Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Co všechno děláte v excelu?


xmms

Doporučené příspěvky

xmms,
backtesting dělám jen v grafech, data jsem nikdy do xls neimportoval, Excel používám jako obchodní deník .. tj. MAE/MFE analýza, kontingenční tabulky pro dílčí statistiky patternů, dnů apod., modelování variant position-sizingu atd ... stejně tak pro obchody z papertradingu a samozřejmě live.

ať se daří,
Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

to greatboy:
záleží co máte na mysli ... obchodní deník se dá stáhnout tady na fóru ukázkový a ten si pak upravit do podoby co bude vyhovovat právě Vám. Jinak ostatní jsou běžné funkce v Excelu, kde se stačí řídit jen nápovědou ... osobně si nejvíc vystačím se základními matematickými funkcemi suma, průměr, countif, sumaif, počet, maximálně spojené do podmíněného příkazu když ... kontingenční tabulkyjsou pak kapitoal sama o sobě a doporučuji spíš projít průvodce.

Pokud budete mít nějaké konkrétnější dotazy, jak nebo co v Excelu realizovat, tak to sem hoďte a určitě se vám dostane pomoci nebo třeba nasměrování, kde se podobné téma již řešilo ve fóru.

ať se daří,
Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sice se vlákno týká spíše backtestu, ale já jsem si dneska udělal jednoduchou exekuční platformu pro můj obchodní plán. Jelikož jsem zmatkař, tak se mi často stává, že se ukliknu v DOMU (naštěstí jedu zatím jenom demo). A dneska jsem projížděl stránky mého brokera (OEC) a zjistil jsem, že umožňuje napojit svojí platformu na excel přes DDE.
Tak jsem to napojil, zkopíroval si ze vzorového papíru základní příkazy, upravil si je pro svůj plán, udělal jsem si tlačítka a nahrál k nim makra a teď když dostanu vstup, tak stačí zmáčknout tlačítko pro vstup, pro SL a PT a případně pro BE. Nádhera a navíc to šlo docela jednoduše i s mými znalostmi excelu, které jsou průměrné.
Než jsem to vyladil a vyzkoušel, že to funguje, tak jsem v demu přišel asi o 5000 USD, ale teď už to funguje k mé spokojenosti a už jsem to vyzkoušel i řádně podle obchodního plánu při paperu.

Excel je výborný, kdybych uměl VBA, tak bych snad ani nepotřeboval sierru :-).

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...