Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Jak se cítíte těsně před vstupem a v samotném (live) obchodu?


ramiro001

Doporučené příspěvky

Podobné vlákno jsem zde nenašel a jelikož mě to zajímá, tak ho tímto zakládám. :-)

Moje pocity těsně před vstupem jsou asi nejhorší z celého obchodování. Kontrola krátkodobého i dlouhodobějšího trendu, S/R, H/L - všemožná pro a proti, kvalita signálu apod. Občas je toho na jednu hlavu až moc. Dělám PA, takže nic není tak přesně definované, aby to bylo úplně snadné vstoupit jak na povel.
V samotném obchodě už se na 90% cítím uvolněně a i tak na 90% dodržím plán na výstup, občas je to boj.
Euforii z obchodování a obchodů (i fin. úspěšných) nepociťuji, max. lehkou radost, ale vím že si hlavně vydělávám na další potencionální stopky. :-)
A nějak mě poslední dobou opustily flustrace z nerealizovaných zisků, asi proto že se to hýbe skoro pořád hodně, co je ta krize, teď pro změnu rallye. :-)

Co vy a pocity před a v obchodech?

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ramiro001,
tvůj pocit zažívám spíše u výstupů. Dělám taky PA a mám výstup definován na pevném TP s posunem SL a dle logických úrovní(na S/R). Dokonce někdy v případě, že trh je jednu svíci před TP a blízko mého TP se nenachází žádná důležitá S/R, tak posouvám TP vždy o svíci do předu a SL pod poslední svíci. Právě zde někdy pociťuji, že jsem to mohl udělat lépe. Při vstupu bych to zas tak neřešil, dá se vydělávat, i když budeš vstupovat jednou UP, jednou DOWN. Já jedu na RB a sleduji PA a na vstupy se připravuji dopředu. Zakreslím S/R úrovně a sleduji trh, až se cena pohybuje kolem dané S/R. Potom čekám na vykreslení daného paternu, ale protože využívám RangeNextOpen, tak vložím limitní příkaz do trhu, dle možného ukončení paternu. Pokud se patern nevykreslí, tak příkaz zruším. Je to dobrý lék proti váhavému pocitu při vstupu.
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kofis - dáváš podle prediktoru limitní příkaz? já se učím obchodovat něco podbného, ale dávám podle prediktoru stop příkaz ve směru obchodu. když dám limit, může to cena protnout aniž by se pattern dokreslil, limit je přece objednávka za lepší než současnou cenu. takže když cena nedojde k dokreslení candel a vrací se, musí ti limit vyplnit bez patternu. nebo to chápu blbě?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Libri
promiň, jsem tě zmátl. Samozřejmě že stop příkaz (stop limit). Umísťuji jej jeden tick nad/pod svíci. Podle live dat potom ještě otestuji, jestli nebude vhodné 1-4 ticky nad/pod svíci. SL mám 50$ na NQ, ale průměrné SL dle MAE je 39$, tak 2 ticky mám ještě rezervu. Zajímavý, již rok a půl neobchoduji live a mám pocit jako bych měl před otevřením účtu sám před sebou strach. Poprvé když jsem otevíral účet, tak jsem to tam nasypal a nic jsem necítil. Teď nevím jestli je to správné, nebo ne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

já dávám stopku dva ticky nad/pod prediktor, takže mám 1 tick rezervu pokud cena dokresli candel a jde zase proti. někdy jsou situace na hraně a stane se , že se pattern nedokreslí (pak objednávku ruším), pokud se však dokreslí, posouvám objednávku blíže k ceně a otevírám pozici se slevou. smaozřejmě že jsou i situace, kdy cena prokmitne , vyplní objednávku a pak jde proti - ale to jsou holt vice major.
jednou jsem to chtěl přechytračit a když se po vykreslení patternu cena zase vracela, zrušil jsem stopku a dal jsem pod cenu limitní objednávku. abych urval co nejlepší slevu. 1 tick od příkazu se cena otočila a udělal pohyb jako kráva - samozřejmě beze mně :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...