Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

reálnost obchodního systému


Stanley

Doporučené příspěvky

Ahoj,

v současné době backtestuji svůj obchodní systém a výsledky vypadají dost slibně. Vrtá mi ale v hlavě brouček, jestli ten sytém budu moci vůbec reálně obchodovat. Prosím tedy zkušené tradery o jejich názor, zda je reálný takový způsob obchodování:

Mám zájem o swingové obchodování pitových zrnin a k tomu SB. (Možná ale vyzkouším i elektronické obch.)

příklad obchodování: držím např. otevřenou long pozici v SB. Dostávám od indikátoru výstupní signál, který je ale také zároveň vstupním signálem do pozice opačné (čili SELL). Přitáhnu tedy SL 1 tick pod poslední low, na cenu 11,99. Protože jsem ale dostal zároveň i vstupní signál, tak zadávám příkaz na sell 1 tick pod poslední low-čili na stejnou cenu 11,99, na které je i můj SL. Cena protne můj SL a já ukončím dlouhou pozici kolem ceny 11,99, ale hned se také aktivuje prodejní příkaz pro otevření krátké pozice, také kolem ceny 11,99.

mám několik otázek:
1) je vůbec reálné takto pitově obchodovat?
2) jak je to s marginy? Protože držím otevřenou pozici, mám zablokovanou částku cca 1000$. Připíše se mi tento margin po ukončení pozice ihned na účet, abych mohl na stejné cenové úrovni otevřít vzápětí pozici opačnou, nebo tam je nějaká prodleva a já budu muset mít chvíli zablokované 2 marginy? Zablokují se mi marginy ve chvíli zadání příkazu brokerovi (jakoukoli cestou-přes platformu či jiným způsobem) nebo až po exekuci příkazu?
3) to souvisí s předchozím dotazem: který příkaz broker vyplní dřív? Výstup z pozice (SL) nebo vstup do nové pozice?
4) jak je to se skluzem v plnění u této strategie? Nebude v případě otevření opačné pozice velké? (Z důvodu toho, že broker na pitu musí nejdříve zobchodovat SL příkaz, a až potom nový vstupní příkaz)

Snad jsem to popsal dost srozumitelně.
Předm děkuji za odpovědi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

1) nevím , musel by to člověk vidět
2) ano připíše se okamžitě ani to nepoznáte
3) záleží který příkaz atakuje trh první
4) broker plní příkazy v pořadí které mu zadáte nebo podle nejbližšího plnění ceny na trhu

jestli je váš systém funkční zjistíte jen a jen testováním a nikdo jiný vám přesně neřekne jestli bude fungovat protože každému sedí něco jiného a každý uvažuje jinak .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen pro zajímavost včera jsem na historii dat ve FX dělal analýzu jednoho systému který je založený jen na dvou indikátorech MA a velice podobného MACD nechci se rozepisovat protože ta analýza jednoho měsíce je na dvou A4 ale ukážu Vám závěr který z toho vznikl . Vynechal jsem asi tři příležitosti k obchodu ale ty by byly asi + / -0 nebo jen lehce ve ztrátě +/- tak 5 pips na obchod .

jinak jsem to dělal od 18:00 do 3:00 hodin ráno .-:)

Souhrn za měsíc August/Srpen :


Celkem obchodů : 7
Celkem ziskových obchodů : 5
Celkem ztrátových obchodů : 2
Celkový zisk z obchodů : 595 pips
Celková ztráta z obchodů : 88 pips
Celkem zisk : 507 pips
Průměrný SL : 52 pips
Průměrný PT : 137 pips
Kolik obchodů SELL : 3
Kolik obchodů LONG : 4
Kolik obchodních dnů v SELL pozici : 10
Kolik obchodních dnů v LONG pozici : 15


Link to comment
Sdílet pomocí služby

DELUCKY:

1 - pripada mi to realne
2 - melo by to jit za 1 margin
3 - broker bude mit prikaz koupit/prodat 2 kontrakty za urcitou cenu - dokonce by je mel vyplnit najednou (az na vyjimky pri nizsi likvidite).
4 - skluz by nemel byt zadny

- doporucuji obchodovat elektronicky pokud je to alespon troch mozne - take doporucuji nezacinat s uctem nizsim nez 4000$ a SL 100$ (vyjimecne do 200)

Neobchodovat drive, nez je zbacktestovan alespon rok a zpapertradovano alespon 14dni - pokud jedete svuj prvni obchodni system

7 je prilis malo obchodu. zkuste pozicne alespon 50 , nebo intradenne alespon 200. Az pak se da analyzovat.

P

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stanley,
podobnou situaci kdy jsem vtrhu a hodi mi to opacny signal mam take ve svem OS. BYlo to a stale je tezke na obchodovani protoze tam musite porazit "hope mod". Do prvni pozice jste vstupoval s tim, ze je to ta spravna pozice, tohle musite hodit za hlavu a behem vterin prvni obchod mentalne i prakticky odpalit a jit do druhe, presne opacne pozice.
Neni to v intradennim obchodovani zrovna snadne...... Kazdopadne kdyz budete obchodovat swingove tak budete mit cas to poradne promyslet.
Proste obchodovani je pouze o psychice.
Jestli jste to schopen obchodovat to uvidite az pri live.
I tak doporucuji tuhle situaci PORADNE otestovat, vytisknout si grafy kde k ni doslo a pred kazdym obchodovanim si ji znovu projit a ujasnit postup.
Tohle se tu sice pise porad dokola ale opakovani je matka moudrosti ;-)
hodne uspechu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

delucky,

ten system muze byt hodne dobrej. Prvni krok jsi ucinil - mas napad a je profitabilni na jednom mesici - takze system je potencionalne ziskovy. Druhy krok je overit to na vetsim vzorku dat (treba 18 mesicu). Treti krok je optimalizace SL a PT pripadne pridani JEDNODUCHYCH filtru a provedeni dalsich analyz. Ctvrty krok papertrading a paty je LIVE.

Preji hodne trpelivosti a uspechu.

Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jasně vím vím , něž prohlásím že jde o správnou kombinaci budu to ještě testovat , teď jsem udělal jeden měsíc a hodlám udělat další , testuju to přímo na živých datech z Forexu protože tak se nejvíce můžu zadarmo přiblížit reálnému prostředí .Víš co je mi jasné že budou i lepší a horší měsíce ale doufám že za rok nebo dříve či déle ještě nevím budu moct prohlásit mám základ systému a jdeme na to .Zatím to je ziskové a to je pro mě důležité , člověk by nevěřil kolik dá práce otestovat jeden jedinej měsíc tak nějak víc do hloubky . Dříve jsem projel měsíc za dvě hodiny ale postupem času si člověk uvědomuje že je potřeba všímat si více věcí a ne jen dvou nebo tří a hlavně je potřeba to dokumentovat jinak to nejde . ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...