Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

KB (SG) na kolenou


tomnes

Doporučené příspěvky

Tak tu máme další veselost... Možná někteří z vás viděli film s Evanem McGregorem (Rogue Trader, tuším???) o tom, jak jediný člověk položil na kolena největší banku v Anglii... A hle, máme tu odhalené skryté obchody v KB (resp. uvnitř skupiny SG) se ztrátou kolem 125 miliard kč.... A to se KB minulý rok chvástala rekordními zisky... Obchodování akcií KB pozastaveno.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vážení pánové! Při vší úctě k Vám a Vašemu serveru je mi velmi líto,že se tu vyskytla takováto brutální dezinformace v názvu diskuze. S velmi vysokou pravděpodobností se tyto ztráty nijak nedotknou KB.Obchodování bylo pozastaveno na žádost tvůrců trhu dle pravidel.Doufám,že kvůli podobným informacim nenastane run na banku.To by byla KB na kolenou!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tohle je taky usmevne :-)

Podle týdeníku Euro [bold] přišla Komerční banka v průběhu čtyř let až o 200 milionů korun (5,3 Kč na akcii)[/bold]. Kvůli chybnému nastavení IT systémů banka účtovala některým finančním ústavům nižší poplatky, než měla v sazebníku. Chyba se týkala mezibankovního poplatku, který platí banka obchodníka přijímajícího platební kartu bance, jež tuto platební kartu vydala. Banky už jednají o finančním vyrovnání. Zprávu hodnotíme jako neutrální. KB sice může získat neočekávaný příjem z vyrovnání, na druhou stranu však jakékoliv zprávy o chybách v informačních systémech nevyznívají kladně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Som priamo v Paríži a sú toho plné noviny, televizia je to proste aktualita 100ročia:). Práve to sledujem v TV zatial rezumé je také že všteko robil preto aby zapôsobil na kolegov a chcel dokazovať že je najlepší. Z môjho hladiska je tažko takú stratu bez toho aby si to niekto nevšimol. Inak diskutujú tam profesionalný obchodníci z bánk a z rôzných finančných inštitúcii napriklad hovoria teraz že v SG je 5 kontrol a 600 kontrolorov risku, 2000 inspektorov obchodov, mnoho další zabrán a on to všetko dokázal obísť.
Je tažko povedať či je to obeť alebo skutočný vinník uvidíme časom.
Marián

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...