Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

X-Trade Brokers a historická data


flakac

Doporučené příspěvky

Zdravím.
Sháním historická data od tohoto brokera. Volal jsem jim ale řekli mi že historická data nikde nezkladují, což jim moc nevěřím. Tak jsem to začal dělat tak že každý zruba týden stáhnu všechny symboly a vyexportuji je (je to pracné ale skript na to jsem zatím nenapsal) Nicméně přes vánoce jsem zaspal.. a tak mám od 5 prosince do 24 prosince díru. Zajímají mě všechny trhy který tento broker nabízí (no.. je jich přes 80..) a to 5 minutové grafy.
Chtěl bych proto poprosit, zda je tady někdo kdo uvedená data má.
Eventuelně nějaká rozumná rada jak je sehnat....
Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jak celou historii? Dej si 5 minutove grafy jednotlivých komodit a podivej se jak dávno je můžeš prohlížet. Uvidíš že tu historii nemáš do nekonečna.. Pokud si dáš Tools (nástroje) pak History Center, tak se ti otevře okno a vlevo máš jednotlivé trhy a vpravo máš data která vybereš. Když dáš dole Export tak daný trh můžeš vyexportovat ve formátu CSV do nějakého adresáře.
Obávám se ovšem že celou historii mít nebudeš. Když se podíváš na 5 minutové grafy tak té historie budeš mít pár dní, ne víc..
Dej vědět jak jsi na tom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky mě to tak trochu trápí. Na netu je spousta historických dat pro MT4. (Tedy alespoň forex, ohledně komodit jsem na nic pořádného, kde by byly i ranní hodiny, nenarazil). Chtěl jsem však narazit na to, že při dotazu na historická data zde na fóru každý uvede v odpovědi odkaz na jednu z těch známých stránek. Je ale vůbec rozumné backtestovat na datech od úplně jiného brokera, než přes kterého normálně obchodujeme? Např. konkrétně u XTB, který má relativně nízkou volatilitu atd.?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Mj. zjistil jsem celkem zajímavou věc. Pokud vám nepůjdou/nebudete chtít data doplnit stáhnutím v History Center (např. komodity), schválně v grafu podržte klávesu Page Up. Data se stahují sama při pokusu o jejich zobrazení a nejspíš přímo od XTB, protože History Center už psal "There are no new data for ..."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PaJaSoft,

nejspíš máš pravdu, bylo by to hodně zvláštní :D. Nicméně alespoň je možné brát můj předchozí příspěvek jako takový návod, jak "vyždímat" z MT další hist. data. Protože co se instrumentů přidaných po rozšíření demoúčtu týče, přes Download v History Center lze stáhnout pouze 2048 barů (alespoň u mne).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bonebreaker

Zdravím,
moc jsem nepochopil Váš příspěvěk, když v grafu podržím PgUp, tak se mi přesune graf na úplný začátek and that´s it :)
Já mám stejný problém. Potřeboval jsem denní data z USACASH a z historie jsem naexportoval od litopadu 2004. Potřeboval bych ješte tak další 2 roky. Bylo mi to taky divné, tak jsem volal do XTB a bylo mi řečeno, že mají jen to co je v historii,takže 10. 2004. Mám stáhlé data z DJIA z yahoo asi za posledních 8 let, jenže je problém, že se od XTB dat liší, pač v XTB obchodují instrument, který se odvíjí od těchto dat, takže se mírně liší. Vypadá to, že z nich asi další data nedostanem... ;) Muselo mi stačit k vytvoření strategie data za 3 a něco roku, i když větší vzorek by byl lepší.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

luk.popelka,

omlouvám se, zapomněl jsem zmínit, že mám na mysli [bold]minutové[/bold] grafy a neberu v potaz možnost, že bychom data importovali z jiného zdroje.

To, co jsem psal, platí i pro USACASH, teď jsem to ověřil. Pokud v History Center načtu M1 data, kterých je zatím pomálu, a nechám stáhnout další, stáhne se pouze 2048 barů. Když však v grafu přejdu na začátek a budu se snažit dostat více do minulosti (nezáleží, jestli pomocí Page Up, Home, kolečkem na myši, šipkou aj.), po kousíčkách se bude otevírat z historie čím dál více a na stavovém řádku v pravo dole mohu sledovat stahující se data. Např. v tuhle chvíli již čítá databáze History Center 4120 M1 záznamů pro tento instrument a bude to ještě víc.

No popravdě doufám, že mi někdo poradí nějaké tlačítko nebo nastavení a dokáže, že tahle pofidérní zdlouhavá metoda je úplně zbytečná :D

K tomu metaquotes.net: Podle mého to PaJaSoft myslel pouze tak, že data stahovaná MetaTraderem pochází ze serveru výrobce. Na jejich webu jsem také žádný odkaz nenašel.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stepáne,
myslíte že by to šlo použít i na denní? Nejspíše ne. Zkusím to zítra podle vašeho návodu.
Na internetové stránky jsem se také díval a nenašel nic. pak mi teprve došlo jak to asi PaJASoft myslel.
Je to škoda, já se teď zaměřuji na swingové obchodování a hlavně na pátky a jak říkám, bylo by lepší mít ještě nějaký rok navíc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Zdravím všechny kolegy :)

Teď se taky pokouším testovat nějaké EA v MT4, ale mám trochu problém s tím, že mi při testu nechce program testovat zvolený časový úsek (zaškrtnuto a nastaveno v kolonce "použít datum") - respektive časový úsek od 9.10.2007 směrem zpět. Testovaná časová oblast je funkční pouze od cca. 10.10.2007 do nynějška. Používám TF 5minut. V centru historie mám však naimportovaná data od 4.1.1999 do dnes.
Pokud dám estování ve "visual mode", graf se začne vykreslovat od zvoleného data, ale samotné testovaní strategie je započato opět až od 10.10.2007
V "nástroje" a "možnosti" mám nastaveno, že se má v grafu zobrazovat maximální počet úseček (zkoušel sem dát samé devítky, toto to nechtělo vzít, je tam aktuálně hodnota něco přes 2 miliardy).

Netušíte někdo, jak donutit tester, aby testoval od zvoleného data???

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Toecha,
vidím že se tady oba míjíme. testování v MT 4 u XTB jsem se také pokoušel, ale nechal jsem toho, vycházelo to někdy úplně nereálně, kolikrát vyšly u stejného systému jiné výsledky, když jsem to tetoval dvakrá po sobě apod. Na takový backtest bych se nespolehl. Teď všechno dělám v excelu. Protože jsem na začáku a systém, systémy, které stavím jsou jednodušší, tak se to dá a není to vůbec špatné. Nevýhoda je velká časová náročnost.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...