Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Je možné si koupit zdraví?


Doporučené příspěvky

ahoj
velmi uznavam Tomase, jako skveleho obchodnika, tak i inteligentneho cloveka,
ale tento clanek mi jaksi nepripada moc prijatelnej :S

pripada mi to trochu ako hrat se na boha, co pak chudobny lide nemaji pravo na zdravie?
i kdyz clanek je v podstate vice - mene pravda, myslim, ze by se to nemalo takto propagovat.

hezky den
Brano, Zilina

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sigmagroup >> zdravím, jsem si jistý, že to od Tomáše nebylo myšleno zle. A souhlasím s ním. Pokud v tradingu už je člověk trochu za vodou (myšleno hodně s nadsázkou, za vodou není v podstatě nikdy) tak si může dovolit kupovat zdravější potraviny, které jsou většinou dražší, lepší léky, vitamíny, ale jako nejdůležitěší aspekt na zlepšení zdraví díky tradingu vidím v tom, že každý se bude muset snažil vylepšit svou psychiku, kromě jiných aspektů i pozitivní přístup a pro zdraví asi nic není zdravější než pozitivní přístup. Přeju hezký zbytek dne.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sigmagroup:
je dobre si uvedomit ze chudobni lide v zapadnim svete byvaji v dnesnich dnech chudobni proto ze se tak primo nebo neprimo rozhodli. Je jasne ze kazdy chudy nebo bohaty ma pravo na zdrave potraviny, ale zijeme ve vymennem systemu kde proste za penize clovek ziska vice nez za nalepku na cele "jsem chudy". Podle meho je to prima, koresponduje to logicky se zakonem priciny a nasledku. Po Cimrmanovsku bych rekl, pokud se nekdo vedome/nevedome rozhodne nebyt zodpovedny za nasledky svych cinnu, muzeme o tom polemizovat, muzeme nesouhlasit, ale to je tak jedinne co s tim muzeme delat. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to jena

naprosto souhlasim, len nezapomen prosim rozlysovat rozdil medzi chudobou u nas, kde se lidem proste nechce delat
(okrem vynimiek)
a chudobou v krajinach nekde v afrike, kde deti musi prosit a rvat se o dousek spinave vody.
a ja myslel prave takovou chudobu.

proste si myslim, ze je to trosku neprijemne takto sa vyjadrovat, vzhladom na ludi, ktory uz pri porode su odsudene na zivot, ktory by ani nechceli zit :(



jaky je tvoj nazor?

Brano

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja si zase myslim, ze clanok je uplne vporiadku.
sigmagroup: Nie, chudobni nemaju pravo na zdravie (zial). Znie to mozno kruto, ale tak funguje zivot uz od svojho vzniku.
Slaby nema pravo prezit a tak to ma byt, pretoze na tom je postaveny zivot. Treba sa zmierit so zakladnymi principmi tohto sveta (lebo zijeme v TOMTO svete, nie vo fiktivnom raji) a podla toho si zvolit cestu. Vela ludi nechape tento princip alebo sa snazi namyslat (ci klamat sam seba), ze to tak nie je a modlia sa k svojmu Bohu v nadeji, ze im vo vsetkom pomoze a spoliehaju sa hlavne na stastie. Vysledkom toho je necinnost a neochota urobit zmenu. Tak vela zdravia a stastia...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mě se ten článek moc líbí.. Většina lidí, co závidí ostatním peníze tak si říkají, že za peníze se nedá koupit zdraví apod. V určitých věcech je to určitě pravda ale navíc, kdo má peníze, může si zaplatit nejlepší doktory na světě, nejlepší léky..Težko asi člověk si průměrnou mzdou může dovolit léčbu např. v USA u světových specialistů.
Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento clanok je uplne o niecom inom ako jeho nadpis.
Ludia chcu to co nemaju. Tak to vzdy bolo a je to zakladom kazdej tuzby.
Predstavte si ze sedite na voziku a mat kopec penazi, tento clanok bude pre vas akoby ho pisal absolutny hlupak, ktory nerozlisuje vase utrpenie a tuzbu od toho co vlastnite. Zdravie sa neda kupit za ZIADNE peniaze. Da sa len udrzovat alebo zlepsovat. Kupit sa neda.
Je pravdou ze si mozme dovolit odbornu starostlivost, rehabilitacne pobyty, zjednodusenu manipulaciu. Ale nikdy, nikdy sa uz neprebehneme ani si nezahrame futbal.
Toto je najhorsi clanok ktory som na finannikovi cital, ale je asi aj jediny. Som rad ze som sa opat presvedcil ze vsetci ludia maju svoje chyby a chybne nazory.
Napriek tomu drzim palce.

PS:
Dufam ze mi ich neutrhne aj s rukou, lebo na novu peniaze nemam :-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Halama:

Myslím si, že to co ty kritizuješ se autor říct nesnažil. Je jasné, že když už někdo je na vozíku, či cokoliv jiného vážného, tak s tím sebevíc peněz už nic zásadního neudělá. Toho si je podle mně Tomáš moc dobře vědom a netroufal by si tvrdit opak.
Podle mě se Tomáš právě jen snažil říct, že díky penězům máme větší možnost se o své zdraví starat a předcházet všemožným zdravotním komplikacím, které jsou způsobené například nezdravou a nekvalitní stravou, nedostatkem pohybu a podobně. Prostě si za ty peníze koupit lepší "údržbu" svého organismu.
Pokud někoho srazí auto a přeláme mu (v lepším případě) obě nohy, tak taková situace nemá s penězi nic společného, to se stane ať už je člověk chudý, či Bill Gates. No... i když... ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Halama: Na druhej strane, keby Stephen Hawking nebol milionar vdaka bestsellerom a sponzorom, uz by davno nezil a ani ten zazracny vozik by nemal a ziadnu teoriu by nam nevytvoril. Ako sam vravi, je stastny aj napriek svojej invalidite, pretoze dokazal co dokazal. Peniaze samozrejme nie su ciel, ale cesta a bez nich by to neslo, pomohli mu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...
  • 10 months later...

Tento clanek se mi libi a souhlasim s nim. Jasne, kazdy ma neco v genech a tezko s tim neco udela (alespon ted v dobe, kdy se nam jeste nikdo nevrta v DNA). Ale to je odrazovy bod a jestli si to clovek udrzi nebo si zdravi znici, zalezi do jiste miry na tom, jaky zivot clovek zije. A dnesni doba je bohuzel takova, ze zije takovy zivot, na jaky ma penize. Ted se bavim o zapadni civilizovane spolecnosti. Jsou na svete mista, kde je proste smula se narodit, ale na druhou stranu zapadni svet nema evidentne nijak moc velky zajem na tom, aby se to zmenilo.

Ja jsem hral od 6ti let profesionalne hokej a v 16 jsem prestal a zacal jsem pracovat s pocitaci (brigady, pozdeji full time job)... asi 5 let po skonceni s hokejem jsem se dostal pres 100 kilo a ted mam 110. Snazim se ted cvicit, ale mam takovou praci, kde musim komunikovat jak s Cinou, tak s USA a pracovni doba je hodne promenliva a je to spis o tom, aby si clovek udelal svou praci. Takze jeden den 12 hodin, druhej 8... pak meeting 6:30 rano a dalsi 22:00 s amikama.

Vsechno je jenom otazkou priorit a protoze me ta prace uz nebavi a chtel bych zit lepsi zivot a mit cas se o sebe starat, dostal jsem se k tradingu... je to jeste dlouha cesta, ale verim, ze hodne zajimava. Pokud totiz clovek uspeje, ma cas sam na sebe a netravi zivot jako otrok (minimalne 8 hodin denne v praci s neschopnyma lidma bez moznosti se po nejake dobe dostat z toho kruhu ven - hypoteky, pujcky atd.).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Když už se toto tema znovu otevřelo ... Článek imho nemá co dělat s bídou v Africe atd. To je opravdu trosku jina knížka . Pro ilustraci - shodou různých zalezitosti mám poměrně velkou nadvahu. Nicméně díky tradingu jsem si mohl dovolit pořídit matraci na spaní v cene několika desítek tisíc, díky niž nemusím jít na operaci s páteří. Můj starší syn je bohužel silný alergik - díky tradingu mu muzu dopřát každy rok několika týdenní pobyt u moře, díky čemuž ho zbavíme témeř na cely rok tohoto problému. Souhlasím s tím, ze clanek se trochu vymyká stylu clanků zde publikovaných, nicméně s tím co chtělo byt článkem řečeno, plne souhlasím.

Libor

ps.: omlouvám se za tu rozhozenou diakritiku, soudruzi u iPhone mají asi ještě někde nejakou chybu a nechce se mi to opravovat :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...