Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Reakce na: Daytrading: proč „pracovat“ maximálně 2,5 hodiny denně


monini

Doporučené příspěvky

Ke clanku snad jen to, ze na pravidlo prvnich 2,5 hodiny na trhu ER2 asi prislo uz mnohem vic obchodniku. Mam pocit, ze po teto dobe byva casto tak mrtvo, ze se ER vlastne ani neda obchodovat (volume na 3min TF pod 500 je imho smrtelnych). Kdyby vsichni obchodovali cely den, slo by si zarobit cca 3x vic :).

Tomasi, neuvazoval jste o tom, ze byste zbylych nekolik hodin, kdy je na ER uz relativne mrtvo, obchodoval nejaky jiny trh? Osobne bych radsi x dni obchodoval cely den a pak byl uplne mimo civilizaci nez byt relativne casto a na kratke chvile denne u pocitace.

S pozdravem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel73: Ad posouvani SL na polovinu - ze zacatku jsem mel strach ze ztrat, SL 100 pro me byla nepripustna vyse risku. Chtel jsem jenom vydelavat, ztraty uplne potlacit. Proto jsem laboroval se SL 60 a jeho dalsim posouvanim, kam jenom to slo. Nedavno jsem docela "prohledl", trochu jsem nafouknul SL (z 60 na 100) a zjednodusil jsem posun (+- jak pise Tomas ve clanku - posun na +0 a +10) a ikdyz obcas trhnu nejakou ztratu, ve vysledku jsem si se systemem polepsil - nechal jsem ho vice dychat. Takze zpet k veci - ne kazde zmenseni ztraty vede ke zvyseni zisku.

Kazdopadne samozrejme neznam Vas system a je mozne, ze SL60 a rychle posouvani muze byt vyhodnejsi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to slush
ano muzete mit 3x tolik ale za jakou cenu. treba zarobit 3x tolik neni dostatecna kompenzace toho ze budu za stolem cely den a spokojim se tedy jen s 10k mesicne. ja napr jsem ve stadiu kdy obchoduji skoro cely den, i kdyz odpoledne zkousim DAX. casem ale taky prejdu jen na dopoledni obchodovani nebo jen na nejake dny pripadne kdyz se vyhlasuji reporty ci rebalancing ER2. zbytek dne bude venovat svym konickum a obchodu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Slush,
Je pravda, ze s touhle taktikou ukrajovani SL prilis znatelne neziskavam, spis je to kosmetika a pritom se system stava zase trosku komplikovanejsi. Tou otazkou slo spis o sondu, jak hluboko do svyho MM vlizt. Obchoduju teprve 3. mesic a porad bych neco zlepsoval, jde to trosku pomalu:-)).

Jinak samozrejme, ze na urcity urovni proste davas prednost jinejm vecem, nez vydelavani penez, o tom to cely je... Tomas na ni tvrdou praci dosah a ted si to proste ulehcuje jak to jde, uplna normalka. Zdravim
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

na 2.5 hodiny denně musí být taky postaven systém. Ne každý bude takto fungovat. Např. PB systém vůbec nelze adladit na první 2.5hod. a zisky dává různě. Je to krásná představa, ale je za tím hodně práce, aby to opravdu dlouhodobě vycházelo. Taky je to otázka psychiky, protože PT musí být daleko větší.
Ale zase musím uznat, že vydržet koukat na trh celý den a bránit se emocím, stále se kontrolovat, jestli si nevymýšlím a nevidím v trhu to co chci vidět, je sakra těžká práce, takže pokud to systém opravdu dovolí, tak ukrojit pracovní dobu je určitě ok. Ale nedělal bych si iluze, že to půjde nějak rychle a jednoduše. Chce to čas a nejdřív se naučit vůbec dlouhodobě vydělávat, vč. použítí PS. A to dá docela zabrat ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

bolija: Asi spousta měsíců (možná i pár roků) backtestingu papertradingu a asi i live tradingu. Na toto asi musí být větší statistika než pár měsíců backtestingu.
Jinak perfektní článek momentálně jsem začal intenzvně každý den papertradovat na SP500 a po minulém casino týdnu (nízký SL a 60 obchodů za 5 dní) jsem řekl dost a přes víkend jsem zvýšil SL a tento článek mi trochu napověděl jak jej posouvat, i když jsem si to ještě trochu poupravil podle sebe. Např. že při dosažení PT se to snažím neuzavírat, SL posunu 4 ticky pod/nad dosažený PT a čekám až mi k PT naskočí jeden další tick v mém směru a teprve pak posunu SL na PT úroveň a dávám si tak šanci na trochu lepší zisk, třeba kdyby trend směle pokračoval. Sice je tam šance velmi malá, ale je tam. To jen tak mimochodem. Ale díky tomu článku, jsem se naučil psát do deníku i hodiny, což mi dříve přišlo zbytečné... nojo ty začátky :o)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasím s Bolijou,
je to opravdu dost různé systém od systému. Když jsem si vzal výsledky testů 3 měsíců a rozdělil si obchodní den na tři pásma, tak mi vyšel zcela jiný výsledek než u Tomášova systému, byť jsou pohyby na začátku dne živější a volume samozřejmě taky. Takže:

A: 15:30 - 18:00 .... 32% ziskových obch.
B: 18:00 - 20:00 .... 41% ziskových obch.
C: 20:00 - 21:30 .... 27% ziskových obch.
Z toho lze vidět, že závěry jednoho nelze zobecnit na každý systém.
BTW - používám PB systém.

Přeji Vám mnoho $$$

Radovan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...