Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Potrebny software


Doporučené příspěvky

Zdravim,

rad bych se zeptal, jaky vsechen software je vlastne k obchodovani komodit zapotrebi.

Jestli to spravne chapu, dostanu k dispozici nejaky program, pres ktery komunikuji s brokerem a ten zadava moje prikazy na burzu. Tento program je k dispozici zdarma (soucast brokerskych sluzeb) nebo se za nej plati?

A jaky je tedy vlastne rozdil mezi on-line obchodovanim a "normalnim" (pri nemz preci take nemusim vyuzivat telefon, ale Internet).

V souvislosti s tim bych se chtel jeste zeptat na program pro backtesting. Jaky byste doporucili? Jestli jsem spravne pochopil, jako idealni je zde doporucovan TnT. Je na nem mozne provadet testovani i u interdennich obchodu nebo jen u pozicnich? Pripadne jak se lisi backtesting v TnT napriklad od Omnitraderu?

Dekuji za cas a omlouvam se za amaterske otazky, ktere jsou pro mne ale presto dulezite. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prectete si prosim dukladne komoditni manual na teto strance. Tam naleznete popis rozdilu mezi normalnim brokerem a on-line brokerem. On-line obchodni platformy byvaji vetsinou zdarma.

TnT je uzivatelsky prijemny a cenove velmi dostupny software pro analyzu dennich obchodu. Intradenni analyzu v TnT delat nelze. Omnitrader je software mnohonasobne drazsi, urceny spise pro zkusene obchodniky.

Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To je neco trochu jineho. Jedna vec je on-line platforma pro zadavani prikazu a nakup a prodej komodit. A jina otazka je software, ktery nejenom zobrazuje ziva (realtime) data, ale jeste v takovem programu muzete delat "za pochodu" nejruznejsi analyzy, zobrazovat nejruznejsi idikatory, apod. Toto brokerske platformy neumi - ty vestinou umi pouze nakupovat a prodavat a zobrazovat aktualni data skutecne jen formou ciselnych hodnot.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Podrobne jsem si prolezl stranky OmniTraderu a koukam, ze ten cenovy rozdil neni az tolik drasticky. Kdyz clovek do TnT investuje a nakoupi si i ruzne pluginy a data, tak zaplati zhruba tolik, jako za OmniTrader Real-Time Edition, tj. cca 1.000 USD. To je jeste prijatelne.

Chci se ted zeptat - Omni Trader obsahuje nastroje pro intradenni analyzu?

Ma nekdo zkusenosti s provazanim OmniTraderu s nastrojem VisualTrader, ktery nabizi stejna spolecnost? (je to dobry program? ma nejake lepsi alternativy jinde?)

A co rikate na nastroj SignalWatch, tez z produkce teto spolecnosti.

Dekuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobry den,
o existenci "financnika" vim jiz prez pul roku - a v ramci meho 1. diskusniho prizpevku dekuji jeho tvurcum za skutecne dobrou praci.
Ale k veci: Dle meho nazoru neni SW pro pro pozicni obchodovani komodit bezpodminecne potreba.
Jsem ve fazi "obchodovani na papire" a provedeneho backtestingu meho obchodniho systemu s daty od roku 2000, ktera ziskavam z "futuresource" zcela zdarma. Samozrejme, ze muj system je postaveny na jednoduchych indikatorech, ktere jsou take pristupne z uvedeneho zdroje. Me osobne by pouzivani SW nesedelo, protože tim ztracim kontakt se situaci. Jiste ze kazdemu sedi neco jineho a nekdo se bez SW nemuze obejit.
V dobe, kdy ještě nebyly pocitace mnozi obchodnici obchodovali pouze na zaklade udaju z tisku a dle meho mineni mnozi uspesni tak obchoduji i dnes.
Naopak nekteri lide v komoditnim obchodovani podvedomne nehledaji ani zisk, ale ruzne „vychytavky“ nebo to berou jenom jako hru s nadechem exotiky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...