Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Dotaz na počítačové odborníky


tomnes

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

chtěl bych velmi poprosit ty, kteří se vyznají v počítačích, zda-li by mně neporadili: mám na notebooku momentálně dvoje připojení k internetu - jedno přes WiFi které mám po celém tradingroomu a druhé s pomocí PCMCIA karty se službou G4 od T-mobile (záložní řešení). Problém je v tom, že v tuto chvíli mně nějak nejde používat obojí současně - tj. pokud vypadne WiFi nebo proud, musím nejprve G4 vytočit a připojit se. Můj dotaz je, zda-li lze nějak (např. nějakou utilitkou) vyřešit, že mně nepřetržitě pojede do notebooku současně internet jak přes WiFi tak přes G4 a pokud WiFi vypadne, automaticky pojede dál internet přes G4? Předem díky za rady a tipy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Uplne automatizovany system nedoporucuji, mohl by totiz pri sve prilisne inteligenci usoudit, ze v danou chvili je G4 lepsim resenim a tak byste pres WiFi nemusel jet casto a opacne ackoli to v tu chvili vidite uplne opacne... - zalezi na parametrech a vyladeni systemu.

Uplne trivialni, ale spolehlive reseni je umistit si na plochu (nebo na jine vhodne misto - treba Quick launch) dva skripty - tzv. bataky - (soubory s priponou bud .bat nebo .cmd), ktere aktivuji tu ci onu cestu.

Aby to cele fungovalo, staci prohazovat tzv. vychozi brany (default route) - pomoci prikazu route.exe - std. soucasti MS Windows.

Asi uplne nejlepsi je to provest nasledujicim zpusobem:

route.exe change 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 _IP_

, kde _IP_ je vychozi brana k tomu kteremu poskytovateli. Pokud ji nevite, poznate ji pokud napisete v prikazovem radku route print a dole ve vypisu mate "Vychozi brana: AAA.BBB.CCC.DDD"

Pokud jsem neco napsal pro Vas nesrozumitelne, klidne se ptejte dale..., predpokalam, ze jak 4G, tak WiFi mate jiz radne zkonfigurovano a aktivni.

Jeste bych snad doporucil si naplanovat na pozadi pravidelnou ulohu, aby se obe spojeni udrzovala v aktivnim (on-line) stavu, nevim presne jak to ma T-Mobile s 4G, ale obavam se, ze pri delsi dobe necinnosti odpojuje... (nahozeni sice neni dlouhe, ale take ne zanedbatelne) - nejlepe prostrednictvim ping -n 1 _IP_, kde _IP_ je opet vychozi brana toho ktereho poskytovatele (= potrebujete dve ulohy nebo jednu s dvema prikazy po sobe - doporucuji spise dve, aby se ty prikazy navzajem neblokovaly)

Cely popis je poplatny systemu MS Windows... a pro manipulovani s routovaci tabulkou (route.exe) potrebujete minimalne prava lokalniho administratora.

PS: Pozor ale, nekteri brokeri nemaji radi casty pristup na server/konto z ruznych IP adres a na zaklade heuristiky (ISD sondy apod.) to monitoruji a pripadne blokuji - ve vasem pripade se totiz po kazdem prehozeni zmeni IP adresa, pod kterou vystupujete v Internetu. I to lze samozrejme resit, ale uz se jedna o kanona na vrabce, potreboval byste vlastni autonomni system (AS) a stavate se robustnejsim hracem nez 90% vsech ISP poskytovatelu v CR...:-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PaJaSoft,

děkuji za radu, myslím, že ač jsem počítačový anti-odborník tak dle popisu princip a postup chápu, zítra vyzkouším. Takové řešení by určitě bylo dostačující - na dobu obchodování se pro všechny případy přepnu na G4, po zbytek dne mimo obchodování budu na WiFi. Používám notebook pro obchodování stejně jen jako záložní, obchoduju na normálním počítači, je to tedy jen jako řešení kdyby vše selhalo tak mít stále aspoň trochu kontrolu nad případně otevřeným obchodem.... Ještě jednou díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

jednoduchým řešením je pouze přidat IP adresu výchozí brány. Ve Vašem případě se totiž jedná ne o to kolik připojení na PC budete mít, ale určit, která připojení budou nejdůležitější a postupně směřovat k těm méně důležitým. Dát jim tedy určitou důležitost.
To lze provést jednoduchým způsobem :
- levým tl. poklepejte na ikonu dvou monitorů dole v pravo vedle hodin
- objeví se okno "Připojení k místní síťi" zde klikněte na tlačítko vlastnosti
- v bílém rámečku klikněte na "Protokol sítě internet (TCP/IP)" a klik na vlastnosti
- zde již pravděpodobně nějakou IP adresu brány máte vybranou, klik na tlačítko Upřesnit
- a zhruba uprostřed máte obdelník s nastavením výchozí brány, zde stačí tlačítkem přidat všechy Vaše IP adresy bran s připojením k internetu

Důležitá věc je seřadit IP adresy bran tak, aby nejdůležitější (tj. nejdůležitější Vaše připojení k internetu) bylo jako PRVNÍ, druhé nejdůležitější jako DRUHÉ - pod PRVNÍM v druhém řádku atd........
Nezáleží tedy kolik aktivních připojení k internetu v PC máte (ADSL, Wifi, CDMA .....) vždy se budou připojovat podle nadefinované struktůry IP adres výchozích bran.
Případný výpadek připojení nemusíte ani zaregistrovat.

Ještě jedna důležitá věc vybírejte to nejdůležitější připojení podle Pingu - (Ping - Dosovský příkaz -určuje čas (rychlost) připojení k jinému PC nebo jinému zařízení. Čím nemší čas tím lepší. Především v rychlém obchodování se to může vyplatit.
Postup:
- tl.Start - Spustit - do bíleho pole vypsat cmd a OK- vypsat ping "IP adresa poskytovatele obchodních dat"(nějakého serveru) a enter. Ča s je uveden v ms - milisekundy. Případně můžete za IP adresou vepsat mezeru a "-t"

Předpokládám že máte operační systém Windows XP Professional
Případě jakýchkoli nejasností mne kdykoli kontaktujte.

Přeji pěkné, rychlé a stbilní obchodování.

S pozdravem
D.Z.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To reseni ma jednu neprijemnou "vlastnost" - pokud spojeni vypadne nikoli mezi notebookem a ISP, ale napr. v siti ISP (jako by se to T-mobilu nestavalo:) - aspon v Brne) nebo v peeringu apod., tak to smerovaci protokol WinXP moc nerozdejcha (= nepozna, a pokud jo, po strasne dlouhe dobe). Pro zacatek je to ale cesta hodna odzkouseni v praxi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

Vím, že to není úplně ideální. Tento problém lze vyřešit koupí routru s podporou těchto vlastností, ale připojit router k notebooku není vůbec to pravé ořechové. Časem bych chtěl obchodovat elektronicky intradeně a toto řešení budu určitě potřebovat také, proto se na tento problém víc zaměřím. Nyní přemýšlím nad zpětnou cestou tj. jak automaticky nastavit přepínání ze záložního připojení na již funkční obnovené hlavní připojení. Až budu vědět něco víc tak se zase ozvu.

S pozdravem
D.Z.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 týdnů později...
  • 11 months later...
×
×
  • Vytvořit...