Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Dogmata


devaa

Doporučené příspěvky

Ahojky,
v jedny knize o psychologii jsem cetl o moznosti vyhledávání negativních dogmat z podvědomí. A o jejichž možném "přepisu" pozitivním,žadoucím dogmatem. Vypada to ze jde o jednuduchou operaci,kterou zvladne jedinec sam
Slyseliste o tom neco,provozujete nekdo neco takoveho?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
mno měnit se a přizpůsobovat, nebo se vytrénovat je přirozenou lidskou schopností a věřím, že každý sebepoznávající člověk na sobě často pozoruje "přepisy".

Mohl byste uvést zdroj o kterém mluvíte, nebo hodit něco do placu? Nejen já bych to určitě ocenil... Akorát to slovo dogma me tam trošku škrábe ;)

S pozdravem, Sněh.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hledejte nejspíš literaturu o nlp (neuro-lingvistické programování) - Bandler, Grinder, Maltz, popř. Milton Erickson.
Pokud chcete něco populárně naučnějšího tak třeba Anthony Robbins. Nebo M Scott Peck. Nebo úplně nejsnadnější - Shakti Gawain.

Na webu najdete gigabajty dat a v knihkupectvích celá oddělení s metry knih s touhle tematikou.

Říct, že vyhledávání a přepis negativních dogmat je snadná operace kterou zvládne každý je úplně stejné, jako říct, že trading je snadný a zvládne ho každý. Ovšem zatímco v tradingu poznáte úspěch snadno podle pohledu na výpis z účtu, úspěch v psychologických operacích je neměřitelný - tudíž do toho kecá každý a mlha je velmi hustá.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Také mi připadá, že by se mohlo jednat o nlp. A nebo také kineziologii (One Brain).

Nejdůležitější je poznat, že takového "švába na mozku" máme. Většina lidí si to neuvědomuje a raději svaluje problémy na ostatní. Konečně je to jednodušší, než si přiznat nepříjemnou pravdu.

Jakmile vím, co je ve mne špatně, tak už mám skoro vyhráno. Pak už jen najít metodu (odborníka), které věřím, a která mi sedí. Může to být i autosugesce (autohypnoza), není to nic složitého. Může to být i částečná regrese, meditace, rodinné konstelace, ...

Ale vždycky tam hrají roli emoce. Na to buďte připraveni. Pokud někdo se přeprogramuje bez prožití emocí, které jsou vlastně tou hlavní příčinou, tak to pak funguje jako špatně zaplombovaný zub, kde není odstraněn kaz. Za čas se to provalí s velkou razancí. Je to jako časovaná bomba.

Proto pokud chceme na sobě pracovat, vždycky bychom měli být ochotni prožít emoce (pláč, smutek, vztek, bolest, žal, pocit viny, stud, ...). Ale stojí to za to.

Je to cesta pro odvážné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...