Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Dovolím si mírně nastínit o co se jedná, protože tento systém obchoduji.
PB systém je normální základ obchodního systému, který má jednu nespornou výhodu a tou je velmi malý SL a jednoduchý výstup na pevný PT. Nevstupuje se na close úsečky, ale za limit až na další, když jde trh proti. Jednoduše řečeno, musí se počkat až trh popoleze proti vám, aby se ušetřilo pár ticků a tím se mohl snížit SL. U tohoto systému jsou velmi důležité vstupy a filtrování obchodů. Už to se nebude spoustě lidem tady líbit, protože všeobecný názor je, že vstupy důležité nejsou. Taky se neustále používá fráze "mechanický systém" .
1. Někdo považuje za mechanické obchodování "sázení" příkazů do trhu podle překřížení čehosi, nebo barvy něčeho a víc neřeší.
2. Někdo považuje za mech. obchodování vlastní soubor pravidel a rozhodovacích procesů. Před vstupem podle zkušeností vyhodnotí desítky parametrů trhu a rozhodne se, jestli signál k obchodu vůbec vezme. Díky zkušenostem se systémem si takový obchodník ani neuvědomuje, že něco takového provádí. To je případ PB systému a jeho tvůrce.
Pokud si ten systém vezmete a začnete testovat podle 1. mech. varianty, tak nemáte šanci vydělat peníze. Proto není úplně ideální vlastní systém někomu předvádět. Jeho tvůrce ho zná v té kompletní podobě, kterou není schopen předat . Já osobně jsem sice ještě nevyděl nic, co by podle 1. varianty fungovalo, šlo ručně obchodovat a taky to šlo zvládnout psychicky, ale na to bude mít spousta lidí určitě odlišný názor a já se nechci o tomto dohadovat. Jen chci upozornit, že PB systém je o správném odhadu trhu, ne o slepém klikání podle toho, kam zrovna trčí nějaký indikátor. Rozdíly jsou v tisících USD na kontrakt podle schopnosti obchodníka odhadnout, kdy do trhu "neskákat". Za úspěchem stojí tisíce hodin práce. Osobně nejsem schopen zdaleka dosáhnout výsledků jako jeho tvůrce a ani napodobit jeho obchodování.
Toto píšu, protože se domnívám, že je vhodné nastínit opravdovou realitu. Z toho článku to vypadá velmi přitažlivě, ale už z toho nevyčtete, co se za tím skrývá za šílenou práci. B.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Boljo,

to vás lituji - bez backtestů bych dneska asi hákoval 12 hodin denně, 7 dnů v týdnu, za 18K hrubého :-))
Taky backtest zrovna nemiluji, souhlasím, že je to piplačka, ale dá se to zvládnout... Já se obvykle "zakousnu", dám si 2-4 dny a za tu dobu otestuji zhruba rok. Po backtestu jsem pak ale vždy opravdu happy, neboť jsem tak o 100% dál.... Jak se do toho člověk jednou pustí, tak už to většinou sviští...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bolija,
tak to jsme dva :-), vzdycky si ale reknu ,ze kdyz uz jsem tradingu venoval tolik casu a usili tak mne par stovek hodin navic uz nezabije ;-). Protoze ta druha varianta je ta, ze bych to vsechno hodil za hlavu - vsechno usili, praci, spoustu casu, penez a co je nejhorsi take sve cile a sny. Sny, premenene v cile a schopnost tech cilu dosahovat je to, co nas deli od zvirat. No a obecne je lepsi byt mlady(minimalne duchem), krasny, bohaty, perspektivni, spokojeny nez stary, chudy, neperspektivni a nevrly ;-).
Navic to mas celkem v pohode. Vis ze ten system dokaze hodit 2-3 tisice USD/kontrakt a jedine co te od nich deli je prave tech par stovek hodin backtestingu a live obchodovani. Nyni jsme nekde, v lednu budeme mnohem dal.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mě taky k smrti nebaví backtest, ale dělám to jen pro své sny. Pač mám dvě možnosti, buď to si rozšířím možnosti (backets, čtení a pod.) a nebo si snížím své cíle. A myslím si že pro mnoho lidí je jednodužší říct si: ,,To si nikdy nebudu moct dovolit." než aby si položili odpověď: ,,Jak si to mohu dovolit?", pro mě někdy taky. No, tak to sem trošku odbočil od tématu, no prostě jsem chtěl říct, že aby člověk něčeho dosáhl, tak musí mít svůj pevně stanovený cíl a toho se držet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja ty nechuti testovat rozumim. Testuju uz od zacatku roku a mivam obcas takovy stavy, ze to sem snad ani nepatri. A to jsem jeste ani live nezacal. Sny jsou jedna vec, ale aby mi v noci litaly pred ocima chopovy trhy v ruznejch TF, tak za to taky pekne dekuju:)). Jeste dobre, ze u toho (zatim) nekopu a nerusim manzelku, ktera toho dost divnyho typka vedle sebe porad snasi:))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...