Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Bezplatná zenfire data pro přehrávání v SierraChart


Doporučené příspěvky

Zdravím,
díky za článek. Replay v Sieře sám používám - určitě je to dobrý nástroj pro trénink.
V článku je zmíněno obchodování z grafu. Mám dotaz, jestli jste někdo obchodování z grafu zkoušel na ostré obchodování. Na demu mi všechno chodí, ale pro živé obchody nevím jestli to lze, nebo jak to zapnout.
Mám účet u Infinity, do platformy se přihlásím k LiVE účtu. Následně spustím Sierru, ale v režimu obchodování se mi v hlavičce programu stále objevuje pouze režim "SIM". Prohlížel jsem nastavení programu, ale nikde nenašel možnost přepnutí. Určitě budu vděčný za nějaké info.
Více se hodí o tomhle asi diskutovat zde - Sierra Chart - obchodování z grafu:
www.financnik.cz/forum/read.php?21,137753

Renda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, je to taky možnost, ale Sierra Chart od packages 2 a výše poskytuje kvalitní ticková data (viz obr. Data) bez jakýchkoliv příplatků. Sám tuto možnost už asi rok používám a jsem maximálně spokojen, takže konvertovat jiná data je myslím zbytečné. Data v SierraChart pocházi od TransAct a OEC. to Renoo co se týče obchodování z grafu, tak moje zkušenosti jsou tyto: 1.SIM vypneš v menu "TRADE" odškrtnutím poslední položky "Trade Simulation Mode On" 2. pokud jsem v platformě (Infinity) "Live" a zadávám příkazy v DOM InfinityAT, tak se veškeré pozice zobrazují v grafu (viz obr. nastavení Trade), ale nelze s nimi v grafu pracovat pouze v DOM. 3. aby bylo možné s příkazy v grafu pracovat, je potřeba kontaktovat brokera, aby tuto funkci v účtu povolil Jedu Live teprve týden, takže to zatím taky jen testuju, ale zatím s tím nemám problém.

10225

10226

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Obchodníci,
podarilo sa mi spustiť demo Ninja Tradera 6.5 a podľa uvedeného postupu som sa snažil exportovať historické dáta. Bohužiaľ objavuje sa mi hlásenie "No historical data found". Znamená to že som spravil niekde chybu, alebo export historických dát nefunguje v demo verzii Ninja Tradera 6.5.? Ďakujem za odpoveď... Peter

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zdravim,

resil jsem problem se CCI v Sierrachart. CCI v SierraChart pocita jinak nez v Ninjatrader. Stahl jsem si tickova data z Ninjatrader a prevedl do formatu Sierry. Pri replay jsem si vsiml, ze CCI14 v SierraChart nejde do extremu. Snazil jsem se zkompilovat dll CCI nebo sehnat CCI dll na Sierra foru, ale marne.

Nemate nekdo CCI dll do Sierry?

Bany

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den, stahuji a převádím data od Zen Fire přes JA Tester.Bohužel se téměř vždy vyskytne nějaká "díra" v datech, textový soubor je kompletní, ale po převodu do scid, se zobrazuje jen pár dní.Největší problém je u trhu ES, kontraktní měsíce 2008-12 a 9. Soubor je v rozmezí 18.6.2008- 18.9.2008 a 18.9.08-18.12.08.Nevím zda uvedená data jsou korektní s datem těchto kontraktních měsíců.
Děkuji za veškeré rady zde na fóru a za ochotu pomáhat nováčkům.
Přeji ať se daří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To ALec
Stahoval jsem data 2 sec TF v domění, že se bude po převodu jednat o data ticková,(měl jsem na mysli nejmenší možný TF) děkuji tedy za toto upozornění.
Stále mi ale není jasné kolik tick mám zvolit abych měl data co nejkvalitnější, pro použití na RB?NT dává při otevření nabídku 150 tick.Bude tedy tento počet dostačující nebo je lépe zvolit menší počet?
Při 2 sec mám data v grafu kompletní, ale po převodu v JA testeru se utvoří "díry", není to pokaždé, ale velmi často.
Jsem z toho zmatený, protože každý kdo bere data od Zen Fire tady píše, že má data velmi kvalitní.
Budu velmi rád pokud mi tento problém osvětlíte.
Děkuji René

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tictac,

nejkvalitnější data jsou ticková (exportované po jednotlivých ticích). Pokud se jedná o ticková data, budete mít v datovém souboru vždy pro každé jednotlivé spárování (tedy jeden uzavřený obchod) vždy jeden řádek dat a to bez ohledu na časové rozmezí. Jinak řečeno časové rozdíly mezi řádky budou rozdílné a v případě minimální aktivity (např. mimo obchodní hodiny) nebudou tím pádem žádné řádky v datovém souboru. Prostě tak jak přicházejí spárované obchody, tak se také vytvářejí řádky datového souboru bez nějakého dalšího dopočítávání na rozdíl od klasického timeframe, kde se vlastně kumulují hodnoty rozpětí Open/High/Low/Close v daném časovém rozmezí.

Ticková data = nesouměrné časové odstupy mezi jednotlivými řádky v datovém souboru
Klasický timeframe = přesně souměrné časové odstupy dle velikosti TF

Jestliže chcete co nejkvalitnější data, zvolte jeden tick.

Píšete že se vám po převodu v J.A.testeru utvoří "díry" - toto bych v podstatě vyloučil (jak jsem psal dříve) to by musel být zdrojový datový poškozen. Pokud si myslíte, že se vám po převodu/konverzi datového souboru utvořily "díry" klidně mě kontaktujte a pokud mi pošlete datový soubor mohu to ověřit.

Jde totiž zřejmně o to, jaké soubory mezi sebou porovnáváte. Jestliže si zobrazíte v grafu data z nějakého souboru (a ten je řekněme z tickových dat) a pak tyto data vyexportujete jako 150tick a následně opět tento soubor zobrazíte, logicky dojde ke ztrátě informací, ale díky uložení ve vyšším timeframe.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat a zaroveň poprosit, jestli někdo není ochoten překonvertovat a uploadnout
historická data z NJ pro Sierru.

Těšil jsem se jak začnu backtestovat s free kombinací NJ a Zen-fire ovšem Ninja Trader mi při spuštění
vyhodí chybovou hlášku, která mi napoví akorát to, ať restartuji program a pošlu jim tzv. Trace file, který
zapisuje informace o pádu. Ten ovšem poslat nemohu, protože mi samotný program ani nenaběhne. A na fóru jsem nenašel jediný topic zaobírající se takovýmto "predčasným" crashem programu.

Proto Vás prosím kohokoliv kdo má čas a nebo využívá tohoto způsobu backtestu o pomoc.

Na support forum NJ napíšu, ale jsem sám zvědav jestli se dopracuji k nějakému řešení.

Děkuji s pozdravem Dominik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 týdnů později...
×
×
  • Vytvořit...