Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Gecko Track'n Trade Pro - accounting plugin II


Doporučené příspěvky

  • 8 months later...

V investování jsem nováček a v článku mě zarazil tento odstavec:
[ital]K odražení došlo 18.5.2005, kdy byl příkaz exekuován (cena klesla na úroveň 86,65). Jak jsem již zmínil výše, TnT nepracuje s intradenními daty, takže nemůže reflektovat jejich průběh - plnění uvedené v TnT (shodné s našim vstupem) je tak pouze opravdu orientační. [/ital]
Do jaké míry mohou intradenní data ovlivnit průběh plnění zadaných příkazů. Jediné co mě napadá že by mohlo ovlivnit cenu je gap v intradenním obchodování. Nebo je zde jeste neco jiného?
Díky za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Jsem taky v komoditách nový, ale snad má odpověď nebude zcestná.
Podle mě se jedná o to, v jakou dobu byl daný příkaz exekuován a jak se jej podařilo spárovat.
V tomto konkrétním případě se jednalo o stop příkaz, tedy se po dosažení ceny 86,65 aktivoval jako příkaz market. Záleží, jaká byla v tu chvíli situace na trhu, plnění bylo pravděpodobně získáno s jakousi odchylkou - slippage. Konkrétní cena obchodu se mohla teoreticky pohybovat v rozmezí low - high dne, kdy byl příkaz vyplněn, v praxi bych ale předpokládal plnění blízké stop ceně.
Pro lepší představu bych doporučoval prohlédnout si průběh intradenních grafů (klidně zpožděných) s předpokládaným zadaným příkazem STOP, půjde tam dobře vidět, jak rychle a kam se aktuální cena po dotyku STOP ceny posune.

Yvan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...