Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování X: Ztráty


Doporučené příspěvky

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Zdravím,

pěkný článek, avšak počítat s každým obchodem jako se ztrátou mne přivádí na myšlenku, že člověk dělá něco jiného než si ve skutečnosti myslí. Nalhává si: "teď bude ztráta, bude to veliká ztráta" ale přitom v duchu doufá, že to bude vysněný zisk. Záleží na každém z nás, jak se k tradingu postaví.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V posledni dobe zacinam souhlasit s tvrzenim, ze nejvetsim duvodem neuspechu obchodniku jsou draw-downy. Kvuli draw-downum lide nejsou schopni obchodovat. Dokonce si myslim, ze i ja s nimi stale hodne bojuji. Minuly tyden jsem mluvil se svoji znamou, ktera byla na kurzu Lindy Raschke. Linda na kurzu vysvetlovala, ze jedinou cestou, jak se zacatecnik propracuje k profitum, je obchodovat s penezi, ktere nepotrebujete a mit jiny hlavni prijem, tj. nemit hlavni prijem z tradingu. Tomas s Petrem to tu stale opakuji, clovek si na to musi stejne prijit sam :)

Preji mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Vás,
tak mě cestou domů napadla jedna filozofická otázka, jestli má při vstupu do světa tradingu jako takového výhodu někdo, kdo už má nějaký svůj byznys, popř. zkušenosti z něho (se ztrátami) oproti klasickému zaměstnaci, který pracuje ve firmě a bokem studuje a trénuje trading. Co si o tom myslíte?

Díky, Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pozri ma to aj svoje + aj -

cista hlava sa nauci pravidla tradingu rychlejsie ale ma asi tazsie zaciatky bez kapitalu a taktiez sa moze naucit nieco zle ak nenatrafi na spravnych ludi

niekto kto ma iny bussines , tak ma sice kapital ale aj kopec navykou ktorych sa asi tazko zbavi

ako bolo pisane v kompletnom sprievodcovi psychologiou obchodovania, clovek ktory robi akykolvek iny job , je vacsinou ten ktory ovplyvnuje ostatnych a ma tendenciu snazit sa pochopit ako sa da ovplyvnit trh, ale trh sa samozrejme ovplyvnit neda a tak ma problemy, az kym nepochopy ze musi ovplyvnit sam seba aby nereagoval v rozpore s trhom

snad som to dobre povedal, takze moj nazor je , do tradingu je lepsie ist s cistou hlavou :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Airmike:
s cistou hlavou jste to vystihl docela dobre!! Je skutecne hodne tezke zmenit svuj zpusob mysleni do te faze, ze trh se nam v nicem neprizbusobi. Ja osobne jsem se strasne dlouho snazil hledat cesty, jak snizit stop-loss. Porad jsem se snazil trh prizpusobit memu mysleni a me vire. Clovek nakonec zjisti, ze trh je skutecne silnejsi :) To same plati pro draw-downy, ktere zminuji vyse. Clovek neustale optimalizuje ve snaze snizit draw-down. Bohuzel, nektere veci se nedaji prizpusobit nasim potrebam :)

Je to asi tak jako s prirodou. Priroda je porad mocnejsi nez clovek, i kdyz si clovek mysli, ze muze v prirode neco zmenit k obrazu svemu :)

A jeste jedna mala myslenka, kterou jsem se docetl: pokud clovek ceka na dokonaly pattern, nebude obchodovat nikdy :)

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

z clanku: Cesta do hlubin psychologie obchodování VIII - zodpovědnost

... Pamatujte, co si představíte přesvědčivě a reálně ve vaší mysli, to se s vysokou pravděpodobností jednou naplní....

A teraz sa pytam, ci vedome planovanie obchodu ako stratoveho nepovedie k tomu, ze sa to raz naplni a podvedomie nam bude nadelovat jednu stratu za druhou :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to ztrátaři :-))
...víte jak poznat úspěšného pojišťováka?
když jej odešlete ode dveří aniž si škrtne, tak vám slušně poděkuje. Protože dobře ví, že další neúspěch jej přibližuje k úspěchu, který dříve nebo později přijít musí. A vy jste ho svým odmítnutím posunuli víc k tomu kýženému "dřív".
Píšou se o tom knihy, jsou jich plné regály, mají názvy třeba "Jak být úspěšný", nebo "Jak přežít neúspěch".
Zájemci vyložte si to jak libo, úspěch i přes ztráty přeje
:-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 11 months later...

ja sa poozastavim kratko ku poslednemu odseku clanku,,, myslienka je mysliet si, ze trh pojde naopak, aj ked planujeme inac... z psychologickeho hladiska to cloveku da pocit asi takyto: a vsak som to vedel :D a nic sa nedeje, lebo vsak sme to vedeli. ja tomu hovorim pesimisticky optimizmus :D
mimochodom existuje tu ista skupina ludi, ktori uvazuju skor v negativnom zmysle, ale nie ze by nadavali a stazovali sa, ale proste pocitaju radsej s horsou variantou. a verte mi, ze pre takychto ludi je toto motorom k tomu, aby si veci zariadili tak, aby sa obavany scenar neuspechu nedostavil...
marko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...