Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

DJIA


pajik

Doporučené příspěvky

Včera to kluci pěkně vyhnali nahoru, takřka o 100 bodů (že by vábnička na nákupy, před chystanou korekcí down ?).Myslím, že to byl poslední vrchol před touto vícedenní korekcí dolů. Vsadím 100 dolarů, že dneska Dow Jones industrial average klesne o tolik bodů dolů nebo o přibližně tolik. Přidá se někdo k hypotetické sázce ? Zítra vyhlásíme vítěze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pete, nevyhrál jsi, protože jsi se stejně jako já netrefil. Teda měl jsi k výsledku blíže, to ano, ale i tak jsi byl mimo rank. Nevím, kde jsi vyčetl, že maximum v pátek bylo kolem 12010 a konec kolem 12000, to opravdu nevím. Já jen vím, že celý pátek to bylo v mínusu a kleslo to až na 11 910 a ke konci dne to vystoupalo do kladných čísel na nejvyšší 11960 s plusem necelých 13 bodů. Bohužel 100 $ ti vyplatit nemohu, to uznáš sám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja vychazel z tohoto grafu:

charts.barchart.com/chart.asp?sym=DJZ6&data=Z15&date=
101606&den=MEDLO&divd=n&evnt=off&grid=N&jav=ADV&size=D&sky=N&sly=Y&vol=
N&late=N&ch1=013&arga=&argb=&argc=&ov1=&argd=&arge=&argf=&ch2=&argg=&argh=&argi=&ov2
=&argj=&argk=&argl=&code=BSTKIC&org=stk

Jak pro analyzu, tak pro hodnoceni. Proto ten muj prispevek je takovy, jaky je. Samozrejme chapu ze sazka nemuze byt uznana, protoze ani nebylo definovano, kde jakeho zdroje dat se budeme ridit.

Odkud data beres ty?

Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dle futuresource i britefutures:
Date: 10/13/2006 Open: 12000 High: 12025 Low: 11963 Close: 12020
www.futuresource.com/charts/charts.jsp?s=DJZ06&o=&a=D&z=650x450&d=LOW&b=CANDLE&st=VOI%281%2C1%29%3B
www.britefutures.com/BFCharts/BFChart.asp?contract=DJZ06

řek bych, že to Pete trefil docela slušně. Máš více takových předpovědí? :-)

Pietro

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kluci, neznám odkazy, které jste napsali a data vaše mně nějak nesedí už vůbec. Nejznámější server na světě pro charty je stockchart.com, kde je low 11 908, high 11960 a i při tom DJIA zakončil v pátek. Když se podívám na money.msn.com, tak tam to je úplně to samé, takže bud se díváte na nějaký jiný den( musím navíc poznamenat, že DJIA do dneška 12 000 bodů hranici nepřekonal, to by se to psalo všude), anebo máte chybná data, anebo se nedíváte na Dow Jones Industrial Average.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Viki, nerozumím co je to DJI 10$, ale já znám na akcie pouze tři indexy, které se po celém světě (a tudíž i u nás) sledují a jsou to již zminovaný Dow Jones (nejznámější), potom Nasdaq Index Composite (zkráceně Nasdaq) a S and P 500, jiné indexy jsou okrajové a ne tolik používané.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Když jsem v diskusi věnované akciím, tak předpokládám, že i ostatní diskutující se baví o indexech věnovaných akciím. Čili, když jde market akcií v Americe nahoru nebo dolů, tak se všude ve světě napíše Dow Jones index klesl o tolik nebo stoupl o tolik. Futures a jiné jsem na mysli vůbec neměl, nehledíce na to, že já o mini Downu nic nepsal, takže to kolegové zde popletli. Jasně jsem na začátku napsal Dow Jones Industrial Average a ten je jen jeden a žádný jiný, toť vše kluci, více mě to neba pitvat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 10 months later...

No já jsem už 14 dní v short pozici, ale na DAX 30 a přes vertical debetní ITM Put spread. Čas je tedy na mé straně, takže zatím O.K. Nepředpokládám, že by sme šli ještě nějak výrazněji up. Bohužel jsem do shortu vlítnul příliš brzo, při DAX 30=7584 b. a DAX po poklesu, který následoval po mém vstupu následně vyrostl až na cca 7760 b. Momentálně taky čekám pokles, na DAX dokonce pod již dosažené low.

Aplikovat strategii strangle nebo straddle bych měl obavy, indexy volatility jsou vysoko a přídadný pokles volatility by by byl pro tuto strategii přímo zdrcující. Samozřejmě , pokud nastane pokles trhu, lze předpokládat nárůst volatility, která způsobí nárůst ceny nakoupených opcí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...