Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchody začátek května


tomnes

Doporučené příspěvky

Ok, ok. Koukám, že diskuse z posledních 2 týdnů nad aktuálními obchody nám zase trochu pohasla. A to je škoda - určitě všechny zajímá, co u koho nového. Proto opět všechny vyzívám - i nezkušené a začátečníky - napište, co za zajímavé potenciální obchody vidíte nebo plánujete nebo jste již uskutečnili tento týden. Nebojte se prezentovat své pohledy a názory a podělit se s ostatními - pouze tak se můžete učit jeden od druhého! Pevně doufám, že se tu nějaké inspirativní příspěvky už zítra objeví :-)
Zatím zdravím všechny,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny, prestoze se zatim ucim na historickych grafech, Tomas me vyprovokoval abych se kouknul na ty aktualni. Musim rict ze pokud se rozhoduju podle paternu trpim slepotou na prilezitosti ke vstupu a mam furt pocit ze vsechno zajimave uz mi uteklo ;). Pokud jsem v kukurici od roku 1980 do soucasnosti nasel cca 25 prilezitosti ke vstupu doslo mi ze paterny nejsou pro me to prave a nyni hledam nejaky pro me vhodny indikator(ty generuji vstupy za me). Pohledem pres paterny jsem v aktualnich grafech (prohlizel jenom ty likvidnejsi) nasel pouze toto: Soybean Oil +BO2005N - pri maximalni snaze na tomhle grafu neco najit, vidim zakulacene dno, ktere tvori LOW ceny od 26.4-4.5. pokud by se cena dostala nad posledni Resist. bod mohlo by jit o bull trend ??? ISP

12

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jurie, ISP,

díky, hezké tipy. Určitě tu bude více čtenářů s různými dalšími tipy. Nebojte se připojit! Nebojte se ukázat i grafy obchodů, které jste například v nedávné době uskutečnili - ať už byly ziskové nebo ztrátové, můžeme se z nich vzájemně učit i my ostatní!
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co takhle ropa +CL2005N? Čtyři údery na high 52,70. Já osobně už držím jeden krátký kontrakt a doufám, že se to od této tvrdé rezistance prudce odrazí a cena ještě spadne. Fundamentální info je, že se bude těžit čím dál víc. V US se sice bojí, že zásoby nejsou tak velké, jak by bylo třeba před letní sezonou, ale myslím, že je větší pravděpodobnost pádu.

Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moje 2 tipy, prikladam aj screenshoty. C2005N Support kukurice priblizne na 205$, dnes otvarala na 206,25 zatvarala na 209$. Ocakavam rast ceny minimalne po median line (plna hruba ciara), mozno vyssie. Ak klesne cena pod lower median line (ciarkovanu ciaru) , tak som uvazoval chybne a je to vystup z obchodu, pripadne po zvazeni, predaj kukurice. CCI indikator je na vzostupe, takze by mal potvrdzovat rast ceny. BP2005M Libra podla mna utvorila trojuholnik, ktory dnes aj pretala. Prudky pokles ceny by mal nastat aj zaciatkom buduceho tyzdna. Snazil som sa vyznacit urcite supporty, od ktorych by sa mohla cena odrazit zase smerom nahor. Je dost mozne, ze cena otvori v pondek prilis velkym gapom a z obchodu nebude nic. Ak nie, mozno by stacilo v pndelok sell MOO a buy MOC.

13

14

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Warrior:
pokud se podivam na tydenni graf CN05, svojeho dna jeste trh nedosahl,
navic s mi nezda to jak zlehka a rychle prekonal SUPP na 209-210 z prelomu ledna-unora.
Dalsi podlaha je na 211.2 - 211.7 z 1/2 dubna, RTCM 50% je 213.7.
Trh udelal za poslednich 14 dnu velky a rychly sesup dolu, proto se mi nezda
ze by sel prave ted takto rychle a hodne nahoru. Cekal bych jak se
trh projevi jeste v dalsich dnech, prip. na prukaznejsi bottom
formaci. Tak uvidime jak to dopadne, treba se mylim.
Nutno podotknout ze prohlizim i COMPOSITE grafy.

Zdravi DAN.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím opěr všechny,

jsem rád, že se postupně přidávávají další se svými poznatky a analýzami! Warriore, skvělá práce - díky za grafy, doufám, že budete posílat své tipy a poznatky i dál! Ostatním samozřejmě též děkuji a zároveň trochu apeluji ještě i na zbylé čtenáře! :-)
Rendo, jste věrným členem této traderské komunity již nějaký měsíc - nevěřím, že při své zvídavé povaze nemáte doposud nic, čím by jste nemohl přispět! :-) Nebojte se, nikdo vás kritizovat nebude, ba naopak, klidně se podělte i s neúspěšnými poznatky, i takové pomohou ostatním! Osobně však nevěřím, že doposud nemáte alespoň nějaké zajímavé a pozitivní experimenty! :-)
Libici, Vaše příspěvky inspirují bezesporu velkou většinu čtenářů, pokud by jste ještě tu a tam upustil i nějaký grafík s konkrétním obchodem, věřím, že by jste mohl spoustu obchodníků inspirovat ještě více! Díky! :-)
Josefe, minulý týden jsi mi psal o svých prvních pozitivních poznatcích s bollinger bands a MACD ve svém intradenním obchodování - věřím, že do budoucna upustíš do fóra i nějaký obrázek se screenshotem - určitě může ostatní inspirovat! :-)
Friegere, tento týden jsi mi telefonoval své nadšené zkušenosti z nových experimentů s MA - doufám, že se brzy podělíš veřejně!
Xtradere, vím, že jsme se už nějakou dobu nemeli čas se sejít - ale co zase čas od času přispět něčím zajímavým do fóra? Jardo - totéž! Co vy na to? :-)

Pro ostatní - nebojte se prosím vkládat příspěvky a tipy na obchody i s vědomím, že většinou na ně nikdo nebude reagovat. To ještě neznamená, že nikomu nic nedávají! :-) Jsem přesvědčený, že čím více lidí bude pravidelně vkládat své grafy s příspěvky bez očekávání nějakých reakcí, tím více zde budeme mít materiálu, který může inspirovat naprosto všechny!

Jinak díky všem, kteří nám pomohli dosáhnout v diskusi na finančníkovi již přes 1000 příspěvků. Jsem velmi rád, že se z většiny z nás stává komunita ochotná dělit se a vzájemně si pomáhat a že toto fórum je již chápáno jako "tradeři traderům", nikoliv jako "my s Petrem ostatním". Díky všem, co inspirují druhé a pomáhají jim na cestě za cílem!
Pamatujte: svíčka neztratí nic tím, že zapálí jinou svíčku. (Ken Wood).

Zdravím a díky všem,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Jaromíre,
kakao je dle mého názoru někdy dost nervózní trh a i dost nebezpečný, jak jsem si ověřil.. SL občas moc nezabírá a dost to bourá plány. Chce to asi agresivní systém, ale někdy je to zase naprosto v klidu (svíce jako svíce), takže nevím. Jak to začne vyšilovat, pryč od toho.

Jinak souhlas. Jen bych dal příkaz až BUY STOP 1500 a SL 1450 jak píšete, ale dva kontrakty a to z toho důvodu, že se trh může také ještě slušně pohnout dolů, pokud by náhodou prorazil. Mám totiž obavu, že není ještě úplně rozhodnuto. V takovém případě bych vlastně ukončil dlouhou a otočil to do krátké pozice. Ale přikláním se k Vám. Uvidíme.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Volfe,
Na ropě bylo třeba se napakovat přesně před měsícem. Uváděl jsem tady krásný double top, ale žádný ohlas, protože ropa se nedá obchodovat. Zkoušel jsem to na historických grafech a zisky jsou lákavý, ale ztráty zničující. To chce tak vklad 50 táců a výše. Proto nikdo moc nereaguje.
Jinak když se podívám na červnový kontr. měsíc, tak bych řekl, že není o dalším trendu rozhodnuto vyčkal bych co přijde po tom „DOJI“ nebo jak se jmenuje ten křížek u candlesticks. Třeba se trh vrátí zpět k podlaze ze začátku měsíce. Potom bych spekuloval zase na krátkou pozici po případném proražení.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přihazuju taky jeden graf. Mám většinou dvě varianty. Buď na horu, nebo dolů. a) na denním grafu EUR se vytvořila jakási podlaha. Dalo by se spekulovat, že je to nedokonalá DOUBLE BOTTOM, ale teď bych rozhodně do dlouhé pozice nelezl, až podle dalšího vývoje. b) už hodně dlouho čekám na proražení ceny kolem 127.80. Na týdenním grafu je jasný dvojitý vrchol, následně s korekcí. Podle tohoto grafu bych čekal právě na proražení a slušný pohyb na jih. Ale ta korekce může být klidně konečná, protože dlouhodobý trend je stále na sever. A protože nevím kam to půjde, mám dvě varianty. Bohdan

15

16

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...