Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Par zaciatocnickych otazok ohladom ER2 marketu.


Doporučené příspěvky

Dobry den,

Ja robim iba meny + zlato a nedavno som si precital aj clanok o obchodovani na ER2 tu na stranke.

Chcel by som sa spytat aka je vlastne hodnota bodu pri jednom kontrakte? Je to $10?

Niekde tu na fore bolo jedno porovnanie ze udajne zlato je oproti ER2 marketu malo pohyblive. Ak niekto robi obidva trhy mohol by to porovnat co sa pohybov tyka.

Predpokladam ze ak by som to chcel obchodovat musim otvorit ucet u nejakeho futures brokera. Ake su vlastne spready pri ER2?

Co vlastne znamena to "e-mini" v nazve tohto marketu? Znamena to ze potrebujem na obchodovanie mensi margin ?

Dakujem za rady.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, hodnota ticku ER2 je 10USD.
Zalezi co povazujete za pohyblivost jestli denni rozpeti nebo volatilitu na kratkych timeframech...nejlepe kdyz si to vyzkousite sam na demu. IMHO je treba mit stoplossy pomerne volne
U obchodovani na burze se spread neresi, obvykla komise futures brokeru je kolem 5USD/kontrakt. Forexovi brokeri vam muzou poskytnout obchodovani CFD z tohoto indexu a tam uz to s poplatky tak jasne neni, nekteri chteji mnohem vyssi komise, jini maji spread-tak nebo tak, zaplatite za to u nich nekolikanasobne vice.
E-mini pro vas znamena jednak mensi margin, jednak mensi hodnotu ticku a jina data oproti "plnemu" trhu z ktereho je odvozen-toto funguje i u zlata.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zkušenějších co už ER2 aktivně obchodují na to, jaký mají slip v plnění?
Konkrétně mě zajímá kolik asi v průměru mohu čekat, když vstupuji do trhu 1 tick nad proražením korekce, ladím svůj systém a rád bych věděl jak mi reál bude sklouzávat. (testuji čas od 16:00)
Vím že nemohu čekat přesnou odpověď a bude vždy záležet na situaci v trhu, ale jen tak pro hrubou orientaci..

Za odpověď děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zup87
Je potřeba si uvědomit, že slip dostanete při vstupu a také při výstupu při použití příkazu stop market.Takže klidně počítejte na obchod 40$. Dalším možným vstupem s nulovým slipem je použití příkazu Stop Limit. Tzn. pokud obchodujete long, tak tento příkaz umístíte pod současnou cenu. V průběhu vašeho obchodování se budete snažit tento příkaz stále více používat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak: Děkuji, právě Vaše příspěvky zde na fóru mě nejvíce ovlivnily při tvorbě mé strategie obchodování dle cenového grafu, kdy jsem narazil na Rossovi knihy a to, co jste zde psal a mohl jsem tedy s klidným svědomím opustit všechny indikátory které jsem testoval do nekonečna a zjistil při pohledech na cenu, že to přeci jde i bez nich.
Například mě učarovalo konečně logické umisťování SL namísto nějaké pevné částky vycházející ze statistiky.
Teď jsem ve fázi nové tvorby systému, zase na začátku a ověřování si na historických datech, zda jsou moje očekávání reálná a bojuji s výstupy. Dal jsem si závazek že po novém roce jedu live tak uvidím, slipy a psychiku- to si mohu totiž jediné ověřit až live.
S pozdravem Lukáš.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...