Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Praktický tip pro intradenní obchodování: jak „tiká“ úsečka?


Doporučené příspěvky

Je az neuveritelne z kolkych stran sa da uchopit obchodovanie. K tomu sa clovek prepracuje az dlhodobym obchodovanim a trenovanim. Sam sa stale prekvapujem ako sa mi odhaluju pri mojom treningu jemne nuance mojho systemu. Clovek by si pomyslel ze pomaly uz nieje co objavovat, ale nakoniec dojde k poznatku, ze sa da badat donekonecna, je to doslovne ako s vesmirom...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

podobny cit pro tikani usecek sem si zacal utvaret hned od prvnich dnu papertradingu..bylo to snad prvni, co me prastilo do oci..sam to vnimam jako vyraznou pomucku..osobne mi to pomaha hlavne v rozpoznani, kdy trh "zastavuje" a kdy se naopak "rozjizdi"...(sleduju primarne YM)

s tikanim pak uzce souvisi i sled jednotlivych usecek (svicek)..pokud svizne "tecou" ci "razi", jak rika tomas, a navic maji male, nebo vubec zadne knoty a delaji "ciste" trendove pohyby (rozumej - nekolik stejne obarvenych svicek/usecek v rade za sebou bez reverznich svicek/usecek opacneho smeru) a stejne "ciste korekce" - je to pro me idealni situace pro hledani dobrych obchodu..

konkretni priklad z trhu YM: pokud se trh rozjede napr. dolu, prorazi silnou S/R a udela k ni zpatky korekci, a nasledne se od ni odrazi - ovsem za vetsiho "tekani" - da se ocekavat jeste nejaky sum, takze je v takovych pripadech pro me lepsi umistovat prikazy tesne pod S/R (a cekat, jestli se tam trh vrati) nebo si pockat na dalsi korekci na stejne urovni (to uz ale zavani chopem - uzkym kanalem, takze to chce vetsi opatrnost..a opet sledovani tikani usecek)...osobne to momentalne resim spis vstupovanim jen za idealni situace na obou CCI...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento clanek me opet privadi k otazce>

Kde vzit playback data pro NinjaTrader, pokud bych chtel tyto nuance zohlednit uz pri backtestovani pro kategorizaci obchodu?

Napr. trh ER2/TF, celý rok 2008. Bude toho asi hodne, ale pokud by nekdo mel nebo nekde byly ke stazeni, byl bych moc vdecny..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dobry clanek, diky.

Se vstupem na tekouch useckach trochu "zapasim". Lakaji mne, ale zatim se k nim stavim zdrzenlive, protoze nevim jak od sebe odlisit "kratky tok" a "dlouhy tok".

"Kratky tok (vodopad)" predstavuje kratkodoby rychly pohyb jednim smerem, ktery je nasledovan obdobnym pohybem zpet (co do rychlosti i velikosti), ktery mne casto vyhazuje na SL. Je to jenom takove kratkodobe vychyleni rovnovahy, nikoliv zacatek vetsiho pohybu.

"Dlouhy tok (vodopad)" - to je to, o cem pise Tomas v clanku - krasny zretelny pohyb jednim smerem.

Osobne zatim vypoustim vsechny "toky", ktere jsou v okamziku vstupu vetsi nez cca 15-20 ticku z obavy, ze prijde okamzity pohyb zpet, ale mozna je to skoda ...

Nema nekdo podobne vnimani/tip?

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na tyhle otazky muze podle me dat odpoved pouze backtest, ktery pri jeho provadeni bude delan nad playbackem dat a pokud to bude back test za pul roku nebo vice, tak se da zacit delat zavery typu "brat" nebo "nebrat".

Ja sem delal backtest finwinu a pri nem sem si roztridil obchody podle toho, jestli to vypadalo ze je chop, nebo jestli byly prolomeny swingy, hodnotil jsem potencial a kdyz sem ziskal velky vzorek dat, nakonec me vyslo, ze skoro stejne vysledky dosahuji kdyz tyhle "nuance" zcela vypustim a jen strojove beru vsechny signaly tak jak jdou.

Co jsem zatím zjistil jako klicove je diversifikovat vice patterny, jinak to nefunguje..

Ty úsečky budou určitě vhodný doplněk - ale je potřeba to statisticky otestovat na velkem vzorku dat..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Toto jsou nuance ktere clovek vnima hodne podvedome, nikdy me nenapdalo me si to takhle pojmenovat. Vetsinou to mam ve forme pocitu (tohle vypada dobre a tohle ne). Zajimave by mohlo byt to psat do reportu a po case udelat nejaky statisticke vyhodnoceni (i potencialnich obchodu ktere clovek odfiltroval diky pocitu z usecky). Dekuji opet za vyborne napady!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Už dlho nerozumiem, prečo sa v tak veľkej miere používajú grafy zložené z úsečiek, keď vlastne nevieme, čo sa v tej úsečke dialo a výsledný obrázok môže dosť klamať. Mne pripadá prirodzenejšie vykresliť si tickový graf aj keď obchodujem na 5 min grafe a potom ho poriadne zahustiť. Alebo keď chcem vidieť hodinový graf, tak vykreslím 5 minútový a zahustím ho. Takže keď mám monitor s dobrým rozlíšením, vidím presný pohyb trhu s najmenšími pohybmi a drobnými obratmi namiesto tenkých úsečiek oddelených medzerami.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Syrius

sviecky sa vykresluju prave koli tomu ze podla svieckoveho patternu je mozne urcit naladu trhu . to co sa deje momentalne nieje vzdy smerodajne. . ked mas doji sviecku alebo hammer, tak presne vies ako reagoval trh v poslednych minutach. vidis ze bol tlak do jednej strany a ze narazila na odpor ovela vacsi. to na tickovom grafe nezozoomujes do minulosti

tak preto sa to pouziva

Btw : svieckove grafy existuju stovky rokov, a taktiez stovky rokov funguju.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj všem,

pěkný článek. Já se na tikání úsečky dívám ráda, tak nějak mne to při obchodování uklidňuje. Tekoucí úsečka je velmi výstižný termín- ale nenapad mne. Při pozorování " tikání" to vnímám jako přetlačující se síly a pozotuji je i v závisloti na čase. Konkrétně Když se vytvoří kopeček - dívám se jestli to šlo rychleji nahoru nebo dolů, při srovnání stejných cenových úpatí a vrcholu, stejně tak i u "důlečku".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

velmi dobry clanek. zajimave myslenky. jak se meni charakteristika trhu. napada me ze ted kdyz je trend
overall medvedi bude asi jina charakteristika trhu nez kdyz je celkove byci i pri tikani usecek,
ted kdyz trh prorazi dolu je uplne videt jak se lidi boji a zacinaji prodavat a trh se vali tece a utrhne se
smerem dolu :-)
no akorat je problem kdy do toho vlaku nastoupit kdyz uz trochu poodjel :-)

tradingu zdar!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravíčko,
motivační článek na zamyšlení..I odkazy:kopečky a důlečky znějí určitě veseleji než korekce :)
Soustředit se přímo na vstupní úsečku je určitě dobrá věc.Když jsem nad tím přemýšlel, napadlo mě jestli se někdo taky hlouběji zabývá trochu opačnou věcí: celkovým charakterem trhu.Momentálně jsem si přibral k ERku taky YMko a přetestovávám minulý rok.Začal jsem si ke každému dni zapisovat jak vypadal celkový pohled na den (např.: dlouhý long trend, dlouhý líný short trend, trendující den, chop atd..).Zatím jsem s tím pouze začal, ale snad to k něčemu bude.Zajímalo by mě jak který pattern funguje v určitém trendu.A nebo by to mohlo alespoň vytříbit cit pro trend..

Tom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...