Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Co je to "usfarm" a "usfuture"


flakac

Doporučené příspěvky

V TWS vpravo dole v rohu je zeleny obdelnicek oznaceny "market data" a kdyz na nej kliknu tak se mi zobrazi okno kde jsou prislusne konexe
V api to vypada takto
MESSAGE |07:03:45:593| -1|2104|Market data farm connection is OK:usfarm||
MESSAGE |07:03:45:593| -1|2104|Market data farm connection is OK:usfuture||
Muj dotaz je co to znamena.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ked sa pozrete na sietovu komunikaciu TWS - tak

Pre ziskavanie dat do TWS sluzia tkzv farm - su nadefinovane v tws.xml - tu komunikuje na porte 4000 a s tychto servrov ziskava data.



mktgw1.ibllc.com
4000
usfuture


mktgw1.ibllc.com
4000
usfarm

.
.
.


Zhodou okolnosti usfarm a usfuture farm bezi na tej istej IP, ale ak mate data aj ze z euro burz tak tie su umiestnene na inych IP - pravdepodobne v europe?? (maju koncovku .ch) - usudzujem podla rychlosti odozvy pod 50ms, americke servre IB cca 150ms.

TWS komunikuje aj so servrom gw1.ibllc.com na porte 4001 - tento server sluzi pre zadavanie prikazov ...
je ulozeny v jts.ini takto
[Communication]
Peer=gw1.ibllc.com:4001

Inak TWS posiela data kumulovane niekedy aj rychlostou 4 zmeny za sekundu niesu to tickove data, bohuzial napr sw sierra chart mnoho zmien ani nevykresli - ma svoje tempo vykreslovania a niekedy prebehnu aj 2 zmeny na datach z IB a SCH grafom ani nepohne.

BORCO





Link to comment
Sdílet pomocí služby

Borco, diky za podrobnou analyzu sitove komunikace :). Neznas nejaky SW, ktery dokaze data z TWS ukladat v "raw" podobě pro další počítačovou analýzu?

Jinak vynechávání dat v Sieře lze myslím částečně omezit zvyšením frekvence přepisování grafu. Defaultně je nastaven timeout 900ms mezi překreslováním grafu (v nastavení programu).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No chlapci vidím že na finančníku jsou samé chytré hlavy. Měl bych proto další dotaz: Pokud se mi TWS částečně odpojí od IB ("hlásí to že spojení je O.K ale mřížka" se zbarví fialově a data se nehejbou) tak jak to znovu napojit. Ono to sice samo po 2-3 minutách resetne spojení, ale nešlo by to udělat nějak rychleji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Pete

1 - grafy v sierre sa nam dost lisia aj ked synchronizujeme cas raz za min - a je to logicke kedze data neobsahuju casovu znacku - sierra a ostatne softy preberavu cas pocitaca, ale je tu este druhy problem - ktorym je cas za ktory pridu data do PC.Ja mam napr ping 150ms. Je to ale problem aj napr AmiBrokera, jedine co sa zhoduje - data z backfillu - preto odporucam urobit backfill - a pozret ci tam ta svieca na tej hodnote bola alebo nie

2-odpovedal som v bde 1 - tie data niesu oznacene casovou znackou - tazko povedat kde je problem, ked som porovnaval sledovanie dat na 1 PC - zo spustenej ostrej TWS, a paperaccountu TWS(sucastne spustene) - tak cas dat sa odlisoval aj o 0.2s-0.3s - tie iste data z IB, s toho isteho servera, na tom istom PC, ale myslim ze vyska by mala sedet.

3-na firewalle treba umoznit komunikaciu na port 4000 a 4001 na vzdilaenom PC, kedze je to TCP/IP - tak komunikaciu bud obojsmernu - alebo ak mate stavovy FW tak pustit len na vzdialene porty 4000 smerom von a dnu pustit pakety ktore patria k vytvorenej relacii.

BORCO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Flakac,

vacsinou sa to stava ked TWS moc zatazujete - ja som to vyriesil zvatsenim parametrov v TWS.xml

ccpSocketBufferSizes 50000 /ccpSocketBufferSizes
apiSocketBufferSizes 50000 /apiSocketBufferSizes

Nedal som to sem v xml formate - odstranil som znaky vatsi mensi

pada to menej casto - bohuzial znovupripojenie je asi na TWS - takze treba len cakat - ale uvedena uprava mi 80% vypadkov odstranila, (neviem kedy sa Vam to stava - pri backfille??? ;) )


BORCO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pete

Neviem za tyzden ti napisem ci je problem v sierre alebo v datach od TWS - idem totiz robit porovnanie live dat co idu z TWS a dat s backfillu - s toho sa bude dat urcit ci je na chybe sierra alebo TWS - ked zanedbame rozdiel cca 0.2-0.5 sek v datach, kazdopadne sierra ma obmedzenie v subore - ze uklada data v 2sec TF. AB ma dokonca minimum na hodnote 5sec.

Dta zTWS - niesu tickove - ale agregovane - chodia max frekv. 4-5 info za sec - co si myslim je dostacujuce.

BORCO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...