Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

short Live Cattle M05


ludvik

Doporučené příspěvky

Ahojte

rád by som vedel názory na moj odhad v LC.

Dnes spravil tento trh v junovom kontrakte bekny uder na R (87,3) co mi uz dokopy v blizkosti tejto hranice dava 5 uderov. Chcem predat jeden kontrakt pod vcerajsou Low (86,825) nakupit v okoli (85,5) a S/L by som umiestnil nad 87,3.

Budem Vam vdacny za kazdy nazor.
Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

to je slibná formace. Taková se musí vždy využít. Příkazy i SL bych zadal prakticky stejně. Mám pocit, že to ani jinak nejde. Oříšek je potom v posouvání SL. Ale jediné, co mě znepokojuje, je týdenní graf. Tam je trend stále mírně up. Čekal bych teď korekci na jih, ale ne moc dlouhou. Pokud se to vyplní a za pár dní zase otočí, tak bych vystoupil a čekal s BUY příkazem zase na proražení ceny 87,3 a mírný pohyb na sever, ale to jen domněnka a plán pro případné vyplnění.

Bohdan


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, souhlasím s Bohdanem.... Na denním grafu se opravdu vytvořila velmi slibná formace a včerejší obchodní den naznačuje velmi výrazně pohyb na jih (včerejší candle velmi bear). Nicméně down pohyb předpokládám velmi krátký (2-3dny) a poté výrazný up pohyb (týdenní graf opravdu naznačuje silný pohyb na sever) Počítám s proražením top a pohyb na sever a teprve poté vstup do trhu. V současné době nedoporučuji vstup do trhu... (zisk min.) Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nazdar Vlasťo,

já myslel, že už pro velkej trading nemáš čas diskutovat. Do shortu bych tady šel, 2, 3 stovky to může hodit, když se včas vyskočí. Počítám nejhůř 50% minulého poklesu. Taky by nás to mohlo překvapit a seskočit víc, než si myslíme. Bylo by škoda to prošvihnout. Nikdo nevíme, co se stane a proto platí staré "dobré" heslo "VŽDY PŘIPRAVEN".

Čau Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No přátelé, sleduju ID a je to docela boj. Jsem zvědav, jak to dnes dopadne. Vůbec nevím, co se SL. Když to beru opravdu vážně, tak zjišťuju, že mít v tom prachy, asi vystupuju a to je chyba. Při papertradingu bych to nikdy neudělal. Nikdy nesmím sledovat při pozičním obchodování ID. To je začátek konce. Sledovat ho můžu jen zpětně při zvažování umisťování SL.
Teď se motáme kolem 50% minulého růstu. Bude se lámat chleba.
Přiznám se, že ve SL nemám úplně jasno. Vstup do pozice je sranda, ale správné posouvání SL je alchymie. Musím se přinutit, abych na různých trzích otestoval různé varianty. To je mravenčí práce.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravíčko Bohdan, tento trh nám samozřejmně nadělil pár USD na short, nicméně zvaž možnost vystoupit z trhu běhěm dneška, právě při bedlivém sledování ID. Jelikož trh může samozřejmně prorazit up trend link (což ale neočekám) a vydat se směrem dále na jih nebo se odrazit a jíti up (což předpokládám). Takže doporučuji malou domu a vystoupit včas z trhu... Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky myslím. Ale vystoupil bych stopkou, ne market. Aby to nebylo zbytečný. Tím se zvýší naděje, že zůstaneš v trhu, kdyby se to vydalo ještě na jih. Jednoduše řečeno posunout brutálně SL. Na weekly grafu není žádná formace, která by potvrzovala změnu trendu a ten je jasně up. Pokud by se tam nacházel nějaký jasný vrchol, spekuloval bych spíš na otočení trendu a víc bych riskoval.
Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den vsem,
mozna se predem tak trosku omlouvam, ze Vam do Teto debaty kecam, protoze toho o komoditach vim opravdu zatim jen hooodne hodne malo, ale sami pisete, ze novacci se nemaji bat psat a tak tedy cinim. Jiz jsem si prosel nekolik stovek starsich grafu a v soucasne dobe testuji 'strategii', na kterou jsem si prisel svou vlastni cestou a pripada mi nejlogictejsi. Vse samozdrejme zatim jen v TnT......Co se tyce zminene problematiky, sam bych podle oka tipoval jemny pokles smerem na jih - maximalne 2 nebo 3 dny s tim, ze to pravdepodobne bude stagnovat nekde kolem hranice 84.3 a pak se to obrati rychle smerem vzuhru. Bavim se tady o tom o par dni dele nez bylo vlakno puvodne zalozeno, v soucasnem okamziku (21.5.) bych do short jiz nesel a spise bych vyckal co ukaze trend.

Jinak dekuji vsem zucastnenym za toto forum, je to rozhodne prinos a je mi cti setkavat se zde s takovymy 'kapacitami'. :o)

Vasek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Vašku,
od toho to tady je, abychom si do toho kecali. Stejně si každý udělá, co bude chtít a tak je to taky správně. Nikdo nevíme, co se stane. Jen si člověk musí dávat pozor, aby se nenechal zviklat názorem někoho jiného. Je dobrý o tom diskutovat, ale každý má jiný systém - vstupuje jinak do pozic, vystupuje jinak, vstupuje i podle úplně jiných ukazatelů než ten druhý, atd. Ovšem dá se i něco okoukat od ostatních a upravit si to podle sebe. A proto čím více lidí tady diskutuje, tím lépe.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě jedna malá poznámka... Je potřeba si všimnout velkého poklesu V/OI což naznačuje, že celá řada obchodníku přerolovává do dalšího kontraktního měsíce (LCQ5). Na tomto denním grafu jest výrazný down trend, který by ještě mohl nějaký čas pokračovat... Je to opravdu v této chvíli o nastavení SL a záleží na každém, jak velký risk si chce či může dovolit...:)) Na LCM5 lze po včerejším obchodním dni očekávat korekce na sever, která může nadělit na long 100-300USD (rozhodně budu sledovat pondělní vývoj na trhu (velmi záleží na pondělním open, na který jsem vážně zvědavý), ale stejně tak může výrazně pokračovat pohyb na jih.... Pro poziční obchod čekám na nějakou zajímavější formaci... Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prostě stopku mám na 86,100 a nechám ji tam. Teď to dělá 400 USD zisk, ale vyskočit mi přijde škoda. Pokud se to pohne dolů, tak zase posunu. Když ne, tak mě to vykopne. Těžko odhadovat. 50% minulého pohybu jsme prošli v pohodě. Takové krásné 2x vrcholy se netvoří moc často a nechtějí se mi opouštět moc brzo bez boje. Většinou přijde jen korekce a pokračuje to dolů, ale...

Ještě mi někdo prosím vysvětlete, co znamenají ty tři vodorovný čárky, místo svící na týdenním grafu v období od 6.5. do současnosti na ceně 90,050. To je nějaká legrace, nebo co ? Já jsem na to vůbec nereagoval. Ten graf se normálně zbláznil. Cena už je někde jinde a v tom případě se vytvořil dvojitý vrchol i na týdenním grafu ??? Tak teď jsem trošku mimo. :S Na týdenním grafu na www.chartbook.com to je taky.

Díky

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...