Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Gecko Track'n Trade Pro - accounting plugin


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...

Zdravim, patrim asi k slabsie chapajucim, ale neustale sa cviciacim v trpezlivosti so sebou samym; chcem podakovat za tento clanok a nazorne vysvetlenie (pre pomalsie chapajucich) zadavania Stop-lossu. Vzdy to bolo len o tom slovicku Stop-loss sem-Stop-loss tam, ale konkretne som si to nevedel predstavit, az teraz zasvietila jasna hviezda. Dakujem za portal financnik.cz ze mysli aj na nas pomalsie chapajucich a ma s nami trpezlivost. :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

Dobrý den :o),
zdravím všechny svým prvním příspěvkem na Váš, zcela nepochybně, unikátní server. Prokousávám se postupně celým obsahem webu, snažím se třídit informace do souvisejících bloků a musím říci, že to není žádná legrace a čím víc informací sbírám, tím více je mi jasné, že "vím, že nic nevím, když už si konečně začínám myslet, že něco vím" :o)). Každopádně můžu potvrdit, že mě obchodování na burze svým "jednoduchým" principem natolik nadchlo, že z dlouhodobého hlediska již nyní vážně uvažuji o prodeji své firmy ve chvíli, kdy si budu moci být dlouhodobě jist svou profitabilitou. Myslím, že jsem Váš server objevil právě včas, dlouhé zimní večery se blíží, ale k věci :o) ...

Po třítýdenním čtení jsem nyní narazil na informaci, která mi ne a ne být jasná, i když jde dá se říci o banalitu :o)).

V článku o TnT pluginu k simulaci sell/buy příkazů se nachází odstavec:

"Brokerage Fee This Trade (each) $ - komise na jednu stranu obchodu. Každý obchod se skládá z nákupu a prodeje (nebo opačně vstupujeme-li do krátké pozice) a za každou tuto transakci se platí brokerovi komise. Komise za kompletní obchod (tj. za uskutečnění obou transakcí) se označuje jako RT (Round Turn) a dnes se taková komise při full service službě pohybuje okolo 30 - 35 dolarů max. [bold]Tj. do kolonky se zapisuje polovina RT komise.[/bold]"

Prosím, vysvětlí mi někdo ze zde přítomných poslední větu? Tj. proč se do kolonky zapisuje pouze poloviční komise a ne její plná výše?

Děkuji mnohokrát.

S úctou
Pavel

[ital]"Vím co chci a za tím si jdu."[/ital]

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Opět zdravím :o),
jelikož zatím nikdo nereagoval, vysvětlím si to sám :o) (pro případ, že by tomu také někdo nerozumněl). Pokud činí komise např. 30 USD, pak vstup do obchodu činí 15 USD a výstup také 15 USD, proto tedy zadávání poloviční komise do programu, který ve výsledku vstup i výstup sečte a zahrne celkové číslo do účta.

Třeba tento detail někomu pomůže pochopit věc okamžitě.

S úctou
Pavel

[ital]"Vím co chci a za tím si jdu."[/ital]

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Prosil bych o zodpovězení jedné otázečky: Chci spekulovat na vzestup ceny a zadám příkaz BUY. Jak mám ale zadat stop-loss aby nebyl exekuován, když trh neprotne můj příkaz BUY ale otočí se a cena bude stoupat přes můj stop-loss? Jestliže nebude exekuován BUY, neměl by být ani můj stop-loss. SL zadávám jako další příkaz SELL, ORDER TYPE: STOP. Jde přímo o Gecko Track'n Trade 5 - accounting plugin. Děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...