Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jasne, to chapu. Pokud by ses chtela podelit o nejake zaklady tveho systemu na ES, bylo by to fajn. Kazda nova smysluplna myslenka je pro me velkou inspiraci..
Jinak na male rope je pri backtestu idealni pocitat slip 1 tick. Myslim, ze v prumeru to tak vychazet bude.

Odesláno

Pavel K.:
úplně klidně se podělím - většina lidí tady obchoduje TF,NQ, tak jsem zřejmě minoritní část na tomto vlákně :)
V základu jde o výsledky předchozích backtestů + zlaté dobré focusovy rady .
Takže: ES (RB4 a RB12), HA, EMA 15+EMA 50, na RB12 mám jen EMA 50. Od začátku dne vyhledám nejvyšší a nejnižšší swing, pokud jsou to zároveň silné S/R úrovně, je to ideální. Vstup pouze do trendu, kdy všechny EMy musí být v souladu a jít stejným směrem. Nic složitého, ale nakoukat se to musí. Nevstupuji 15 minut před reportem a 5 minut po. Většinou mám 1 vstup, někdy 2. Např.v listopadu bylo celkem 10 vstupů. Na ESko mám i nízký SL - 100. Obchoduje se mi to pohodlně, ale není to už úplně mechanický systém...

Odesláno

tak sem dodělal úpravu na mém OS a jsem velmi mile překvapen výsledkem. Obchodoval sem FinWin a z něj i můj systém vychází.... Vstup jen 15:30 - 16:00 (někdy v 15:29) a vstupuji když se vytvoří první 2V. Do teď sem to obchodoval "mechanicky" každý den a po úpravě neobchoduji v pátek a v potaz beru cenové rozpětí před otevřením trhu....jinak v té úspěšnosti ziskových obchodů počítám všechny obchody,které neskončily SL (tzn. PT, B/E+100 a B/E)

01/09: starý systém: zisk 1.320$ (úspěšnost 43%) - obchodů 16
nový systém: zisk 1400$ (úspěšnost 50%) - obchodů 6
02/09: starý systém: ztráta -300$ (úspěšnost 38%) - obchodů 18
nový systém: zisk 1.300$ (úspěšnost 83%) - obchodů 7
03/09: starý systém: zisk 1.760$ (úspěšnost 50%) - obchodů 21
nový systém: ztráta - 160$ (úspěšnost 50%) - obchodů 2
04/09: starý systém: zisk 1.220$ (úspěšnost 47%) - obchodů 19
nový systém: zisk 1.280$ (úspěšnost 100%)- obchodů 3
05/09: starý systém: ztráta - 820$ (úspěšnost 35%) - obchodů 17
nový systém: zisk 620$ (úspěšnost 66%) - obchodů 6
06/09: starý systém: zisk 680$ (úspěšnost 50%) - obchodů 18
nový systém: zisk 420$ (úspěšnost 40%) - obchodů 10
07/09 starý systém: zisk 500$ (úspěšnost 40%) - obchodů 16
nový systém: zisk 480$ (úspěšnost 45%) - obchodů 10
08/09 starý systém: zisk 1.100$ (úspěšnost 41%) - obchodů 17
nový systém: zisk 1.120$ (úspěšnost 38%) - obchodů 8
09/09 starý systém: zisk 1.100$ (úspěšnost 57%) - obchodů 13
nový systém: zisk 2.120$ (úspěšnost 66%) - obchodů 12
10/09 starý systém: zisk 2.300$ (úspěšnost 44%) - obchodů 18
nový systém: zisk 2.400$ (úspěšnost 54%) - obchodů 11
11/09 starý systém: zisk 1.500$ (úspěšnost 50%) - obchodů 20
nový systém: zisk 1.220$ (úspěšnost 80%) - obchodů 5

touto úpravou systému je vidět, že málo je někdy více, protože došlo k velkému snížení počtu obchodů za měsíc, ve většině měsíců stoupla úspěšnost ziskových obchodů, snížil se počet ztrátových měsíců a zisky zůstaly zhruba stejné!...tento upravený systém sem začal včera obchodovat live a ušetřil sem si tak SL....snad mě časem napadnou nějaké další nápady, které budu moci vyzkoušet a zlepší se mi tím úspěšnost a zvedne zisk

Odesláno

Simono,

nejvíce ztrát v řadě byly 3 a to v lednu (v tomto měsíci bylo jen 6 obchodů - první 2 obchody byl PT, pak 3x SL a PT)...u starého systému to bylo 5 SL v řadě (ale několikrát byly 4 nebo 3 v řadě)...tímto filtrem sem omezil dost obchodů během měsíce, snížil sem počet ztrát v řadě a zisky zůstaly cca stejné.....jinak SL mám 160 a obchoduji TF na RB 15

Odesláno

abrams: Tzv. emini Light sweet Crude Oil, zn. QM.
www.cmegroup.com/trading/energy/crude-oil/emini-crude-oil.html
Je levnejsi (ma polovicni hodnotu 1 bodu oproti CL), ale vetsi hodnotu jednoho ticku 12,5$ oproti 10$ na CL. To vidim jako mensi nevyhodu, protoze se da hure "ladit" stoplos. Dlasi nevyhodou je objem obchodu, je dost maly, ale s jednim kontraktem, co jsem ji obchodoval ja, je to v pohode. Prumerny skluz lehce pod 1 tick. A i co jsem se ptal ve vlakne o rope, to bylo potvrzene.

kahiros: Jaky mas PT, SL a prumer/obchod? Dekuju.

Odesláno

kahiros jenom chci napsat nazor... ja jsem jel s finwinem live 3 mesice a mel jsem v prumeru tak tech 8 obchodu za mesic nekdy treba 2 obchody za tyden asi tak jak vy... jenze finwin jsou indikatory a castokrat jsem diky jednomu ticku nemohl vstoupit a byl zisk nebo naopak o jeden tick jsem musel vstoupit a byl SL no a takto se me povedly treba ty 2-5 obchodu za 2 tydny a byl jsem uplne rozhozeny protoze to bylo v podstate obchodovani dost na nahodu jak se zrovna cci vykresli... i kdyz na RB to nebude tak strasne ale kazdy tick dolu nebo nahoru v ramci svicky muze pak rozhodnout o vstupu.. a kdyz to pak sectete a dostanete tak za mesic 3 obchody na "nahodu" k tomu 3 normalni SL a dalsi 2 PT a skoncite po mesici na nule a dalsi mesic zase tak je to pak hodne narocne obchodovat... ja jsem do takoveho stadia dosel a musel jsem toho nechat protoze takove obchodovani nemelo zadny smysl i kdyz jsem byl jeste "nahodou" v plusu... jenom muj nazor nechci vas odradit ale spis aby jste s tim pocital... Musite to jet live nekolik mesicu a pak uvidite jak to bude ... preji hodne trpelivosti a at se dari :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...