Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Novoroční předsevzetí pro všechny tradery


Doporučené příspěvky

Zdravím,
Právě jsem dočetl knihu od ježíška Tajemství vnitřní mluvy-úspěšná sebemanipulace :-).Velmi se mi líbila a také na základě této knihy jsem se rozhodl že se pokusím udělat si alespoň zhruba roční plán věcí kterých bych chtěl dosáhnout.I dříve jsem si dělal jakousi roční bilanci, ale vlastně jsem to nikdy neplánoval.Jen jsem si říkal tohle by možná mohlo vyjít...Myslím že napsat si celkový plán(třeba rok) a postupně ho rozdělit do částí (měsíce) je vcelku konstruktivní pohled na věc.Člověk taky může sledovat jestli průběžně stíhá, nebo ne.
Doufám že mi tato metoda pomůže posunout se zase trochu dále.Tímto také děkuji Tomášovi za tento článek který mi pomohl alespoň nastínit některé body mého ročního plánu v oblasti tradingu. (tu)
Tom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky Tome.
Dnes jsem aktivoval svůj první live účet a chystám se k prvnímu live obchodu.
Tvůj článek přišel jako zhůry.
Přeji vše nej do nového roku a ať se ti splní všě co jsi si přál a o co jsi se přičinil.
Díky též za celého finančníka, který mne dovedl k live obchodování, tobě i Petrovi.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

všechny Vás zdravím,
můj dotaz se týká především zkušenějších traderů,kteří již mohou bilancovat a srovnávat.Jsem úplný začátečník a kromě přečtení všeho dostupného mám za sebou teprve první kurz Základy obchodování......
Co mě však mírně deprimuje je současná finanční situace ve světě.Já sice chápu,že komodity nejsou akcie ale přeci jen........Jak hýbe či nehýbe tato krize komoditním trhem?Jaké to bylo před rokem?Mohu s tradingem začít nebo na to mám zapomenout a vrátit se až po krizi?V žádném případě nemám chuť něco odkládat,na straně druhé nechci dělat zbytečné věci.Stačí mi jen kratičká a výstižná odpověď.Moc vám všem děkuji a přeji hodně úspěchů v životě i na trzích. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jisrael

Jelikož obchoduji futures na index (NQ) je mi jedno jestli to jde na sever nebo jih, ale jaká je volatilita. Když je veliká jako byla na podzim tak mi nestačí sl který DŮRAZNĚ DOPORUČUJI PRO ZAČÁTEK CO NEJMENŠÍ cca 1%-1,5% na obchod. To je problém. Musíte ho zvětšit a tím více riskovat, nebo přejít na jiný trh (kdybych obchodoval více kontraktů taky bych odebral nějaký kontrakt abych zvětšený sl vykompenzoval).
Nyní je volatilita poměrně malá, mě vyhovující.

Přeji hodně úspěchu a nikam nespěchejte, o peníze můžete přijít kdykoliv ;)

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...