Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Dr. Murphy - Moc podvědomí


Doporučené příspěvky

Dobry den,
chci se s pritomnymi podelit o zajimavy doplnek k praci na psychologii - je jim kniha Moc podvedomi od Dr. Murphy, vydavatelstvi Pragma.
Jsou zde dle meho nazoru velice dobre popisovany mechanismy mysleni, chovani a okolnosti, ktere si vetsina lidi vubec neuvedomuje a jejichz uvedomeni si pomuze nejen v tradingu.

Robert

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tuto knihu jsem cetl uz relativne davno (cca pred 10 lety) a od te doby jsem se k ni mnohokrat vratil, protoze mne dost zaujala. Myslim si, ze autor docela dobre popisuje vliv podvedomi na vedomi a jejich vzajemnou interakci, coz je i z hlediska tradingu velmi uzitecne.

Co mi na knize ale vadi jsou tyto veci:
- nabozenska vira autora, ktera se v teto knize castecne promita do vykladu; v jeho dalsich knihach je to ovsem jiz vyrazne znatelnejsi, coz se mi z hlediska objektivity prilis nelibi
- vyklad je typicky "americky", tj. rada "case studies", o jejichz pravdivosti by se jiste dalo polemizovat nebo hledat cela rada jinych vysvetleni
- vse je pomerne linearni a obsah knihy se toci kolem jednoho: "podvedomi ma velky vliv na nas zivot" IMHO ale 95% textu je relativne zbytecnych, protoze de facto vse potrebne se da efektivne shrnout do jedne kapitoly.

Kazdopadne je to zajimava knizka a kdo ji necetl, urcite by ji nemel opomenout vyhledat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

Jak myslí milionáři (Charles A. Poissant, Christian Godefroy)
Myšlením k bohatství (Hill Napoleon)

Obě jsou o podvědomí a vydělávání peněz a obě jsem četl několikrát, Moc podvědomí od Murpyho jsem 3x zkoušel číst, ale ani jednou nedočetl, je to strašně zdlouhavé a únavné, ikdyž ne špatné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Po tom, co jsem si již přečetl o podvědomí bych řekl, že podvědomí a Bůh je v podstatě to samé. Je jedno, zda-li provádím autosugesci nebo se modlím. Pokud to dělám správně, v obou případech bych měl uspět, protože je zde ovlivňováno podvědomí. Důležitá je zde ta víra a nezáleží na tom, zda-li věřím ve své vlastní schopnosti nebo v to, že tu sílu něčeho dosáhnout mi může dát Bůh.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

simpson7:
nevim jestli mate na mysli provnani s Murphym ci Hillem. Kazpodane Ekera jsem cetl zatim 2x a urcite ne naposled je to asi nejlepsich co jsem cetl na toto tema. Kdyz porovnam s Moc podvedomi, tak Murphy pise vice obecne o vsech aspektech zivota a vlivu podvedomi na nej, Eker se vice zameruje na financni stranku. Diky tomu je taky Murphy vice upovidany a vyrazne se do toho i promita autorova vira (v Boha). Ty dve knihy se samozrejme v mnoha bodech shoduji. Clovek by se z obou mel mimojine naucit pozitivnimu mysleni. Taky treba: Eker ma sve deklerace, Murphyho modlitby. Doporucuji precist obe :)
Myslenim k bohastvi jsem dvakrat zacal cist ale nejak mi to zatim nesedlo ale potreti uz to urcite dotahnu :)

Felix: ano, souhlasim. Presne to jsem mel na mysli kdyz jsem psal vetu ze kniha zmenila muj pohled na nabozenstvi :)

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Felix Napsal:
-------------------------------------------------------
> Po tom, co jsem si již přečetl o podvědomí bych
> řekl, že podvědomí a Bůh je v podstatě to samé. Je
> jedno, zda-li provádím autosugesci nebo se modlím.
> Pokud to dělám správně, v obou případech bych měl
> uspět, protože je zde ovlivňováno podvědomí.
> Důležitá je zde ta víra a nezáleží na tom, zda-li
> věřím ve své vlastní schopnosti nebo v to, že tu
> sílu něčeho dosáhnout mi může dát Bůh.
>


Mylsim ze si to pochopil spravne som krestan ale clovek, ktory si napriklad bibliu rozoberal, teda som sa ju snazil pochopit ako navod a nie ako nejaky pribeh.
Biblia neustale hovori o "programovani podvedomia" a praci s podvedomim tam to prezentuju ako modlenie, ale je to neustale si opakovanie nejakej vety, ktora sa po case dostane tak hlboko do podvedomia ze podvedomie zacne pracovat presne podla toho co si clovek v modlitbe zelal.
V biblii je napriklad pisane vsetko co si zelate sa vam stane, alebo proste o co chcete a dostanete to, toto hovoril uz jezis ked sa snazil ucit ludi ako maju mysliet a ako pouzivat vlastne myslenie k uspechu, ale toto ludia nechcu nie nadarmo sa hovori myslenie je jedna z najtazsich veci na svete aj preto to robi len malo ludi a nakoniec preto pre ine myslenie aj jezisa zabili.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ahoj je uplne jedno ci niekto veri alebo nie .. ci Boh je alebo nie .. podvedomie , vedomie , nevedomie ... precital som vselijake knihy , ale dostala ma jedna ( teda je ich 7 ;) ) ..od Vadima Zelanda ( rusi su skratka genialny .. Dr. Edler- napr. ) .. vysvetlil mi vsetko .. vlastne vdaka nemu som urobil rozhodnutie , ze budem traderom ;) dakujem Bohumil

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...