Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Celková struktura obchodního plánu podrobněji


Doporučené příspěvky

Inspirující článek - díky. Také by byly fajn články věnující se backtestu a paper tradingu. Všimnul jsem si, že každý k tomu přistupuje po svém a někdy velmi rozdílně s diametrálně rozdílnými výsledky testů. Setkávám se s tvrzením, jak je nesmírně rozdíný paper od live obchodování. Možná by tedy nebylo od věci připomenout, jaké jsou hlavní přístupy a cíle backtestu/paperu? Jak provádět tyto činnosti, aby při přechodu na live nedošlo k tak zásadnímu překvapení, že realita (live) je něco úplně jiného, než je paper a backtest? Jak se teoreticky/prakticky/psychicky připravit na tento šok nebo jak se mu vyhnout?
Ať se daří přeje Lukas:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lll:

velmi dobre je nejen faze backtestu i papertradingu ale celeho postupu v tradingu popsana tady v serialu:
Stavíme byznys jménem trading - www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/trading-jako-byznys-I.html

je tu i spousta dalsich clanku, ktere se venuji backtestu nebo paperu..pokud je nemate proctene vsechny, doporucuju pouztit vyhledavani a pohledat..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkll:
Díky. Ve zmiňovaném seriálu je velké množství cenných rad technického typu. Tomáš se dost zabývá psychologií, tak mě napadlo, že by nebylo od věci připomenout, jak se připravovat v přípravných fázích na trading i po psychologické stránce. Každá z těchto fází (backtest, paper) je dle mé zkušenosti dost specifická a v každé z nich je třeba rozvíjet určité schopnosti, návyky, aby přechod na live nebyl šok.
Stejně jako dnešní článek pojednává o obchodním plánu, který je zde probírán a diskutován už velmi dlouho a je dobře, že byly připomenuty staré dobré věci okořeněny novými poznatky. Stejně tak si myslím, že by nebylo od věci podobným způsobem rozvést backtest a paper z hlediska rozvoje vlastní psychologie, aby přechod na live nebyl šok, který je dle velkého množství lidí zde diskutujících snad nevyhnutelný.
all
Co se týká obchodního plánu, tak jenom doporučuji udělat ho atraktivní. Dlouho jsem ho měl naškrábaný rukou na papíru se spoustou škrtanců apod. Když jsem se potřeboval rychle rozhodnout, luštil jsem ho potom jako křížovku a skutek utek. Je dobré mít plán přehledný.
Ať se daří přeje Lukas:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prihazuji stejny nazor jako III o "okorenenem" pripomenutim zakladnich prvku ci dulezitych piliru treba prave backtest/papertrading (opakovani je matkou moudrosti...), osobne uz asi 3 mesice sbiram poznatky a informace, ale jeste stale nevim jak to "odstartovat", samozrejme, ze musim jeste dost nacist, a urcite si udelam konecny nazor a pohled na vec, ale myslim, ze to neni vubec od veci cas od casu pripomenout dulezite ba nejdulezitejsi veci s trochu jinym uhlem pohledu. Tot muj nazor.

Kazdopadne opet dekuji za dobry clanek (tesim se stale vice na nove a nove poznatky ...)

Vsem mnoho zdaru pri obchodovani a pevne nervy ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi,

skvely clanek, tesim se na E3, kde budete prezentovat svuj OP, ja prave stojim pred tim to dat na papir, v hlave uz toho je moc a neda se to vsechno vybavit najednou.

to Zdenal C. a III: urcite bych doporucil kurz backtestovani, i kdyz toho budete mit dost nacteneho, ja teprve po tomto kurzu videl cestu jak na to, a to velmi jednoduse. Tomas i Petr vam na kurzu poradi velmi vecne jak k tomu pristupovat, uvidite jak to je easy a budete o poradny kus vpredu.

Diky D.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
  • 9 months later...

Dneska mě potkal vstup mimo plán, resp. sice podle systému, ale nesplňoval podmínku jednoho filtru a všiml jsem si toho až po vstupu. Tuto možnost můj plán jaksi neřešil. Vylezl jsem na BE, takže se nakonec nic strašného nestalo, ale když to analyzuju zpětně, tak mě překvapuje, jak velký je rozdíl mezi vstupem podle plánu a mimo plán. Podle plánu v podsatě člověk už nic zásadního neřeší, ví přesně, kdy co má udělat. Dneska to bylo ale jak za starých časů bez rozumného plánu, kdy jsem vlezl do trhu a teprve pak začal vymýšlet jestli už zavřít nebo ještě ne, a jestli se to z toho mínusu zase vrátí do plusu...prostě zmatek. Plán jsem doplnil na okamžité uzavření chybné pozice nebo posun SL na BE, pokud už je pozice náhodou v plusu a chtěla by něco nadělit, ale zajímalo by mě, jestli s alternativou chybného vstupu počítáte v plánu a jak se s ní vypořádáváte. Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...