Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak na RRR v intradenním obchodování


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...

Tri roky stary clanek a ja jej ctu az ted...
Tomasi, tento clanek byl pro mne velkym prinosem a troufam si jej oznacit za jeden ze svatych gralu tradingu... Vas clanek se mi zda opomijeny, ani v diskuzi ke clanku neni zadny prispevek. Nechcete toto tema oprasit a napsat novy clanek na toto tema?
Tradingu se venuji vice nez 2 roky a musim se priznat, ze me nikdy nenapadlo merit si potencionalni RRR jeste pred vstupem do obchodu. Genialni. Mimochodem az po dvou letech jsem konecne pochopil, ze trh se neda v zadnem pripade predvidat a jedine co je opravdu dulezite je "riskovat maly penize pro vetsi penize". A ted diky Vasi metode pro vypocet potencialu si to muzu spocitat jeste pred vstupem do obchodu. Zkusim udelat nejake backtesty a uvidime jestli mi to bude nejak pasovat na muj system. Jeste jednou dekuji (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


grand.davis

To mi celkem vyrazilo dech co jsi napsal v tom druhym odstavci :).Nic ve zlym, ja jen,ze veci jako RRR a winning% patri k vecem,ktery by si mel kazdej osvojit behem prvnich 48hod. studia o tradingu. Reaguji na to ciste jen z duvodu,ze bych strasne rad vedel jak jsi tedy ridil obchody,SL,jaky jsi mel MM.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

to rolex...
ano osvojil, jen jsem to nikdy nedelal pred vstupem do obchodu. vzdy jsem delal dukladny backtest, z ktereho jsem delal RRR pomoc MAE/MFE analyzy. Potom vznkaly pravidla typu: nevstupovat bliz nez 200usd pred H/L dne apod. ktere do jiste miry nahradily to pocitani potencialu tesne pred obchodem. nahradil jsem si to vlastne urcitym souborem pravidel.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
  • 11 months later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...

Mam vsak otazku k obrazku 1. Ako vedel obchodnik, ze to bude formacia double bottom? Pretoze z obrazku neni jasne kde vstupil do obchodu. Vstupoval v druhom dne? Alebo kde vlastne? Tych 60$ bola jeho investicia celkova? Alebo investoval 1000$ a bol ochotny prist o 60$ a zarobit 200$? ved ak vstupil v druhom dne ako mohol vediet, ze cena nepojde este nizsie? Naozaj by som rad vedel, v ktorom okamihu vstupil na trh. Z grafu to pre mna neni jasne.


Dakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...

to : no_one,

Hodně obchodníků obchoduje protitrendové signály tak, že umístí stop-loss 1 -2 ticky pod danou formaci.
V tomto případě tedy pod úsečku, která má dlouhý knot směrem dolů.
Pokud se tato myšlenka nepotvrdí a trh se rozjede opačným směrem a tudíž poruší danou formaci, obchod nedává smysl a je tedy lepší z něho s předem definovanou ztrátou vystoupit...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...