Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 1. Komodity – cesta k bohatství a prosperitě?


Doporučené příspěvky

  • 9 months later...
  • 10 months later...
  • 2 months later...

to ticker: Nerad poučuji, ale Váš výklad je poněkud nepřesný: 1/100 of a cent znamená v překladu jedna setina
(0,01) centu za 1 libru a protože těch liber je 50 000, tak hodnota jednoho bodu je 500 centů (50 000 x 0,01), což je 5 dolarů. Takže hodnota jednoho bodu není 500 USD ale 5 USD. Na grafu je minimální pohyb vyjádřen číslem 0,01 což je 1 bod. Tudíž rozdíl v prodeji a nákupu který je 15,53 není 15,53 bodů ale 1 553 bodů. V podstatě je to jenom hra čísel protože 15,53 x 500 můžeme rozepsat na 15,53 x 5 x 100 nebo také na 1 553 x 5. Jde ale o to, že když jsem objevil tyto stránky www.theice.com/productguide/productDetails.action?specId=254 kde je hodnota jednoho kotraktu 5 USD, tak mě to nesmírně zmátlo a dokonce jsem začalal chvíli pochybovat o pravdivosti zdejších informacích (zřejmě mi to dneska už leze na mozek a měl bych si dát pohov :) ).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den, omlouvám se za svůj chaotický výklad výpočtu zisku. Mám schopnost jednoduchá věci vysvětlovat nesmírně složitě. Vysvětlím to znovu a jednoduše" z těchto stránek www.theice.com/productguide/productDetails.action?specId=254 zjistíme, že cena na grafu je uvedena v centech a setinách centu za 1 libru (Quotation) a dále zjistíme, že minimální pohyb je v setinách centu (Minimum Price Movement). Původní cena byla 62,27 centu za 1 libru a klesla na 46,74 centu za libru. Protože se do obchodu vstoupilo v krátké pozici (prodalo se za 62,27 a až pak se koupilo za 46,74), tak se vydělalo 15,53 centu za 1 libru. Zisk je 0,1553 USD (15,53 centů) x 50 000 liber = 7765 USD. Problém je v tom, že některý graf uvádí cenu v dolarech, jiný v centech, dle komodity. To se zjistí v informacích o dané komoditě na její burze (spolu s dalšími důležitými informace, jako je velikost kontraktu, měsíc dodání atd.)
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

georgeI:

na ten tvuj dotaz je docela dobra odpoved: od tebe koupi nekdo, kdo si mysli, ze vyhodne nakupuje - bud ze si mysli, ze trh pujde nahoru nebo uzavira svoji prodejni pozici se ziskem (nebo taky ten kdo prodelal a ted si potrebuje uz svoji ztratu uzavrit). Na burzach obchoduji miliony firem, fondu, lidi, takze o to, ze bych nenasel protistranu vubec strach nemam.
A k druhe otazce: pokud je trh dostatecne likvidni, tak prodas vzdy. A likvidita zavisi na spouste faktoru - jak je dany trh oblibeny, jaky kontrakt a v jake fazi roku se zrovna obchoduje (nejlikvidnejsi jsou napr. posledni 2 mesice kazdeho kontraktu). Likviditu ti na grafu ukazuje indikator volume = pocet zobchodovanych kontraktu.
Ale prodas vzdy - protoze kdyz si otevres ucet u brokera, tak ve smlouve mas definovano, ze mas spekulantsky typ uctu - a u techto uctu ti broker uzavre sam pozici, kterou nechas dojit az na konce platnosti kontraktu a neuzavres ji sam. Takze pravdepodobnost neprodani se blizi nule.
Ale vsechny tyhle veci se dozvis dale v manualu, takze urcite pokracuj ve cteni. A pokud nebudes znat nejaky termin, tak se podivej do Wiki - odkaz nahore v zakladnim menu.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Z clanku:

> v nejrůznějších statistikách se udává, že 80% procent investorů neuspěje
> a své investice "přesouvá" do kapes zbývajících 20%, kteří pak vydělávají své "miliardy"

Znamena to, ze tych 80% neuspesnych investorov sa sklada na zisk tym 20% uspesnym? Teda inymi slovami, keby tych 80% neuspesnych nerobilo chyby, tych 20% by nic nezarobilo? Spravne to chapem?

To by znamenalo, ze v komoditach kazdy dolar, ktory niekto ziska musi aj niekto stratit. Nezda sa mi to. Verim totiz vo WIN-WIN princip, tak bezne a jednoducho aplikovatelny v biznise alebo aj v realnom zivote. Neviem ako to plati pri komoditach. Vopred dakujem za objasnenie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to nepto,
víceméně ano, 80% dotuje těch zbylých 20% ... a to je myslím ten konzervativní odhad, viděl jsem verze i 90/10. Burza neni charita a určitě na jednou konci nestojí šéf burzy nebo vláda a nesype dolary/eura dovnitř, aby mohli obchodníci vydělávat.
Nutně nemusí ale těch 80% ztrátových dělat chyby ... ano drtivá většina je těch, kteří si spletli smysl a účel burzy a mají to jako hru, předmět marného očekávání, neznalosti či nevědomosti o tom co dělají, oběti špatných brokerů nebo jiných obchodníků atd nebo jen nedodrželi plán, ale také tam padají ztráty těch kteří sice dodrželi vše, co mají otestováno, ale zkrátka mají třeba "jen" 40% úspěšnost obchodů atd těch možností je hodně moc
Dobrým příkladem je i toto fórum, je tady na stříbrném podnose naservírováno spousta informací, které bezesporu stačí k obchodování a profitabilitě a přesto ještě ta burza nepadla :)

Třeba základní poučka nejen pro začátečníky, ale je to využíváno pokročilejšími, obchoduj ve směru trendu ... no a podívejte se na mnoho screenu na foru, kolik je tam vstupů proti trendům (tu)

Pokud jste na začátku své cesty, tak bych tyhle procenta rozhodně neřešil, neztrácel s nimi čas, je dobrý o nich vědět, že rozhodně nic neni zadarmo a je to asi nejtvrdší konkureční prostředí ve světě byznysu, ale současně to nic neříká o vašich osobních šancích na úspěch. Takže hodně štěstí (tu)

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 2 years later...

Caute, nie je mi celkom jasne, ako vypocitam profit v pripade kontraktu kavy. Na grafe to ukazuje stale zakladnu jednotku, v nasom pripade 1 pound kavy sme predali za 87.70 centov a potom kupili spat za 78.35 centov? Je cena vobec v centoch? Je to vzdy cena za zakladnu jednotku, napr. pri kukurici by to bola cena za bushel?

www.cmegroup.com/trading/agricultural/softs/coffee_contract_specifications.html
Podla tejto stranky vidim, ze kontrakt je velky 37 500 pounds a minimalny pohyb(tick) je za kazdych 0,0005 USD o velkosti 0,0005 USD per pound. Viem sa dopracovat sice k vysledku, ale mam pocit, ze nerozumiem uplne co pocitam, som z toho trosku zmagoreny, poprosil by som niekoho z Vas o vysvetlenie. :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...