zatím vypadá nadějně MultiCharts, SierraChart. Případně TradeStation, ale měnit brokera se mi moc nechce.
Je to pro mě trochu rána, a snažím se s tím poprat a rychle to vyřešit.

Pokuď můžete poradit, děkuji předem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Corwin22:
Ahoj,
vím o čem mluvíš. taky jsem se tim do určité míry zabýval. Zajímalo by mě, co myslíš tím, že dojde k výpadku? Na provoz AOS je vhodné použít virtuální server, kde je šance, že vypadne internet nebo proud minimální. Já sám to takhle provozuju a k žádným výpadkům nedochází.
Pokud chci například strategii upravit parametry, tak musím strategii vypnout, případně ručně ukončit otevřenou pozici, upravit parametry a pak strategii pustit znova od začátku. Bohužel nevím, zda to jde dělat jinak.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavoda:
Ahoj, tím výpadkem je samozřejmě myšleno, jak pád dat, elektřiny ale i aplikace jako takové. Co mám zkušenosti s NJ, tak prostě občas umře. Ty máš zkušenosti že když to máš puštěné někde u plácnu Casablanca, nebo GreenHouse hosting, tak ti NJ i TWS(předpokládám že tam jede oboje) jede non-stop v pohodě? A přístup k systému a jeho kontrola, změna parametrů či přidání dalších strategií je stejně jednoduchá jako když to mám puštěné na stole na deskopu?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Corwin22:
Přesně tak.
Bez virtuálního serveru bych se být tebou do živého obchodování AOS vůbec nepouštěl. Navíc se k tomu připojíš odkudkoliv třeba z mobilu.
Mě to běží nonstop a nikdy mi to nespadlo, páč se v tom nešťourám a netestuju jako na PC doma..tam to pada občas. Podmínkou pro běh AOS NJ + IB je Gateway, jinak se ti bude TWS v noci odpojovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavoda:
Kouknul jsem na to druhé video a snad v hrubých rysech chápu.
Ty to pouštíš z toho TWSStart? To je předpokládám taky na serveru? No a když budu chtít mít připojené externí data, např. Kinetik, je tam problém? Nebo jen stačí do TWSStart přidat další položku pro spuštění?

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry vecer,

testujem trh TF v Ninja traderovi (konkretne kontraktny mesiac 03/14) a vsimol som si ze mi niektore dni v market replay chybaju (historicke data si stahujem cisto cez replay data download v NT). Napriklad mi chybaju data za 11. a 12. februar. Browsoval som ci boli nejake bank holiday alebo ci existuje nejakky dovod aby bola burza zavreta, ale na nic som neprisiel. Predpokladam teda ze len tieto data chybaju v NT data replay download, alebo sa nejako zle stiahli. Viete mi s tymto poradit ci je moj predpoklad spravny?
Chcel by som este skusenejsich poprosit o radu kde sa pozeraju na nejake dolezite datumy, ktore mozu ovplyvnit obchodovanie na jednotlivych burzach (hlavne americkych CME a pod.)

Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Brmbolec:

Replay data pro [bold]TF-03-15[/bold] z 11. a 12. února 2015 jsi asi špatně stáhnul. Já je mám v pořádku. Zkus to znovu, třeba to půjde. Při výběru toho co chceš downloadovat, použij jen myš, vzpomínám si, že mi kdysi za určitých okolností nefungovalo stahování, když jsem zadával např. datum z klávesnice.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte,

neviem presne do ktoreho treadu by sa hodila moja otazka najlepsie tak to skusim sem.
Testujem e-mini Russel 2000, 3min graf a casto sa mi stane ze ma ze ma medzi 15:30-16:00 kvoli vysokemu volume zasiahne SL alebo minimalne BE aj ked trh ide mojim smerom. Viete mi niekto poradit ako upravit SL aby som zohladnil aktualne vyssiu volatilitu trhu.

Pozeral som na internete viacere moznosti napriklad ATR, ale pre intradenne obchodovanie mi pride trocha nepouzitelny.

Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...