Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Spready - jaké obchodovat do začátku?


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...
  • 6 years later...

Dobrý deň, sú tu ešte nejakí spreadoví obchodníci? Postupne som si prečítal všetko možné o futures spreadoch. Spočiatku ma zaujala samozrejme časová nenáročnosť, nízke marginy a nízke riziko. Ale potom časom som zistil, že vlastne žiadne nízke riziko v spreadoch neexistuje. O akom nízkom riziku sa to všade píše, keď napr. na kukurici sú niekedy tie pohyby spreadov aj vyše 10 bodov.

Ja neviem, možno mi niečo uniká, ale keď som si len tak zbežne pozrel nejaké tie spreadové grafy, tak veľakrát by som bol vyhodený na SL (napr. nejakých 250 USD). A keby stop loss nepužívam, tak napr. v nejakom roku 2008 by som dostal aj margin call.

O akom potom nízkom riziku sa to pri spreadoch píše? Niečo mi uniká? Pretože myslím si, že spready sú rovnako rizikové ako outrights, len pri spreadoch existujú akože nejaké tie "isté" trendy

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Spreadovi obchodnici urcite jsou, jenom ty diskuze uz tu nejsou verejne ;-) Co se tyce rizika u spreadu, tak stejne jako u jakohokoli jineho pristupu, riziko je tak velke, jake si ho sam stanovis. Pokud se dokonce rozhodnes nepouzivat stop loss vubec, muze byt klidne neomezene. Takzvana nizsi rizikovost u spreadu je "dana" tim, ze sezonni pohyby jsou pravdepodobnejsi a rekneme spolehlivejsi nez u tradicnich outright pozic, pak uz jen zalezi jak moc velky risk jsi ochotny podstoupit pokud se budes (ty nebo statistika) u smeru spreadoveho pohybu mylit. Nekdo obchoduje spready tak, ze ma vysokou uspesnost, nekdo mensi, zalezi jak si to kdo udela a jak to komu vyhovuje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jj, tak jak píše krejzic.
Já jen doplním, že avizovaná nižší rizikovost spreadů vychází z jejich podstaty, tzn. že jedna pozice "kreje" druhou. Stejně tak míra rizika je dána typem spreadu. Obecně má jinou míru rizika intra spread a jinou inter spread. A dále mají jinou rizikovost různé komodity (corn má jinou míru rizika než např.ropa). Není tím tedy myšlena rizikovost ve smyslu samotného SL.
Vše je dobře popsáno v kurzu a uzavřené sekci.

H.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...