Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Kde najít kdy má burza zavřeno, tj. kdy se neobchoduje?


Doporučené příspěvky

Dobrý večer

Chci se zeptat na situaci kdy nezjistím (neuvědomím si), že je v USA svátek a burzy mají otevřeny jen např.do 17hodin a jsem v pozici a vtom se burza zavře,zda moje pozice bude ještě stále viset v trhu,nebo jestli mám nějaký čas na uzavření pozice.


:Když už něco děláš,tak chtěj být nejlepší....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martine,

doporucuji si projit clanek a oba kalendare, co jsou na strankach CBOT. Prvni se tyka elektronicke burzy GLOBEX a druhy se tyka pitu na CBOT.

Takze pokud koupite treba equity index na elektronickem trhu a pitova burza zavre, tak porad mate sanci, ze se z obchodu dostanete, protoze elektronika stale bezi, i kdyz tam bude mala likvidita (zalezi na trhu).

Ale pokud jste v pozici a zavre elektronicka burza, tak se pozice nezbavite, dokud elektronicka burza znovu neotevre.

Pro ty co obchoduji Russell sem davam odkaz na kalendar ICE:

www.theice.com/publicdocs/support/support_cal.pdf

TF ma otevreno az do konce roku jenom krome 25.12., ale otazka je, jestli aspon v normalni obchodni hodiny se vrati volume, aby se to dalo obchodovat.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
  • 3 years later...
  • 1 year later...

prosim chtel bych se jeste zeptat na jednu vec, ktera trochu souvisi a sice obchodni hodiny. obvykle mam obchodni hodiny normalne od 15.30, je to i dost skokova zmena, ale nekdy se mi zda ze ta zmena zacina uz ve 14.30 a ja nevim, jestli je to nejakym tim nasim zimnim/letnim casem nebo proste proto ze se zaclo (nahodou) o hodinu driv..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Ahoj,

stále přemýšlíme a hledáme informace ohledně obchodních hodin E-mini Russell 2000. Na základě informací zde na finančníku.cz i jinde je nám známo, že dle časového pásma v ČR je nejlepší obchodovat mezi 15:30-22:15, čehož jsme si také všimli na intradennním grafu tohoto trhu, kde volatilita odpovídá přesně tomuto času. Co nám však nejde do hlavy je skutečnost, že ICE je čistě elektronická burza a pokud to chápeme dobře, tak Russel 2000 není na pitu vůbec obchodován. Co tedy určuje danou volatilitu ve zmíněném čase 15:30-22:15, když elektronicky (podle souhrnných informací k TF na ICE) je možné elektronicky daný trh obchodovat 22 hodin denně?

Děkujeme / Jakub a Veronika

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to danilovi: Přesně jak napsal Sinuhet, jinak elektronické obch. emini, kam R2000 patří, je zcela dominantní a pit (pokud u dané komodity existuje, je nyní již okrajový na rozdíl od doby před 10-15 lety). Ele obch. je hlavní proud, na emini rozhodně a proto se obchodují i mimo 15.30 -22.15, ovšem s jiným volume. Tož tak. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...