Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

KDO JSME A CO DELAME


tomnes

Doporučené příspěvky

Dobry den Agent,
Vas prispevek jste napsal skvele!

Z vlastni zkusenosti mohu rici, ze tu vetsina lidi z CR nejak podnika, nebo kseftuje. Znam i takove, co se museli vratit domu. Vetsinou to zabere trosku casu, nez si postavite vlastni kseft, ale jde to. Ja jsem rok a pul delal prace, ktere by delal jen malokdo. Nebudu popisovat, nikdo by neveril. Cele to bylo postaveno tak, ze si muzu delat co chci, ale musim to sam vymyslet, musim to sam realizovat a musi to vydelat penize. Nikdo mi nerikal co mam delat a jak to mam delat, ale nikdo mi take nerikal co muzu a nebo nemuzu. Myslim, ze za rok a pul tady jsem se naucil, co Vas nezabije, to Vas posili:-) Ctvrtym rokem delam sve vlastni veci. Opet, nikdo se nestara, nikdo me neomezuje, nikdo mi take nerika, co mohu a co nemohu. Partnerka potrebovala pomocnou ruku v jeji firme a tak vzdy pomaham, kdyz je treba. Delam co je potreba a kdy je potreba. Jezdim na veletrhy po celem svete, od San Francisca po Hong-Kong, coz je pro mne odmena za praci ve firme partnerky. Naucil jsem se, ze obchodovat lze s cimkoliv, i s casem a praci. Naucil jsem se, ze praci lze najit i tam, kde ji jini nenasli nebo nevidi. Naucil jsem se, ze mohu delat cokoliv, pokud pro svuj napad ziskam i ostatni. Naucil jsem se, ze co delaji jini, mohu delat i ja, pokud mam dostatecne ostre lokty. Naucil jsem se, ze za chyby se plati a take jsem se naucil, ze clovek musi neustale delat kompromis, protoze ne kazdy je zvedavy na me napady. Naucil jsem se, ze mira produktivity a uspechu je merena jen dolary. Zadne pisnicky o velke budoucnosti. Kazdeho zajima, kolik jsem vydelal dnes. Vydelavas, jsi dobry. Nevydelavas, uc se od ostatnich, kteri vydelavaji. Zadne vizitky, zadne obleky, zadne kravaty. Jen penize. Kdyz jsem odjizdel z CR myslel jsem, ze uz o businessu neco vim. Nevedel jsem vubec nic:-)) Kdyz ma clovek dobry napad, kazdy jej rad podpori. Kazdy da podporu, kterou muze. Nikdo nezavidi, nikdo neodsuzuje. Kdyz ma clovek spatny napad, kazdy rekne, hodne stesti, nebo at se Ti dari. Kazdy zodpovida sam za sebe. Ale me to vyhovuje:-)

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 372
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to Libic

Dobrý den Libici,

zjistil jsem na internetu, že v USA je průměrná mzda cca 3000 USD měsíčně...
Váš poslední příspěvek mě dostal, jsem z něj nadšený, taky si rád dělám věci po svém a nesnáším, když mi
do toho někdo mluví.
Trošku Vám "závidím", že tam jste, ale závist není na místě.
Spíše by mě zajímalo, jestli je možné v USA pobývat větší část roku a potom třeba přijet zpátky?
Záleží to opravdu jen a jen na penězích nebo i na vůli místních úřadů, myslím tím, jestli to pro ně není nějak
podezřelé, myslím na hranicích?
Je mi 26, mám tady starší přítelkyni, která ma tady dům a pozemek, ale do budoucna zvažujeme
dlouhodobější pobyt v USA.
Promiňte, jestli Vám mé otázky připadají stupidní.
Přeji Vám hodně úspěšných obchodů.
S pozdravem
Marek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Marku,
nerad bych, abychom se dostali offtopic. Uz tak jsme asi hodne mimo vlakno. Cesta kazdeho cloveka, ktery zde zije je tak brutalne individualni, ze nelze generalizovat. Rozhodne neplati, ze prijedete na turisticke vizum, dostanete praci a muzete tu zit jak dlouho chcete. Je to presne naopak. Kazdopadne, nechci Vam brat iluze, treba budete jeden z dalsich, komu se podari najit cestu, jak zit v USA, nebo budete jeden z dalsich, kdo se vrati do CR.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Marku,

vyhrat green card v loterii rozhodne neni zase takovy problem. Pred casem se tri moji znami nezavisle na sobe rozhodli do loterie zapojit a vsichni ji ziskali na prvni pokus (je s tim pak ale spojeno rozsahle papirovani i financni vydaje, takze to vubec neni takova sranda).

Sance na vyhru jsou v CR pomerne vysoke, protoze 1) se o greencard malo vi (= casto se je pocet prihlasek jen o malo vyssi nez pocet pridelovanych zelenych karet pro CR), 2) malokdo o ni vubec stoji. Navic rada zajemcu vypadne kvuli nedostatecnym podminkam (vzdelani/praxe) a rada dalsich kvuli nespravne vyplnene nebo odeslane prihlasce (existuji ale napr. spolecnosti, ktere za mirny poplatek veskerou administrativu spojenou se zapisem do loterie zaridi za Vas).

Pokud Vas tedy zivot v USA tolik laka, tahle moznost tady urcite je. Nicmene je to v tomto vlakne imho znacne off-topic... :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dovolil by som si narusit tuto diskusiu o farebnych kartach a vratit sa k predmetu vlakna... ;)

Skoncil som architekturu na vysokej skole vytvarnych umeni. Pocas vysokej skoly som si zalozil zivnost a zacal som si privyrabat cez pocitac. Ku koncu vysokej skoly to uz vyzeralo skor ze naplno pracujem a popri tom nieco studujem. Bolo to trochu kontrastne obdobie hladania - niekolko tyzdnov v USA (nechcite vediet ako som sa tam dostal), kde som vdaka okolnostiam musel pracovat na pracach ktore podobne ako Libic radsej spominat nebudem (asi islo o tie iste prace :) Dalsia cesta bola na par tyzdnov do Indie, a po skonceni VS som sa rozhodol ze odidem zo Slovenska do Australie, zbavil som sa vsetkych veci ktore za nieco stali a s jedinym kufrom som odisiel, nasiel som si "pracu" a fungoval som stastne a spokojne az do padu dvojiciek v USA. Komplikacie s vizami a kratkodoba navsteva na Slovensku sa zmenili na dlhodobejsi pobyt v tejto krajine ako som ocakaval - po navrate z Australie to bol tvrdy reset. Chvilu som robil opat na zivnost na kontrakty a nakoniec sme si zalozili so spolocnikmi firmu v oblasti IT, ktoru sme tahali donedavna (spolu 3 roky).

Klientov sme mali predovsetkym z USA/Anglicka/Nemecka, niektori by vam boli urcite velmi znami. Slovenskych klientov sme zasadne odmietali - ak sme chceli prezit (zial, ked vam 1/3 nikdy nezaplati za pracu a dalsia 1/3 vas vodi rok za nos nemate inu moznost a zvysna 1/3 co boli velke zname solventne firmy nepoznaju v arogancii medze). Slovenska ekonomika rastla ako strela, pre nas rychlo az na zaplakanie. S firmou to islo od desiatich k piatim - klientovi z USA ci z Anglicka je totiz jedno ci mu to urobi Ind alebo Slovak, pracovna sila u nas stupala a cena projektov na trhu klesala a k dobrym kseftom sa bez dobrych lokalnych obchodnikov nedostanete.
Napokon sme to zavreli a urobil som nieco, co by ma v zivote fakt nenapadlo, prvy raz v zivote som sa zamestnal (asi aj posledny) - vo velkej financnej institucii, poziciu nebudem menovat. Urcite k tomu prispelo narodenie dcery, valiaca sa hypoteka a istoty ktore treba zabezpecit. Oproti podnikaniu vsak vyrazne klesol stres, priama osobna zodpovednost za firmu a zamestnancov a objavili sa volnejsie vikendy a vecere, pricom peniaze ostali na porovnatelnej urovni, takze na pracu sa nestazujem.

Uz na gymnaziu som skusal strategie ako zarabanit peniaze spekulaciami na sportove zapasy - vo svetovom sporte sa pravdupovediac absolutne nevyznam a sotva rozoznam futbal od hokeja (ok, toto rozoznam), stavkoval som na NBA a americky baseball. Isiel som na to cisto technickym pristupom cez pravdepodobnosti (naspat vidim velku podobnost s TA). Vymyslel som si vlastny money-management ani som nevedel ze sa to takto vola. Celkom vynasalo, kym NBL zacali stavkovat a moje S/L boli vycistene. Neskoncil som v nijakej vyraznej strate, ked ucet poklesol na to co som do neho dal skoncil som - neslo o adrenalin, bolo mi jedno kto vyhra (aj tak mi tie druzstva nic nehovorili), vsadzal som male ciastky a islo len o peniaze a o system. Okrem toho som si vypocital ze "spread" ktory ma stavkova kancelaria je neumerne vysoky riziku a dlhodobo vyhravat pomocou TA sa neda ("fundamenty" som odmietal sledovat). Takze sen zivit sa tymto sposobom na urcitu dobu pohasol a tlel len niekde v dreamtime.

Vo firme, ktoru som spoluvlastnil sme okrem ineho vytvorili viacero kasin pre klientov od Rakuska po Bahamy. Pritom som sa dostal nahodou k spread-bettingu a mal som v hlave koncept - postavit herny system s kurzami na niecom ako predpovedi pocasia (ked sa neda zarabat ako hrac, zarabaj ako house). Nejakou nahodou sa mi vygooglil odkaz na financnika, bol som vo svungu a v ten den som zrovna presiel asi len stovku servrov tak som si ho zobral do rany, urcite nebolo menej hodin ako pol noc. Citam a nechapem, nechapem a citam... - cela nit udalosti od prvych pokusov so stavkovanim, cez podnikanie, sny, cestovanie a hlavne neustala nespokojnost a hladanie toho "svojho" sa mi rozmotala a v tom momente ma udrel bleskom asi presne viete ako. Samozrejme nalsedovalo zahltenie informaciami a zmatok v hlave. Zvysok je historia...

Mimochodom, pridal sa aj jeden byvaly spolocnik, ktory si rad cita tieto stranky - dokonca uz aj obchoduje live a snad mi nebude mat za zle ked spomeniem jeden jeho uspesny obchod v live-cattle. Vtedy si este myslel ze je pozicny obchodnik, ale ked v jednom z prvych pozicnych obchodov uhral behom 15 minut stratu -$2,000, co bolo 40% jeho uctu - z pozicneho obchodnika sa v sekunde zmenil na denneho :)

Je mi uz absolutne jasne ze v tradingu som nasiel osobny zmysel zivota (samozrejme spolu s rodinou, a par neziskovych hobby ktore mam), ze toto je presne ta cesta ktoru som roky krivolako hladal a po ktorej chcem ist, nech to akokolvek dlho bude trvat ja urobim maximum co bude v tomto zivote v mojich silach. Posledny pol rok travim po nociach a vikendoch studiom a citim kazdy tyzden pokroky, velkou mierou aj prave vdaka zakladatelom tohto servra - Tomasovi a Petrovi a skvelim prispievatelom ako je Libic a mohol by som menovat mnoho dalsich. Ked budem mat co povedat tak urcite sam prispejem.

Prijemny den,
Nelo

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Zdravím všechny přítomné, jsem tu naprostým začátečníkem, ale přesto, rád bych také napsal pár řádků o sobě a důvodech proč jsem tu. Finančníka jsem sice objevil už asi před rokem, v rychlosti jsem ho přečetl, ale během roku ho vítr událostí odvál někam do pozadí. Je mi 38 a mám střední strojařinu s maturou.

Vzhledem k tomu, že jsem v profesním životě opět tak říkajíc na začátku, protože firma kde 12tým rokem pracuju jako grafický designer jde trochu jiným směrem než jsem kdysi myslel, tak opět hledám nějakou smysluplnou činnost s budoucností, která by mě bavila, ve které bych se mohl tak nějak "utopit" a zároveň mě pokud možno i přiměřeně živila a také, kde bych byl svým pánem a za průšvihy a ztráty mohl "děkovat" jen sám sobě. Přemýšlel jsem o tom, že se vrhnu na volnou nohu, s čímž už nějakou tu zkušenost mám, ale když vidím signály z okolí, jak problematické je dnešní podnikání, trochu váhám.

Druhou variantu vidím v tom, že ještě nějakou dobu budu zaměstnancem a full time budu studovat věci okolo tradingu. Je fakt, že mě obchodování dostalo pro tu možnost být svým pánem, pro časovou volnost a jsem z toho svým způsobem nadšený, ale v podobných věcech bývám trochu skeptik, což mi možná bude v tradingu prospěšné. Nejsem přítelem složitých strategií, jak se říká v jednoduchosti je krása a taky nečekám od svého případného tradingu žádné velké bohatství, minimálně na začátku. :) Možná mým největším problémem budou emoce, přeci jen jsem trochu horká hlava a některé věci mě občas vytočí. Ale budu se učit a to i proto, že mi to prospěje i v ostatním životě.

Každopádně velký dík Petrovi a Tomášovi a všem ostatním tady, kteří jsou ochotni se dělit o své poznatky a zkušenosti. Byl jsem na minisetkání v Plzni, vždyť jsem z Plzně, tak by byla velká chyba se nezůčastnit. :) Je fakt, že jsem tam pouze poslouchal a vstřebával všechny informace, ze kterých jsem mimochodem pak měl hlavu jak pátrací balon. :) Každopádně mi pomohlo, že jsem tam viděl "in natura" několik lidí, kteří tu píší příspěvky a znovu si ověřil, že to prostě funguje.

Díky všem a přeji každému hodně štěstí do dalších obchodů (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Dobry den vsem obchodnikum soucasnym i budoucim.

I ja bych rad pridal svuj pribeh formou takoveho zvlastniho zivotopisu.

36 let, vyucen automechanik + strojni prumyslovka
Dosavadni praxe v CR: automechanik, technik u VW dealer, ridic autobusu + TIR, taxikar, paserak cigaret, neuspesny obchodni zastupce.

V 25-ti jsem mel dost neuznani a neschopnosti uplatneni se (nevedome z velke casti svou vinou) a odjel na zkusenou do USA:
7 let jako kontraktor na malovani bytu, pote 3 roky vlastni firma jako "general contractor"
Pritom jsem delal realitniho maklere pro RE/MAX - nejvetsi svetova realitni firma, a studoval na Richland College zamereni finance.
Uspesny v byznysu, vlastni dum, dva byty, luxusni auta, snoubenka, cestovani - zkratka "life is good".
Potom - cista rana z nebe - Imigracni mi dokonale "zmrsilo" me papiry (ktere jeste predtim stacili na par roku ztratit, ale "nic se nebojte, my to najdeme a tu Green Card dostanete"), nasledkem cehoz jsem si musel najmout pravniky (hodne pres $20.000), kteri dosahli akorat toho, ze jsem musel na podzim 2005 z USA odjet.

Po prijezdu do Cech - rozhovor s US konzulem v Praze: zadost o pomoc (vzdyt to byla prece kompletni chyba Immigration a ja jsem prece akorat prinosem pro Ameriku a mam tam veskery svuj majetek)
Vysledek: vysmech do tvare od 18-ti leteho namysleneho americkeho fracka za okynkem na ambasade, ktery me jeste pred plivnutim do tvare poslal na postu zaplatit slozenku na 5.000 CZK. Asi si dovedete predstavit, ze Osama Bin Ladin i s jeho zajmovym krouzkem AlQuada je v nenavisti US vlady a jejich uredniku oproti me hotovy lidumil. Takze jsem skoncil po 10 letech uspesneho zivota a byznysu s dvema kuframa v promrzle Praze. Kdo nezazil takovouto potupu - nepochopi.

Nicmene, zkousel jsem v Cechach najit zajimavou praci v oblasti financi. Dostal jsem se na pozici burzovniho maklere v jedne Prazske firme, avsak po 1 hodine a 45 minutach po zacatku sveho pracovniho procesu jsem se zvedl, popral manazerovi hodne uspechu v byznysu a tim jsem skoncil (podrobnejsi info o teto kauze naleznete v clanku, ktery by mel v brzke dobe vydan na Financnikovi). Diky tomuto pokusu jsem se ale neprimo dozvedel o Financnikovi.
Mezitim jsem se vratil k realitam ke stejne firme (RE/MAX ma pobocku v Praze) a zacal jsem pilne studovat obchodovani. Jelikoz jsem ale zjistil, ze jsem si odvykl mentalite zivota a byznysu v Cechach a do US se zatim jen tak rychle nedostanu, zazadal jsem pres jisty program nabizeny Kanadskou vladou o pristehovalecke vizum do Kanady, kde jsem momentalne na nekolika mesicni navsteve. Svuj cas zde travim intenzivnim studiem tradingu a cestovanim.

Muj cil: trading full time, dostat do Kanady svou snoubenku, zit opet normalni zivot a pomahat ostatnim (tato vlastnost me pravdepodobne cinila uspesnym v realitach)
Muj sen: stat se expertem v oblasti financi, tradingu a real estate investic, vydelavat na tom a predavat tyto znalosti a zkusenosti dal na profesionalni urovni.

Jakozto vsichni ostatni, kteri si to uvedomuji, dekuji Tomasovi a Petrovi za jejich obdivuhodnou iniciativu, praci a nadani a preji nejen jim, ale i vam vsem co nejvice rozjetych trendu ve vasem smeru.

Vladimir.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Bomba, bomba, bomba!!!

Je mi 21 let a server finančík.cz sem objevil asi tak před půl rokem úplnou náhodou, tehdy sem končil první ročník na VŠ. Od té doby sem nedělal nic jiného než myslel na komodity, ovšem jen v tom smyslu: jaké by to bylo, kdyby?! V poslední době mě však přestává VŠ bavit, a tak sem na serveru čím dál víc a víc.Pochopení principu obchodování mi nedělalo problém, tak sem si řekl, že bych se tomu mohl věnovat, respektive zajímat se o to do větší hloubky. Jak sem řekl tak se stalo, poslední měsíc sem tady i 5 krát do týdne, studuju a studuju, teď si objednávám i knihu dr. Eldera - Tradingem k bohatství. Samozřejmě že neplánuju během příštího půl roku skočit přímo do "vody" a zařadit k 80% lidí kteří prodělají, hodlám se dále učit a chci také absolvovat nějaké kurzy, které pořádáte, a za něž opravdu děkuji. Mj. všiml sem si že na tento server narazilo opravdu nemalé množství mladých lidí, a doufám proto že budou studovat pilně, stejně jako se snažím já, a neviděli za tímto businessem, snadnou šanci jak přijít k penězům-a lehce tak prodělat...

přeji všem hodně štěstí v obchodě i v životě

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...