Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak vypadá můj obchodní den


Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny,

na trading jsem se pripravoval 8mesicu a zive obchoduji cca 2 mesice - ER2, 3m,CCI+-100. Na zacatku jsem docela hodne prodelal. Po analyze obchodu jsem zjstil ze nejvetsi ztraty mam kdyz obchoduji ihned po 15.3o - je pravda ze se da take v tuto dobu dobre vydelavat a pokud se me podarilo na zacatku dostat do zelenych cisel, zbytek dne byl vzdy velice klidny s vedomim toho, ze mam z ceho dotovat ztraty. Bohuzel jsem bral spousty obchodu mimo svuj plan a dokazal jsem za den prodelat i 800usd. V zaveru jsem zjistil ze 70% obchodu bylo mimo plan a zbytek OK. Kdyz jsem ztrat. obchody vyhodil ze statistiky tak byl muj ucet mirne v +. Dnes kazdy obchod hodne promyslim a nechci dopustit abych po prvni hodine obchodovani upadal do flegmatickych stavu a jen tak klikal do trhu mimo muj plan.
Jen pro info - muj prvni den na zivo skoncil s profitem 740usd - urcite nejhorsi vysledek ktery muzete v tradingu za prvni den dosahnout ......najednou je vse free, stanete se profitraderem behem jednoho dne, planujete dovolene, kupujete auta a domy - jinymi slovy vase pozornost je mimo a pristi den vykazete na 100% ztratu - v mem pripade -450usd a dalsi den -380usd. Po prve za celou dobu obchodovani nastupuje strach a chamtivost.
Dnes se zda ze jsem nasel zpusob a formu obchodovani ktera me osobne vyhovuje a po malych profitech se dostavam z nejhorsiho.

Muj obchodni den vypada nasledovne
- v 6 stavam a jdu na 5km prochazku se psem o lesa - cistim hlavu a premyslim co budu dnes delat
- v 8 zacinam prcovat na ukolech ve vlastni firme
- v 12 - stahuji report z IB a zapisuji jej do exelu,opet prochazim obchod po obchode - vlastne obchoduji
- v 14.oo - zapinam IB, Sierru, TSM a odchazim jeste chvilku na vzduch
- v 15.oo sleduji trh a snazim se do nej vcitit - zacatky temer neobchoduji - pouze v pripade ze jde CCI v jednom intervalu pres 2 urovne.
- oficialni obchody beru po 16.oo do 18.oo
- od 18.oo do 19.3o - jedu na kole cca 20km do lesa uvolnit emoce, energii a tuky
- od 19.30 do 22.oo - obchoduji opet i kdyz je to narocne na pozornost

Snad se me podarilo timto prispevkem naznacit, ze trading je hlavne o discipline, ktera neni zastresena,hlidana a kontrolovana zadnou autoritou nad vami /treba sefem/ a proto je jednoduche ji porusovat a tim ztracem v trhu penize.Toto jsem si musel uvedomit a tim se posunout o krok dal.
Hlavne se pokuste vydrzet - potom se budete nad svymi zacatky jenom usmivat, mam to vyzkouseno z jinych oboru ve kterych jsem uspesny podnikatel.

Hodne stesti vsem preje Focus







Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi a ostatni,

otazka trosku mimo ale napadla me v souvislosti s Vasim clankem.

Jak resite situaci kdy napr. obchodujete formaci double top, jste short a do toho Vam da CCI signal k nakupu. Opoustite obchod a jdete long nebo zustavate? Pisete ze Vasim lidrem je CCI takze asi obchod ukoncite... A co ostatni? Mate napr. stanoveny jake signaly (nebo indikatory pokud jich pouzivate vice) uprednostnujete na ukor ostatnich? Nebo zustavate do PT (prip. SL) a do te doby vas jine vstupni signaly nezajimaji?

Dekuji za Vase nazory,
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

1. Rano hodim deti do skolky.
2. Citam noviny.
3. Prebehnem komoditne trhy za vcerajsi den. Pripravim vhodne obchody /30-60min/
4. Ak dajake najdem tak pripravim limitne prikazy a poslem ich na trh alebo sam alebo len zavolam asistentovi.
5. Potom riesim dalsi biznis mimo trading a tiez stretnutia s partnermi.
6. Ak neriesim dalsi biznis, tak zvolim sport, oddych, knihu atd.
7. Pred uzavretim trhov skontrolujem pozicie a koncim /10 min/.
8. Vecer uz len dajake DVD alebo plavanie, alebo posedenie s rodinou, pripadne grilovacka atd ...

Vysledok - cez 200% rocne.

Zaver:
Ziadne stresy pri opening bell, ziadne nahananie trendu, ziadne babracky s nadstavovanim indikatorov ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
ještě vstřebávám ideje ze setkání s Woodiem na semináři, kde pravděpodobně vznikl nebo byl jen vložen na web i tento inspirující článek.

Můj obchodní den nemá stanovená pevná pravidla ani obchodní časy. Je to dáno tím, že můj čas spíš řídí nahodilé pracovní vytížení pro firmu. Statisticky jsou mé obchody méně úspěšné v pondělí celou obchodní seanci a v páteční odpolední části kdy můžeme opatrně tvrdit, že probíhá "vybírání zisků" a zavírání pozic před víkendem. Na tyto dny obvykle plánuji osobní aktivity - setkání s přáteli, nákupy, servis, vyřizování všeho nemožného. Nechci tu tvrdit, že tyto dny striktně neobchoduji, ale když to už na začátku nevypadá dobře (chop), tak většinou rovnou ten den končím.

Pokud všechno daný všední den probíhá normálně, kolem 17h přestávám pracovat pro zaměstnavatele a začínám se věnovat svému businessu. Spustím platformu (Tradestation) a prvních pár minut se jen pokouším naladit na stejnou vlnu jako mají ten den trhy, které obchoduji. Když se objeví příležitost a vstoupím do trhu, obvykle jej sleduji až k vystoupení z pozice a nevěnuji se v té době systematicky ničemu jinému. Pokud se nic zajímavého (pro můj systém) neděje, analyzuji akcie (ty co mám v portfoliu, další adepty na nákup, fundamentální zprávy, ...).
Ve 20h končím krátkou analýzou a sběrem dat pro statistiku toho dne.

Společným jmenovatelem většiny výše zmíněných příspěvků je ventilování nahromaděných emocí sportem. U mne je to stejné. Stačí mi půl hodiny na in-line bruslích nebo přátelský tenisový match.

Připadá mi skvělé, že se v dnešní době nechá jet nakupovat do hypermarketu i mezi 21 a 22h...což mi nesmírně vyhovuje. A jelikož pracuji pro portugalskou firmu, nemusím díky časovému posunu a specifiku PT kultury řešit brzký příchod druhý den do kanclu.

Přeji příjemný den,
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za článek a zajímavé myšlenky.Neobchoduji Live ale svůj den jsem si uspořádal jako obchodník.

Ráno vstanu do 8h.Začnu fyzicky 30min cvičit a roztáčím den. Sednu k počítači a pustím si Sierru. Celé dopoledne backtestuji obchodní systém a dlouhodobě shromažďuji statistický vzorek čistě z radosti k pečlivé statistice.V průběhu dopoledne vyhodnotím den dle fundamentální stránky a zapíšu si čas vyhlášení a čísla reportů dne které se potom snažím vyhodnocovat.Obchoduji CCI jen některé pattreny ale hlavní signál mi dává linka +-100.Po obědě si dám krátkou přestávku a před otevřením trhů ještě několik desítek minut medituji.Po otevření trhů většinou nedělám nic než trh ukáže svůj směr a CCI mě řekne start.Potom provádím papertrading čistě a jen podle obchodního systému na live datech demo platformy.Pečlivě a hlavně důsledně sleduji jen 1 trh.Snažím se být co nejvýc realistický a tudíž celé obchodování se snažím hrát jako by to byl live a šlo o peníze.Pokud poruším obchodní systém a prodělám dám si malou finanční pokutu kterou dávám v sobotu žebrákovi na ulici.Je zajímavé jak je toto motivující dodržovat obchodní systém do detailu.Do rizkových a nejasných signálů se vůbec nepouštím.Pokud je chop čtu si rád knihy o tradingu,poslouchám živou hudbu nebo opět backtestuji trh ale pořád sleduji chování a náladu live trhu.U live trhů sedím do cca 20:30 a pak si dám přestávku a jdu na západ slunce do přírody na kopec kousek od domu.Skvělé a doporučuji to každému.Potom co se vrátím dál sleduji trh popřípadě beru platné obchodní signály až do 22:15. Do 23h vyhodnocuji statistiku práce celého dne a jdu opět meditovat.Snažím se každý den si udělat prožitky jiný a skoro pokaždé si volím různé prostředky k tomu abych nepodéhal stereotypu ale naopak byl každý den svěží a nové myšlenky mohly přitékat.Velmi mě například pomáhá když jednou za hodinu udělám 20 kliků nebo zavřu oči na 5minut.Tím jakoby nabírám další sílu.Do práce nechodím.Tradingu jsem se posledního 1,5roku věnoval při zaměstnání pravidelně každý den ale dělat práci napůl není můj styl.Dal jsem výpověď a věnuji se tak poslední měsíce jen tradingu a naplno.Nemám s tím problém,rozhodl jsem se tak správně.

Ať se daří fšem
Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Já se snažím obchodovat při zaměstnání, ráno zkouknu graf a pokud vidím signál ke vstupu otevřu pozice, nastavím PT a jdu do práce. V práci sem tam kouknu jestli jsem dosáhl PT. Večer pak testuju strategie které mě napadly přes den, nebo jsem je našel na fóru, kouknu do grafu a případně se připravím na ranní vstup.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Můj komentář: Celkově solidně popsaný obchodní den. Jen osobně nesouhlasím s tak dlouhou dobou obchodování. Myslím si, že je to uplně zbytečné. Taky z hlediska fyzičky a psychiky je to neúnosné. Kdybych měl v půl šestý signál tak už bych byl dost unaven neustálým sledováním grafů a zřejmě bych ztratil jistotu jestli ho vůbec brát. Podle mne je dostačující max. hodina. Mě osobně stačí půl hodiny. Taky píšete , že máte adrenalin a emoce. Toto je taky způsobené právě dlouhým sledováním grafů. Náhle vám v mozku začne proudit debata, který signál vzít a který nebrat. Já obchoduji krátkodobě a nevím co je adrenalin a emoce. Prostě vidím signál podle mých parametrů a nakoupím a už se v tom vůbec nepitvám a nemám úvahy typu jestli je to nejlepší ostrov. Tyto úvahy začnou ve vás vyvolávat ony emoce. Já osobně nad obchody vůbec neuvažuji. Nemá to smysl. Trh si stejně udělá co bude chtít. Mám dvě možnosti + nebo -. Vím, že já to stejně nemohu ovlivnit. Jediné co se po mě vyžaduje je disciplína. Pokud tuto dodržuji na 100% tak vím, že je to cesta k výdělkům.
Mira

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Obchoduji Forex.

v 00:01 zapnu platformu. Podivam se na HLC hodnoty z minuleho dne. Spocitam Pivot, resistance a supporty.
Zadam cekajici prikazy a protiprikazy pro pripad, ze by trh "ulitl". Nastavim reporting prikazu, jejich expiraci na 7:45 a jdu spat.
Rano mezi 7-8 vstavam. Nez se vyhrabu z postele, podivam se do mobilu na saldo z doby asijske seance.
Pokecam s deckama, nez jdou do skoly (kdyz stihnu). Vyjimecne pokecam s zenou (vetsinou nestihnu - vstava na mne brzy). Po snidani vyrizuju korespondenci atd..
Podivam se do platformy, jaky byl prubeh nocniho obchodovani, na net, co nas ceka za ekonomicke reporty a kdy.
Pokud je prihodna situace, zadam dalsi cekajici prikazy. Pokud neni (a vetsinou uz ne), jdu si po dalsich zalezitostech.
(backtesting novych teorii apod., veci okolo domu, chaty ..)
Timto zpusobem zhodnocuji ucet 10-20% mesicne. Neni to extremne vysoke cislo, ale je stabilni a da se na nej spolehnout ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

[bold]MNovak: [/bold] půl hodiny po MO??? Jinak pociťuji to samé.
Nyní intenzivně testuji Intradenní strategii a musím uznat, že po hodině sledování trhů začínám být unavený a i usínat...
Pamatuji si školní léta, kdy jsem byl schopen sledovat učitele max první hodinu :)

Proto zvažuji obchodovat jen první hodinu až 1:30. Chystám se otestovat strategii založenou na MO.


[bold]mike_I: [/bold]
předpokládáám, že 4h grafy?


[bold]focus: [/bold]
první živě jsem zkusil před měsícem, když zrovna trhy začaly extrémně padat. Můj systém byl totálně out. První lehký výdělek a potom několik prodělků. Udělal jsem STOP s výsledkem -37USD a začal zase jen paperovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...